ΤΟΠΙΚΑ

Πίσω στα θρανία 27.000 μαθητές

πίσω-στα-θρανία-27-000-μαθητές-851206

Οι μαθητές αναμένεται να αναχωρήσουν από τα σχολεία τους με τα νέα σχολικά βιβλία στο χέρι. Οι μαθητές, ωστόσο, των Γυμνασίων και Λυκείων θα έχουν λιγότερα σχολικά βιβλία, καθώς οι ελλείψεις υπολογίζονται στο 30%.
Ο αγιασμός σε κάθε σχολική μονάδα θα γίνει σύμφωνα με την ώρα που έχει ανακοινωθεί από τη διεύθυνση κάθε σχολείου, από τις 8.30 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι.
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος, κ. Ιγνάτιος θα τελέσει τον καθιερωμένο Αγιασμό, στις 9 π.μ. στο Δημοτικό Σχολείο του Ιδρύματος «Άγιος Απόστολος ο Νέος», στις 9.30 στο 7ο Λύκειο Βόλου, στις 10.15 π.μ. στο 2ο Λύκειο Ν. Ιωνίας, όπου θα παραστεί και ο Νομάρχης Μαγνησίας Αποστόλης Παπατόλιας, στις 11π.μ. στο Γυμνάσιο- Λύκειο του Ιδρύματος «Άγιος Απόστολος ο Νέος» και στις 12 το μεσημέρι στο Δημοτικό «Άγιος Ιωσήφ».
Η τελετή αγιασμού των 3ου και 20ου Δημοτικών Σχολείων Βόλου θα ξεκινήσει στις 8.30 π.μ.

Ολα έτοιμα
Ενημέρωση για την εξέλιξη των εργασιών, που βρίσκονταν σε εξέλιξη όλο το καλοκαίρι σε πολλά διδακτήρια είχε χθες η αντινομάρχης Παιδείας Νατάσσα Οικονόμου.
Όπως δήλωσε, «δεν νομίζω ότι υπάρχει κάτι, το οποίο δημιουργεί ιδιαίτερο πρόβλημα. Νομίζω ότι θα ξεκινήσουμε καλά».
Κενά, ωστόσο, συνεχίζουν να υπάρχουν σε ότι αφορά στη μεταφορά των μαθητών από και προς τα σχολεία τους. Η κ. Οικονόμου εξήγησε ότι πάντα στην αρχή της σχολικής χρονιάς είναι δύσκολο να ρυθμιστούν στο σύνολό τους οι λεπτομέρειες για τη μεταφορά των μαθητών, αφού δεν απαντούν έγκαιρα οι διευθυντές των σχολείων για τις ανάγκες που υπάρχουν.
«Προσπαθούμε και σήμερα να δώσουμε λύσεις, έστω και πρόσκαιρα, ώστε αύριο να αντιμετωπιστούν τα θέματα των μεταφορών», έλεγε χθες η κ. Οικονόμου.

Στις θέσεις τους
Για ετοιμότητα και με τους εκπαιδευτικούς στις θέσεις τους μιλούσαν χθες οι υπεύθυνοι των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας.
Τα μοναδικά κενά που συνεχίζουν να παρατηρούνται είναι –τα γνωστά στην έναρξη κάθε διδακτικής χρονιάς- αναπληρωτών και ωρομισθίων για τα ολοήμερα δημοτικά σχολεία και εκπαιδευτικών Μουσικής, Γαλλικής και Γερμανικής Γλώσσας στα δημοτικά σχολεία.

Με «απουσίες» βιβλίων
Την πρώτη ημέρα, πάντως, του νέου διδακτικού έτους «απουσίες» θα πάρουν πολλά από τα σχολικά βιβλία για τους μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων.
Σε αντίθεση με τα δημοτικά σχολεία, για τους μαθητές των οποίων έχει παραληφθεί το σύνολο των βιβλίων, στις αποθήκες της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης λείπει το 30% των βιβλίων διαφόρων μαθημάτων, είτε βασικών είτε ειδικοτήτων.
Τα σχολεία ανοίγουν σήμερα, αλλά κλείνουν και πάλι από την ερχόμενη Παρασκευή. Τα διδακτήρια θα παραδοθούν στους δήμους και τις κοινότητες, ώστε να προετοιμαστούν ως εκλογικά κέντρα για τις βουλευτικές εκλογές της 16ης Σεπτεμβρίου. Μαθητές και εκπαιδευτικοί θα επιστρέψουν στις αίθουσες και πάλι από την Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου