ΤΟΠΙΚΑ

Ξεπέρασε ελλείψεις και πέρασε στους 32 του κυπέλλου

ξεπέρασε-ελλείψεις-και-πέρασε-στους-32-τ-851206

Ξεπερνώντας τις αρκετές ελλείψεις και με χρυσή αλλαγή και χρυσό σκόρερ το νεαρό Αλέξη Γιακάκογλου ο Ολυμπιακός κέρδισε στην Αλεξανδρούπολη την Ένωση Θράκης 2-1 και πέτυχε, έστω και στις καθυστερήσεις, την πρόκρισή του στην επόμενη φάση του κυπέλλου.
Από τον Ολυμπιακό απουσίασαν οι Φονσέκα, Κοντέων ,Τσάγγαρης και τη λύση έδωσε ο επανεμφανισθείς μετά τον τραυματισμό του Αλέξης Γιακάκογλου, ο οποίος στο 93ο λεπτό μπόρεσε να σκοράρει και να διαμορφώσει το τελικό αποτέλεσμα υπέρ του Ολυμπιακού. Ο νεαρός Βολιώτης επιθετικός που είχε κάνει το ίδιο και στο περσινό πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, όταν είχε περάσει και πάλι ως αλλαγή, σκοράροντας στις καθυστερήσεις, παίρνοντας δικαιωματικά τον τίτλο της «χρυσής» αλλαγής για τον Κώστα Σταματίου.
Ο αγώνας ήταν μέτριος ποιοτικά, με τον Ολυμπιακό να επηρεάζεται σημαντικά από τις απουσίες βασικών παικτών και να έχει και πάλι το πρόβλημα στην τελική προσπάθεια . Όμως, επειδή το αποτέλεσμα μετράει τέλος καλό, όλα καλά για τους «ερυθρόλευκους», οι οποίοι πέρασαν στους «32» και πλέον περιμένουν τον Ατρόμητο Αθηνών στο Βόλο για την τέταρτη φάση του θεσμού.

Η Θράκη μπόρεσε να προηγηθεί με τη συμπλήρωση του 17ου λεπτού. Οι Θρακιώτες κέρδισαν φάουλ, το οποίο ανέλαβε να εκτελέσει ο Νικολαΐδης. Ωστόσο, στην εξέλιξη της φάσης ο Χαϊντουτσεκ στάθηκε άτυχος, καθώς στην προσπάθειά του να απομακρύνει σημείωσε αυτογκόλ.
Οι παίκτες του Ολυμπιακου δεν κάθισαν με… σταυρωμένα τα χέρια και πίεσαν για την ισοφάριση. Έτσι, στο 33’ οι «ερυθρόλευκοι» βρέθηκαν και πάλι στο προσκήνιο, όταν από κόρνερ του Κατσαρού και κεφαλιά του προωθημένου Σαρρή, η μπάλα πέρασε ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας της Θράκης.
Η πίεση που άσκησαν οι φιλοξενούμενοι απέδωσε καρπούς στο 41’. Ο Κατσαρός εκτέλεσε κόρνερ και η μπάλα προσωρινά απομακρύνθηκε. Όμως, στη συνέχεια της φάσης ο Χατζηκωνσταντίνου έπιασε το συρτό σουτ και ο Πακάλτσης που παρενέβη στην πορεία της μπάλας, από πολύ χαμηλό ύψος έπιασε την κεφαλιά και έγραψε το 1-1, πετυχαίνοντας ένα πολύ δύσκολο σε εκτέλεση τέρμα.
Στην επανάληψη ο ρυθμός της αναμέτρησης έπεσε κατακόρυφα.
Η εικόνα του ματς έδειχνε ότι επρόκειτο να οδηγηθεί σε παράταση, αλλά στο 93 ο Γιακάκογλου με πλασέ έπειτα από την ασθενή απόκρουση του Σουμουλίδη στο φάουλ που εκτέλεσε ο Χαϊντουτσεκ, χάρισε τη νίκη στην ομάδα του Κώστα Σταματίου
Κίτρινες κάρτες αντίκρισαν οι Κανελίνι, Χατζηκωνσταντίνου και Πακάλτσης.
ΘΡΑΚΗ: Σουμουλίδης, Κομεσίδης, Βιτζέκας, Σουργιάς, Ατίδης, Κανελίνι, Δαμιανίδης (46’ Ελλινίδης), Φλώρος, Πιττάκας (75’ Τσαλταμπασίδης), Νικολαϊδης, Πεχλιβανίδης (71’ Αγοράκης).
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Βεζυρίδης,Αγγελόπουλος, Σαρρής, Πέτρου, Φλώρος, Χατζης, Πακάλτσης, Χαϊντουτσεκ, Χαϊκάλης (70’ Γιακάκογλου), Κατσαρός (60’ Διαμάντης), Γεωργιάδης (30’ Βέρμπης).

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου