ΤΟΠΙΚΑ

Tα έψαλε στα στελέχη της ΔΕΥΑΜΒ

tα-έψαλε-στα-στελέχη-της-δευαμβ-851206

Την έντονη διαφωνία του για τον τρόπο που σε υπηρεσιακό επίπεδο η ΔΕΥΑΜΒ χειρίστηκε τους διαγωνισμούς που αφορούν στα έργα «Ενίσχυση-Ανακατασκευή δικτύου ομβρίων Νοτίου Τομέα Νεάπολης», «Αντικατάσταση αγωγών διανομής δικτύου Ύδρευσης Μ.Π. Βόλου» και «κατασκευή ιδιωτικών παροχών» εξέφρασε ο αντιδήμαρχος Βόλου κ. Ι. Στάμος, αφήνοντας αιχμές ότι “οι υπηρεσιακοί παράγοντες της ΔΕΥΑΜΒ αντιμετώπισαν με προχειρότητα το θέμα της διαπραγμάτευσης καλύτερης προσφοράς, ειδικά για τα έργα που αφορούν νέες συνδέσεις καταναλωτών.
Ο Γενικός Διευθυντής της ΔΕΥΑΜΒ Ανδρέας Αθανασόπουλος, απαντώντας στον κ. Ι. Στάμο επισήμανε ότι η έκπτωση που δόθηκε για το έργο κυμάνθηκε στο 8%, ποσοστό που όπως είπε κυμαίνεται σε φυσιολογικά επίπεδα, καθώς ο νέος «Νόμος Σουφλιά» δίνει την δυνατότητα στους εργολήπτες να καταθέτουν ανώτατο όριο έκπτωσης μέχρι 12%.
Στη συζήτηση παρενέβη ο κ. Τζίνης που ουσιαστικά “συμφώνησε” με τον κ. Ι. Στάμο, υπογραμμίζοντας ότι για τα υδραυλικά έργα ο Νόμος δίνει μεγαλύτερα περιθώρια έκπτωσης, με αποτέλεσμα ο αντιδήμαρχος Βόλου να εκφράσει την εκτίμηση ότι το θέμα αντιμετωπίστηκε με προχειρότητα και αμφισβήτησε ότι υπήρξε ενδελεχή εξέταση όλων των παραμέτρων από τις αρμόδιες υπηρεσίες.
Οι ενστάσεις του κ. Στάμου προκάλεσαν προβληματισμό στο διοικητικό συμβούλιο γι΄ αυτό και μετά από παρέμβαση του προέδρου και δημάρχου Βόλου Αλ. Βούλγαρη, αποφασίστηκε τελικά τα θέματα αυτά να αναβληθούν και να τεθούν εκ νέου σε συζήτηση στην επόμενη συνεδρίαση της ΔΕΥΑΜΒ στις 21 Σεπτεμβρίου.
Το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ ενέκρινε χθες κατά πλειοψηφία (λευκό ψήφισε ο κ. Ι. Μολοχίδης) τα συμπληρωματικά έργα που απαιτούνται για την αντιπλημμυρική θωράκιση της Νεάπολης, όπως η κατασκευή δύο δεξαμενών αποθήκευσης ομβρίων και ο ηλεκτομηχανολογικός εξοπλισμός του ίδιου έργου, συνολικού προϋπολογισμού 1.300.000 Ε.
Στην ίδια συνεδρίαση εγκρίθηκε η πίστωση για την κατασκευή μίας πρόσθετης γεώτρησης στην περιοχή της Αγίας Παρασκευής που οδηγείται στο υδραγωγείο των Γλαφυρών για να γίνει καλύτερη η ποιότητα του νερού της περιοχής καθώς διαθέτει πολλά νιτρικά.
Όσον αφορά στο έργο αφορά στην προμήθεια και εγκατάσταση του εξοπλισμού των δεξαμενών ομβρίων της περιοχής Νεάπολης.
Συγκεκριμένα η δεξαμενή των 1.000 m3, εξοπλίζεται με αντλιοστάσιο δύο υποβρυχίων αντλιών παροχής 750 m3/H εκάστη και flow jet για την ανάδευση και αερισμό των νερών, ώστε να αποφεύγονται oι καθιζήσεις και οι δυσοσμίες.
Επιπλέον στο πλαίσιο του έργου εγκαθίσταται εφεδρική πηγή ενέργειας, δηλαδή ηλεκτροπαραγωγό ζεύγος 50 ΚVA.
Αντίστοιχα η δεξαμενή των 500 m3 εξοπλίζεται με όμοιο εξοπλισμό, αλλά oι αντλίες είναι 350 m3/Η, ενώ το ηλεκτροπαραγωγό ζεύγος είναι 30 ΚVA.
O τρόπος εκτέλεσης είναι τακτικός διαγωνισμός με ενιαίο ποσοστό έκπτωσης.
Ακόμη εγκρίθηκε η μελέτη – τεύχη δημοπράτησης, τρόπος εκτέλεσης και πίστωσης, για το έργο: «Κατασκευή δύο δεξαμενών αποθήκευσης ομβρίων υδάτων στην περιοχή της Νεάπολης».
Μετά από εντολή της Γενικής Διεύθυνσης συντάχθηκε η μελέτη που αφορά στην κατασκευή δύο δεξαμενών αποθήκευσης ομβρίων υδάτων για την αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής Νεάπολης.
Συγκεκριμένα, με το έργο αυτό θα κατασκευαστεί μία δεξαμενή διαστάσεων
10.40μ.*30,70μ. χωρητικότητας 900 m3 και άλλη μία διαστάσεων
10,65μ.*15,60μ. χωρητικότητας 450 m3.
O προϋπολογισμός ανέρχεται στο ποσό των 998.000,00 € (πλέον Φ.Π.Α).
Στη χθεσινή συνεδρίαση εγκρίθηκε εξάλλου το έργο που αφορά στην ένταξη της Γεώτρησης Αγ. Παρασκευής Κάπουρνας στο υδραγωγείο των Γλαφυρών. Το έργο περιλαμβάνει την κατασκευή καταθλιπτικού αγωγού διατομής ΦΙ 25 10 ατμ. συνολικού μήκους 1.500 μ.μ. από τη θέση της Γεώτρησης Αγ. Παρασκευής Γλαφυρών μέχρι τη δεξαμενή των Γλαφυρών καθώς και τις υπόλοιπες εργασίες για την πλήρη λειτουργία του παραπάνω έργου (π.χ. ασύρματη επικοινωνία κ.λ.π.) προϋπολογισμού 115.000,00 € πλέον Φ.Π.Α., με Δημόσιο Μειοδοτικό Διαγωνισμό, με το σύστημα με επί μέρους ποσοστά έκπτωσης και την χρηματοδότηση του έργου από ιδίους πόρους.
Τέλος ομόφωνα απ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου