ΤΟΠΙΚΑ

Σε καλό δρόμο Νίκη και Ιωνας

σε-καλό-δρόμο-νίκη-και-ιωνας-851206

Σε καλό δρόμο δείχνουν ότι βρίσκονται οι εκπρόσωποι της Μαγνησίας στην Γ’ Εθνική μπάσκετ. Στα φιλικά που έδωσαν το Σαββατοκύριακο Νίκη και Ιωνας άφησαν αναμφίβολα θετικά δείγματα γραφής στο παρκέ.

Θετικές εμφανίσεις η Νίκη
Μια νίκη και μια ήττα ήταν ο απολογισμός των κυανολεύκων στα δυο φιλικά παιχνίδια που έδωσαν το Σαββατοκύριακο. Η ομάδα του Γιώργου Κοσμάτου κέρδισε την Μεταμόρφωση (Α1 ΕΣΚΑΘ) με 84-46, ενώ προχθές το απόγευμα γνώρισε την ήττα από τον Αρχέλαο με 72-73. Το γεγονός οτι η Νίκη στάθηκε καλά απέναντι στην ομάδα της Κατερίνης, που αποτελεί ένα από τα φαβορί του 1ου Βορείου Ομίλου της Γ’ Εθνικής, άφησε αισιόδοξα μηνύματα για την παρουσία της στο πρωτάθλημα. Η τεχνική ηγεσία έμεινε απόλυτα ικανοποιημένη από τους παίκτες της και είχε την ευκαιρία να δώσει χρόνο συμμετοχής και στους νεαρούς καλαθοσφαιριστές που συμπληρώνουν φέτος την ομάδα. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι σε κάθε φιλικό χρησιμοποιήθηκαν και οι 14 παίκτες.
«Σε γενικές γραμμές οι εντυπώσεις είναι καλές», σχολίασε στον «Τ» για τις εμφανίσεις της ομάδας του ο Γιώργος Κοσμάτος και κατέληξε: «Όλα τα παιδιά προσπάθησαν για το καλύτερο και θεωρώ ότι τα πήγαμε καλά. Είμαστε ακόμη σε περίοδο δοκιμών και πειραμάτων». Στην διάθεση του Βολιώτη τεχνικού τέθηκαν κανονικά και οι Χιώτης και Σοφαδίτης που αρχίζουν σιγά σιγά να δένουν με το υπόλοιπο σύνολο, αν και τους λείπουν πολλές προπονήσεις, αφού λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων βρίσκονται εκτός Βόλου. Στα θετικά και η επιστροφή του Σπύρου Κατσαφούρη, που φαίνεται να ξεπέρασε εντελώς τον τραυματισμό του.
Η Νίκη θα συνεχίσει τα φιλικά παιχνίδια και αυτή την εβδομάδα. Συγκεκριμένα την Παρασκευή θα αντιμετωπίσει τον Φίλιππο στην Βέροια και το Σάββατο θα φιλοξενήσει τον Αστέρα Λάρισας.

Νίκη του Ιωνα
Ακόμη μια καλή εμφάνιση και μια φιλική νίκη πρόσθεσε στο ενεργητικό του ο Ιωνας. Οι νεοφώτιστοι στην Γ’ Εθνική επικράτησαν με 63-50 του Αστέρα Λάρισας σε ματς που έγινε στο ΕΑΚ του Βόλου. Παρά το γεγονός ότι και πάλι δεν έλειψαν οι απουσίες, αφού δεν αγωνίστηκαν οι Ντίκας και Αναγνωστόπουλος, η ομάδα του Αντώνη Μυριντζή έδειξε να «στρώνει» αγωνιστικά. Ο έμπειρος Βολιώτης προπονητής εκφράζει την πεποίθησή του ότι υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης και ο Ιωνας θα είναι έτοιμος στο τζάμπολ του πρωταθλήματος. Συγκεκριμένα δήλωσε σχετικά: «Προσπαθούμε να έρθουμε σε μια καλή κατάσταση. Εχουμε ακόμη πολύ δρόμο και θέλουμε δουλειά για να φτάσουμε στην επιθυμητή κατάσταση. Πιστεύω ότι με την έναρξη του πρωταθλήματος θα είμαστε καλά. Εχουμε να αντιμετωπίσουμε καινούρια πράγματα και μια καινούρια κατηγορία που δεν έχει σχέση με το πρωτάθλημα της ΕΣΚΑΘ. Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε όλοι μας ότι αλλάξαμε κατηγορία, ότι θα αντιμετωπίσουμε καλύτερες ομάδες, ότι τα παιχνίδια θα είναι διαφορετικά και δεν θα τελειώνουν στα πρώτα 25 λεπτά. Οταν τα συνειδητοποιήσουμε όλα αυτά, θα είμαστε, θεωρώ, καλύτεροι. Για μένα είναι θέμα προσαρμογής στην κατηγορία και στις απαιτήσεις της».
Αυτή την στιγμή το μοναδικό πρόβλημα για τον Ιωνα είναι η απουσία του στρατευμένου Αναγνωστόπουλου, που μετά τις εκλογές αναμένεται να έρθει με μετάθεση στον Βόλο, ενώ από τράβηγμα στον δικέφαλο ταλαιπωρείται ο Βαφόπουλος, χωρίς όμως να είναι κάτι ανησυχητικό.
Τα δεκάλεπτα: 15-12, 33-27, 48-39, 63-50
ΙΩΝΑΣ (Μυριντζής): Καραγεώργος 13 (2), Καραγιώργος 15 (1), Καραρήγας, 1, Σερμέτης 4, Θεοχάρης 10, Τύμπας 4, Νίτας 4, Φαρμάκης, Βαφόπουλος 1, Δροσόπουλος 11, Βόντζος.
ΑΣΤΕΡΑΣ (Καραΐσκος): Μπελαλίδης 2, Μαυρουλής, Κολοβός 14, Κορλάμπαλος, Πράπας 7, Γκαμπέτας 12, Δαχτάρης, Κρικόνης, Μυλωνάς 9, Νικόπουλος 4, Μπαγούλιας 2, Νασίκας 2.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου