ΤΟΠΙΚΑ

Στο προσκήνιο και πάλι τα συνοικιακά συμβούλια

στο-προσκήνιο-και-πάλι-τα-συνοικιακά-σ-851206

Την επανενεργοποίηση του θεσμού των συνοικιακών συμβουλίων αποφάσισε χθες το δημοτικό συμβούλιο Βόλου, μετά από εισήγηση του δημάρχου Βόλου Αλέκου Βούλγαρη, που επισήμανε στην εισήγησή του ότι πρέπει να αποκεντρωθεί η δημοτική εξουσία.
Για την προετοιμασία των εκλογών ανάδειξης των νέων συνοικιακών συμβουλίων που θα γίνουν αρχές Νοεμβρίου θα συγκροτηθεί 10μελής επιτροπή που θα αναλάβει την προετοιμασία διενέργειας των εκλογών, ενώ παράλληλα θα υποβάλλει προτάσεις για την σύνταξη του κανονισμού λειτουργίας και δράσης των συνοικιακών συμβουλίων.
Ο δήμαρχος Βόλου υπογράμμισε ότι η ενεργοποίηση εν νέου των συνοικιακών συμβουλίων θα δώσει τη δυνατότητα διαβούλευσης και κοινωνικής συναίνεσης στις αποφάσεις που αφορούν στις παρεμβάσεις που προγραμματίζονται και πρέπει να υλοποιηθούν σε κάθε συνοικία.
Στη δεκαμελή επιτροπή θα συμμετέχουν ο κ. Βούλγαρης, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, εκπρόσωποι όλων των παρατάξεων, ο διοικητικός διευθυντής του Δήμου και τρεις πολίτες.
Υπέρ της ενεργοποίησης των συνοικιακών συμβουλίων τάχθηκαν οι κ.κ. Μήτρου και Πατσιαντάς, ενώ κ. Παππάς εξέφρασε την αντίρρησή του για την συγκρότηση ενιαίων ψηφοδελτίων για την ανάδειξη διοικητικών συμβουλίων.

Στο μεταξύ, όπως ενημέρωσε ο δήμαρχος Βόλου Αλ. Βούλγαρης το δημοτικό συμβούλιο μετά από επερώτηση που κατέθεσε ο κ. Αντ. Παπάς σχετικά με το γκαράζ της Φιλελλήνων, η σύμβαση που είχε υπογράψει η προηγούμενη δημοτική αρχή για την δημιουργία του έργου, ήταν γενικόλογη και ασαφής και ότι η γεωτεχνική έρευνα που διενεργήθηκε είχε δυσμενή και μη αναμενόμενα αποτελέσματα, γι’ αυτό και η μελέτη του έργου τροποποιήθηκε.
Το νέο χρονοδιάγραμμα που αναφέρει ως χρόνο παράδοσης του γκαράζ τον Αύγουστο του 2008 αναμένεται να υπογραφεί από την τεχνική υπηρεσία τις επόμενες ημέρες.

Στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο συζητήθηκε εξάλλου το θέμα της λειτουργίας του κοιμητηρίου του Αγίου Γεωργίου, μετά από επερώτηση του δημοτικού συμβούλου κ. Τάσου Στρατηγόπουλου.
Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Κοιμητηρίου κ. Θανάσης Κουντουράς ενημέρωσε το συμβούλιο για τις αποφάσεις που έχει λάβει ο Σύνδεσμος, υπερτονίζοντας ότι για μια το Κοιμητήριο του Αγίου Γεωργίου δεν πρόκειται να κλείσει, θα πρέπει όμως όπως και για όλα τα περιφερειακά νεκροταφεία, να εκδοθεί άδεια νόμιμης λειτουργίας.
Η ελεύθερη έκτασή του θα χρησιμοποιηθεί προσωρινά ως χώρος στάθμευσης, ενώ λόγω των εκταφών που γίνονται και έχουν εξασφαλιστεί κενές θέσεις ταφών, δεν πρόκειται προς το παρών να γίνει καμία επέκταση.
Ο πρώην αντιδήμαρχος κ. Τ. Στρατηγόπουλος επέκρινε τη δημοτική αρχή για απαξιωτική συμπεριφορά απέναντι στους κατοίκους του Αγ. Γεωργίου, άποψη που προκάλεσε την παρέμβαση του κ. Βούλγαρη που αντέκρουσε τις επικρίσεις τονίζοντας ότι ουδέποτε ο δήμαρχος στην πολιτική του πορεία αντιμετώπισε με απαξίωση πολίτες, πολλώ δε μάλλον δημότες του Βόλου.

Ενημέρωση για τη ΔΕΥΑΜΒ
Αύξηση 16% παρουσιάζουν οι εισπράξεις της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης το 2006, σε σχέση με το 2005, γεγονός που οφείλεται στην επιβολή του τέλους κατασκευής έργων.
Ο κ. Βούλγαρης απαντώντας χθες στον κ. Πατσιαντά για την πορεία της ΔΕΥΑΜΒ αναφέρθηκε στα οικονομικά δεδομένα της Επιχείρησης και στα έργα που κατασκευάζονται στην περιοχή της Νεάπολης, επισημαίνοντας ότι το οικονομικό άνοιγμα στην επιχείρηση ανέρχεται σε 7 εκατομμύρια ευρώ, γι΄ αυτό και λήφθηκε δάνειο 10 εκατομμυρίων ευρώ προκειμένου να προχωρήσουν και έργα επενδύσεων.
Ανέφερε επίσης ότι τα απλήρωτα τιμολόγια ανέρχονται σε 850.000 ευρώ, οι πιστοποιημένες εργασίες σε 1,5 εκατομμύρια ευρώ, τα ποσά από συμβασιοποιημένα έργα ανέρχονται σε 4,6 εκατομμύρια ευρώ, ενώ αντίστοιχα τα λειτουργικά έξοδα της ΔΕΥΑΜΒ αυξήθηκαν κατά 17% σε σχέση με το 2005, ενώ τα έργα που κατασκευάζονται αυξήθηκαν κατά 33%, αν και όπως επισήμανε η απορρόφηση των κονδυλίων που δαπανήθηκαν για την κατασκευή τους ήταν χαμηλή και δεν ξεπέρασε το 42%.
Τέλος ο δήμαρχος ενημέρωσε το σώμα ότι στην περιοχή της Νεάπολης ενισχύεται το δίκτυο ομβρίω

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου