ΤΟΠΙΚΑ

Τέλη Σεπτεμβρίου μπαίνουν οι κορύνες

τέλη-σεπτεμβρίου-μπαίνουν-οι-κορύνες-851206

Ανοίγει ο δρόμος για την τοποθέτηση των κορυνών στους κεντρικούς δρόμους της πόλης μετά το «πράσινο φως» που έδωσε στο Δήμο Βόλου η Περιφέρεια Θεσσαλίας.
Με έγγραφό της η Περιφέρεια Θεσσαλίας επικυρώνει ουσιαστικά την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την τοποθέτηση των κορυνών στον άξονα αστικών οδικών τμημάτων της πόλης του Βόλου, με στόχο τον σαφή διαχωρισμό των λωρίδων κυκλοφορίας, για την αποτροπή της παράνομης στάθμευσης και τη διασφάλιση της ομαλής ροής της κυκλοφορίας των οχημάτων.
«Μετά τις σχετικές αποφάσεις και το έγγραφο με το οποίο η Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας συνηγορεί για την υλοποίηση των εν λόγω ρυθμίσεων, η Διεύθυνση δεν έχει οποιαδήποτε αντίρρηση για την τοποθέτηση των πλαστικών επαναφερόμενων οριοδεικτών, με μέριμνα και δαπάνες του Δήμου, στα τμήματα των εθνικών οδών που διέρχονται μέσω του αστικού ιστού της πόλης του Βόλου», αναφέρεται χαρακτηριστικά στο έγγραφο της Περιφέρειας.
Η εφαρμογή του μέτρου αναμένεται να ξεκινήσει στο τέλος Σεπτεμβρίου .
Οι κορύνες, σύμφωνα με την απόφαση που έχει λάβει το δημοτικό συμβούλιο Βόλου, θα τοποθετηθούν στο οδόστρωμα κατά μήκος των οδών Γρ. Λαμπράκη, από Μελούνας έως Λαχανά και στις δύο κατευθύνσεις, στην οδό Ιάσονος, από Αγίου Νικολάου έως Μαυροκορδάτου, στην οδό Κ. Καρτάλη, από Αργοναυτών έως Ιάσονος και από 28ης Οκτωβρίου έως Αναλήψεως, Ελ. Βενιζέλου από Αναλήψεως έως Δημητριάδος και Αναλήψεως από Κύπρου έως Ελ. Βενιζέλου και στις δύο κατευθύνσεις.
Σημειώνεται ότι με τους πλαστικούς επαναφερόμενους οριοδείκτες (κολωνάκια) έχει συμφωνήσει εξαρχής η Τροχαία, που έχει επισημάνει ότι θα βοηθήσει στην επίλυση του κυκλοφοριακού προβλήματος.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου