ΤΟΠΙΚΑ

Οι εκλογές επέσπευσαν την επιστροφή από τα νησιά

οι-εκλογές-επέσπευσαν-την-επιστροφή-α-851206

Καταλυτική είναι σε σχέση με την διαμόρφωση της επιβατικής κίνησης του Σεπτεμβρίου η εκλογική ψυχολογία των εκδρομέων, που ευθύνεται, όπως όλα δείχνουν, για την πτώση που παρατηρείται σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Η πλειοψηφία των εκδρομέων επέστρεψαν, όπως εκτιμάται από τους ειδικούς, νωρίτερα στην βάση τους λόγω εκλογών, με αποτέλεσμα να μεταβληθεί άρδην η ψυχολογία των διακοπών. Σχολιάζοντας την κίνηση του Σεπτεμβρίου, ο πρόεδρος της Ενωσης Ναυτικών Πρακτόρων κ. Βισβίκης αναφέρει χαρακτηριστικά ότι “υπάρχει σαφέστατη πτώση σε σύγκριση με την επιβατική κίνηση του περασμένου Σεπτεμβρίου”.
Το ερώτημα που ανακύπτει είναι αν θα υπερκαλύψει τελικά την μείωση της τουριστικής κίνησης η μετακίνηση των ετεροδημοτών προς τα νησιά των Σποράδων, ενώ η απάντηση που δίνει ο κ. Βισβίκης είναι “ο όγκος των ετεροδημοτών ψηφοφόρων, οι οποίοι θα μετακινηθούν προς τα νησιά των Σποράδων δεν θεωρώ ότι μπορεί να υπερκαλύψει τον όγκο όλου του δεκαπενθημέρου, διότι αφορά μια αναχώρηση ή μια επιστροφή, παρότι δεν έχουμε ακόμη σαφή εικόνα”.
Η κάμψη του Σεπτεμβρίου καταγράφεται μετά από μια εξαιρετικά ενισχυμένη τουριστικά καλοκαιρινή περίοδο που θεωρείται “η καλύτερη των τελευταίων τριάντα ετών από την άποψη της εξυπηρέτησης του επιβατικού κοινού” σύμφωνα με την άποψη που διατυπώνει στον “Τ” ο ιδιοκτήτης του “Vis Travel” και Γενικός Εφορος του Πανελλήνιου Συλλόγου Τουριστικών Πρακτόρων κ. Βισβίκης. Σύμφωνα μάλιστα με τις εκτιμήσεις του ιδίου, η εν λόγω αύξηση αγγίζει το ικανοποιητικό ποσοστό του 10%, συνυπολογίζοντας την “προσθήκη του ΣΑΟΣ ΙΙ αλλά και την αύξηση των δρομολογίων από και προς τον Αγιο Κωνσταντίνο, που είχαν ως αποτέλεσμα να καλυφθεί η υπερβάλλουσα ζήτηση της καλοκαιρινής περιόδου και να διεξαχθούν σε ήρεμο κλίμα, χωρίς καθυστερήσεις οι αναχωρήσεις και οι αφίξεις καραβιών και δελφινιών”.
Πλήρη στοιχεία αναμένονται προσεχώς, μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία επεξεργασίας των δεδομένων από πλευράς του Οργανισμού Λιμένος Βόλου. Οπως εκτιμά πάντως ο κ. Βισβίκης “η γενική εικόνα των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών είναι σαφώς καλύτερη σε σχέση με προηγούμενα χρόνια”, καθώς τα αλλεπάλληλα διαβήματα των τοπικών φορέων έχουν αποδώσει καρπούς και κατά συνέπεια προβλέπεται η συνέχιση των αναλογούντων δρομολογίων που θα καλύψουν τις ακτοπλοϊκές ανάγκες των τριών νησιών και κατά την χειμερινή περίοδο.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου