ΤΟΠΙΚΑ

Ναι στο πάρκινγκ στο ΝΟΒ

ναι-στο-πάρκινγκ-στο-νοβ-851206

Το «πράσινο φως» για την δημιουργία του πρώτου περιφερειακού πάρκινγκ αυτοκινήτων που έχει δεσμευτεί να υλοποιήσει η δημοτική αρχή του Βόλου δίνει κοινή υπουργική απόφαση των Υπουργείων Εθνικής Οικονομίας και Εσωτερικών, που κοινοποιήθηκε μόλις χθες στο Δήμο Βόλου.

Μετά από το έγγραφο που απέστειλε ο δήμαρχος Βόλου Αλέκος Βούλγαρης ζητώντας την ένταξη των απαλλοτριώσεων της έκτασης που βρίσκεται στην περιοχή του ΝΟΒ προκειμένου ο χώρος να διαμορφωθεί σε πάρκινγκ, ο Υφυπουργός Εσωτερικών κ. Θανάσης Νάκος και ο Υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας κ. Χρ. Φώλιας υπέγραψαν την κοινή υπουργική απόφαση με την οποία θα διατεθούν 400.000 ευρώ για τις απαλλοτριώσεις.

Το έργο εντάσσεται στο πρόγραμμα ΘΗΣΕΑΣ.
Ο κ. Αλέκος Βούλγαρης με αφορμή την έγκριση εξέφρασε τη μεγάλη ικανοποίησή του, επισημαίνοντας ότι η θετική αυτή εξέλιξη ανοίγει το δρόμο ώστε να υλοποιηθεί η δέσμευση της δημοτικής αρχής για την λειτουργία περιφερειακών πάρκινγκ στις εισόδους της πόλης του Βόλου.
«Βάζουμε τις βάσεις ώστε να υλοποιήσουμε τους στόχους βιώσιμης κινητικότητας, επισήμανε ο κ. Βούλγαρης. Στο επίκεντρο της πολιτικής μας είναι να αποτρέψουμε τη χρήση του Ι.Χ μέσα στο κέντρο της πόλης, ώστε να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά το κυκλοφοριακό πρόβλημα.
Προτεραιότητα για εμάς, συμπλήρωσε ο δήμαρχος Βόλου, είναι τα έργα και ρυθμίσεις σε ολόκληρη την έκταση της πόλης, με σκοπό τη διευκόλυνση της χρήσης εναλλακτικών μέσων, όπως το ποδήλατο και το βάδισμα, αλλά και της ελεύθερης και ασφαλούς κίνησης των ανθρώπων σε καροτσάκι, των ηλικιωμένων και των μικρών παιδιών».

Για τη Μαυροκορδάτου
Ερωτηθείς ο δήμαρχος Βόλου για τις ενστάσεις που εξέφρασε η μείζονα αντιπολίτευση για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην οδό Μαυροκορδάτου, επισήμανε ότι είναι «προσωρινές και έχουν στόχο να διευκολύνουν την ολοκλήρωση του έργου κατασκευής του πάρκινγκ στην οδό Φιλελλήνων»
«Ο κ. Μήτρου και ο κ. Μαρκάκης, υπογράμμισε ο κ. Αλ. Βούλγαρης, αντί να διαφωνούν μόνο και μόνο για αντιπολιτευτικούς λόγους, έπρεπε να έχουν σκεφτεί νωρίτερα τις επιπτώσεις που προκαλεί στην λειτουργία της πόλης η επιλογή τους να σχεδιάσουν την κατασκευή του γκαράζ στο κέντρο της πόλης, όταν μάλιστα η κυκλοφορία στο συγκεκριμένο σημείο είναι τόσο επιβαρυμένη. Οι ρυθμίσεις στην οδό Μαυροκορδάτου είναι προσωρινές και αποφασίστηκαν μετά από εκτενή συζήτηση στην Επιτροπή Κυκλοφοριακών Θεμάτων του Δήμου Βόλου, όπου συμμετέχουν επιστήμονες που ασχολούνται χρόνια με το κυκλοφοριακό και γνωρίζουν την πόλη, αλλά και εκπρόσωποι των άλλων εμπλεκομένων φορέων που επίσης συμφώνησαν με τα μέτρα».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου