ΤΟΠΙΚΑ

Προτεραιότητα στο Εθνικό Σύστημα Υγείας

προτεραιότητα-στο-εθνικό-σύστημα-υγε-851206

Επίσκεψη στο Νοσοκομείο Βόλου πραγματοποίησε ο Αν. Καθηγητής Παν/μιου Κώστας Καρτάλης, υποψήφιος βουλευτής Μαγνησίας. Κατά την επίσκεψη είχε συνάντηση με την Πρόεδρο του Νοσοκομείου κ. Μ. Καρρά, με το Σύλλογο Νοσοκομειακών Ιατρών και το Σύλλογο Εργαζομένων. Ο Κώστας Καρτάλης ενημερώθηκε για τον προγραμματισμό και τη λειτουργία του Νοσοκομείου και επισκέφθηκε τις κλινικές και τις μονάδες τόσο στην παλαιά όσο και στη νέα πτέρυγα. Είχε επίσης την ευκαιρία να συζητήσει ορισμένα από τα σημεία που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ για την υγεία. Μετά την επίσκεψη ο Κώστας Καρτάλης έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Χαίρομαι γιατί ο Βόλος και η Μαγνησία έχουν ένα δημόσιο νοσοκομείο σύγχρονων προδιαγραφών, ένα Νοσοκομείο που σέβεται τις ανάγκες των πολιτών και επιτρέπει και στο προσωπικό να ασκεί με αποτελεσματικό τρόπο το λειτούργημα του. Χαίρομαι επίσης γιατί συνέβαλα σε κάποιο βαθμό στην κτιριακή ολοκλήρωση του Νοσοκομείου με αφορμή τη λειτουργία του ως Ολυμπιακού νοσοκομείου. Πιστεύω ότι πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στη στελέχωση του Νοσοκομείου με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, να ανανεωθούν οι συμβάσεις των εργαζομένων και να προχωρήσουν οι εκκρεμείς εδώ και τρία χρόνια διαδικασίες για την πρόσληψη νέου προσωπικού που είναι απολύτως αναγκαίο για την απρόσκοπτη λειτουργία του Νοσοκομείου. Πιστεύω επίσης ότι πρώτη προτεραιότητα πρέπει να είναι η άμεση ανακαίνιση της παλαιάς πτέρυγας ώστε να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των πολιτών και να προσφέρει ικανοποιητικές συνθήκες εργασίας για το ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό. Σε ό,τι αφορά στην πολιτική υγείας βασικός και αδιαπραγμάτευτος πυλώνας για την αναβάθμιση του Εθνικού Συστήματος Υγείας παραμένει πάντα για το ΠΑΣΟΚ ο δημόσιος χαρακτήρας του συστήματος εμπλουτισμένος από το δικαίωμα και τη δυνατότητα του πολίτη στην ποιότητα και την επιλογή. Παράλληλα η ενίσχυση των Κέντρων Υγείας σε προσωπικό και εξοπλισμό πρέπει να αποτελεί πρώτη προτεραιότητα ώστε να καλλιεργείται αίσθημα ασφάλειας στους πολίτες που ζούν στην περιφέρεια της Μαγνησίας και ειδικότερα στις Σποράδες. Μόνο αν ενισχυθούν πραγματικά όλες οι δομές της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας θα είναι δυνατόν το Νοσοκομείο Βόλου να αποκτήσει τον πραγματικό του ρόλο ως δομή δευτεροβάθμιας φροντίδας υγείας. Βασική προτεραιότητα για το ΠΑΣΟΚ είναι η αύξηση των δαπανών για την υγεία, ώστε να ενισχυθούν οι υποδομές, να ενισχυθεί η λειτουργικότητα όλων των μονάδων υγείας αλλά και να βελτιωθεί το μισθολογικό καθεστώς των εργαζομένων.

Η χώρα χρειάζεται δημόσια και δωρεάν Πανεπιστήμια

Ο Αναπληρωτής Καθηγητής Παν/μιου Κώστας Καρτάλης και υποψήφιος βουλευτής Μαγνησίας πραγματοποίησε επίσης επίσκεψη στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και συναντήθηκε με τον Πρύτανη κ. Μπαγιάτη, τους Αντιπρυτάνεις και τους προέδρους των σωματείων εργαζομένων. Ο Κώστας Καρτάλης ενημερώθηκε για τις δράσεις και τον προγραμματισμό του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και για τις κτιριακές του ανάγκες. Υποστήριξε ότι το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας αποτελεί ένα από τους σημαντικότερους αναπτυξιακούς πόρους της Μαγνησίας και ότι η αξιοποίηση του από όλες τις αρχές της Μαγνησίας ενισχύει την ανάπτυξη της περιοχής.

Υποστήριξε επίσης ότι προτεραιότητα αποτελεί η ενδυνάμωση του δημόσιου Πανεπιστήμιου και υπεραμύνθηκε του δωρεάν χαρακτήρα του, επισημαίνοντας ότι η σημερινή Κυβέρνηση έχει ως στόχο την επιβολή διδάκτρων στα μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών σε 1η φάση και στα προπτυχιακά προγράμματα σε 2η.

Ο Κώστας Καρτάλης ανέπτυξε τις θέσεις του ΠΑΣΟΚ για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, που μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν την αποσύνδεση της λυκειακής εκπαίδευσης από την εισαγωγή στα Πανεπιστήμια, ένα νέο σύστημα εισαγωγής στα Πανεπιστήμια που θα καταργεί τις πανελλήνιες εξετάσεις και θα βασίζεται στο εθνικό απολυτήριο, την αυτονομία των ΑΕΙ, την αύξηση της χρηματοδότησης για τη βασική και την εφαρμοσμένη έρευνα, την αξιολόγηση σε όλα τα επίπεδα αλλά και την αποσαφήνιση και τακτοποίηση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των πτυχιούχων ΑΕΙ/ΤΕΙ αλλά κα

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου