ΤΟΠΙΚΑ

Με ποδήλατο …αντί για αυτοκίνητο το Σάββατο

με-ποδήλατο-αντί-για-αυτοκίνητο-το-σ-183209

O Βόλος, μαζί με την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα και άλλες 1811 ευρωπαϊκές πόλεις, συμμετέχει στην φετινή Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας από 16 έως 22 Σεπτεμβρίου 2012.

Το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2012, στις 11.00 το πρωί, με σημείο συνάντησης το Ηρώο της Παραλίας του Βόλου θα πραγματοποιηθεί ποδηλατοβόλτα 8 χιλιομέτρων, στο πλαίσιο ενός φιλόδοξου προγράμματος δράσεων "στην πόλη μου χωρίς αυτοκίνητο" που διοργανώνεται από το Δήμο Βόλου και τη νέα Διεύθυνση Βιώσιμης Κινητικότητας, με την υποστήριξη του Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών Μαγνησίας, του Σ.Ε.Σ. και των ποδηλατικών ομίλων και οργανώσεων της πόλης.

Όπως τονίζει ο Δήμαρχος Βόλου κ. Πάνος Σκοτινιώτης το ζήτημα της βιώσιμης κινητικότητας αποτελεί για την παρούσα Δημοτική Αρχή κορυφαία προτεραιότητα. Γι’ αυτό και, από την αρχή της θητείας της, προχώρησε σε αποφάσεις για τα θέματα που αφορούν την κίνηση στην πόλη, ενώ παράλληλα προώθησε τη συγκρότηση και λειτουργία Διεύθυνσης Βιώσιμης Κινητικότητας στο πλαίσιο του νέου ΟΕΥ του Δήμου. Αυτό σημαίνει ότι, για πρώτη φορά, υιοθετούνται οι αρχές της βιώσιμης κινητικότητας οι οποίες δεσμεύουν το Δήμο για όλες τις δράσεις που αναπτύσσει ή θα αναπτύξει στο μέλλον.

Ο κ. Σκοτινιώτης καλεί όλους τους Βολιώτες να αποφύγουν το Σάββατο τις μετακινήσεις με το αυτοκίνητο τους, καθώς η μέρα έχει έναν έντονο συμβολικό χαρακτήρα, αποτελεί ευρωπαϊκή γιορτή και είναι μια καλή ευκαιρία να επαναπροσδιορίσουμε τη σχέση μας με το αυτοκίνητο και τις μετακινήσεις μας, εντός της πόλης. Από την πλευρά του ο Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας και Ποιότητας Ζωής Ν.Μόσχος επισημαίνει ότι «η ημέρα αυτή και ο εορτασμός της αποτελούν μια καλή αφορμή για συζητήσεις, προβληματισμούς, εφαρμογή καλών πρακτικών και πολιτικών, δημιουργία διαφορετικής νοοτροπίας».

Το τρίωρο πρόγραμμα θα περιλαμβάνει εκτός από την ποδηλατοβόλτα, και παράσταση επίδειξης πατινιών και σκέητμπορντο, δράση «μάθε παιδί μου ποδήλατο» για μικρά παιδιά, ζωγραφική παιδικών στο πάρκο του Αγ. Κωνσταντίνου, διαγωνισμό για το πιο όμορφο εναλλακτικό μέσο, μεταφοράς επίδειξη συντήρησης ποδηλάτου από επαγγελματίες επισκευαστές, μίνι διάλεξη από διακεκριμένο πρωταθλητή ποδηλασίας για τα οφέλη χρήσης του ποδηλάτου, πεζοπορία με συμβολικό αποκλεισμό οδού, μουσικό show από τους Caracatu, διανομή ενημερωτικού υλικού. Σημειώνεται ότι οι εκδηλώσεις θα βιντεοσκοπηθούν από τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, προκειμένου να προβληθούν το επόμενο διάστημα στην εκπομπή «Ποδηλατοδράσεις» με θέμα το Βόλο και το ποδήλατο.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου