Το ΕΚΑΒ έγινε… ΚΤΕΛ Βόλου - Λάρισας

Τελευταία ενημέρωση: 2012-09-18, 12:48:55
Το ΕΚΑΒ έγινε… ΚΤΕΛ Βόλου - Λάρισας

Καμπανάκι από τους εργαζόμενους στο ΕΚΑΒ Μαγνησίας. Κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές καθώς αντί το ΕΚΑΒ να εξυπηρετεί επείγοντα περιστατικά, ασχολείται με την διακομιδή ασθενών στα Νοσοκομεία της Λάρισας λόγω έλλειψης εφημερεύοντων γιατρών στο Νοσοκομείου Βόλου!!! Οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ Βόλου καταγγέλλουν ότι ασχολούνται με δευτερογενή περιστατικά και ότι ανά πάσα στιγμή ελλοχεύει ο κίνδυνος να χαθούν ανθρώπινες ζωές, διότι δεν θα υπάρχει η δυνατότητα έγκαιρης μετάβασής τους σε τυχόν επείγον περιστατικό.

Η κραυγή αγωνίας του προσωπικού του ΕΚΑΒ έρχεται μόλις λίγες μέρες μετά το θάνατο του 63χρονου Βολιώτη επειδή δεν υπήρχε εφημερεύων ΩΡΛ στο Νοσοκομείο Βόλου. Λόγω ελλείψεων εφημεριών στο Νοσοκομείο Βόλου από τις ειδικότητες ΩΡΛ, Ουρολόγου, Οφθαλμολόγου, διακομίζονται ασθενείς στα νοσοκομεία της Λάρισας από το ΕΚΑΒ Βόλου που καλείται να καλύψει τα περιστατικά αυτά λόγω έλλειψης οδηγών του νοσοκομείου κατά τη διάρκεια της απογευματινής βάρδιας, της νύχτας αλλά και τα σαββατοκύριακα.

Σύμφωνα με το Σωματείο εργαζομένων ΕΚΑΒ Ν. Μαγνησίας αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να επιβαρύνεται το έργο του ΕΚΑΒ που ο λόγος ύπαρξής του είναι να καλύπτει τα επείγοντα περιστατικά της πόλης και τις επείγουσες διακομιδές εκτός Νομού (Αθήνα - Θεσσαλονίκη- Λάρισα - και σε δεύτερο στάδιο επικουρικά να συνδράμει σε περιστατικά εκτός πόλης και Κέντρα Υγείας.

Ειδικότερα για τα Κέντρα Υγείας σύμφωνα με το προσωπικού του ΕΚΑΒ επειδή τόσο στο Βελεστίνο και τη Ζαγορά όσο και στην Αργαλαστή οι οδηγοί ασθενοφόρων είναι ελάχιστοι, καλείται κάθε τρεις και λίγο το ΕΚΑΒ από το Βόλο για να μεταβεί στις παραπάνω περιοχές και να παραλάβει διάφορα περιστατικά από τα Κέντρα Υγείας για το Νοσοκομείο. Έτσι όμως μειώνεται στο ελάχιστο η δυνατότητα παρέμβασης στο Πολεοδομικό Συγκρότημα με αποτέλεσμα να μην υπάρχει η δυνατότητα για άμεση μετάβαση σε ένα τροχαίο ή σε ένα καρδιολογικό σοβαρό περιστατικό με άμεσο κίνδυνο όπως τονίζει το σωματείο να χαθούν ανθρώπινες ζωές.

Η ανακοίνωση που εκδόθηκε από το σωματείο εργαζομένων καταδεικνύει ξεκάθαρα την αγωνία και των ιδίων, αφού ανά πάσα στιγμή υπάρχει κίνδυνος να μην υπάρξει η δυνατότητα άμεσης μετάβασης σε επείγον περιστατικό και καθόσον το ΕΚΑΒ θα είναι επιφορτισμένο με δευτερογενή περιστατικά και πολλές φορές εκτός Πολεοδομικού Συγκροτήματος. «Ποιος αναλαμβάνει την ευθύνη για την αργοπορία του ΕΚΑΒ στα επείγοντα περιστατικά εντός ή εκτός πόλης;» αναρωτιέται το σωματείο εργαζομένων, κρούοντας ουσιαστικά τον κώδωνα του κινδύνου προς τους αρμόδιους πριν ο Βόλος θρηνήσει ακόμη ένα θύμα λόγω των σοβαρών ελλείψεων στον χώρο της Υγείας.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
1
+
3
=