ΤΟΠΙΚΑ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΙΤΣΙΩΡΗΣ: «Να ξαναμπεί ο Βόλος και η Μαγνησία σε σχεδιασμούς ισχυρής ανάπτυξης»

δημητρησ-πιτσιωρησ-να-ξαναμπεί-ο-βόλ-851206

«Η ανατροπή των πολιτικών συσχετισμών που επιτεύχθηκε στη Μαγνησία με τις αυτοδιοικητικές εκλογές θα επιβεβαιωθεί και στις βουλευτικές εκλογές» δηλώνει ο πρώην δήμαρχος Βόλου και υφυπουργός, εκ νέου υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρης Πιτσιώρης.
Εξομολογείται ότι βρίσκει συναρπαστικό το «ταξίδι» της πολιτικής του πορείας που ξεκίνησε πριν τη δικτατορία, υπενθυμίζει τις μεγάλες πολιτικές πρωτοβουλίες που ο ίδιος είχε πάρει για το Βόλο και προσδιορίζει τους στόχους που πρέπει να έχει η Μαγνησία για να πετύχει υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης και να ατενίσει με αισιοδοξία το μέλλον. Μας αποκαλύπτει, δε, ότι το μυστικό για την διαρκή του όρεξη και το πάθος για τη δουλειά, είναι η αγάπη του κόσμου.

ΕΡΩΤ: Βουλευτής, υφυπουργός, δήμαρχος Βόλου και πάλι υποψήφιος βουλευτής. Η πολιτική κύκλους κάνει ή απλώς πρόκειται για την ίδια ευθύγραμμη πορεία με εναλλαγή ρόλων και σταθμών;

ΑΠΑΝΤ: Ασφαλώς πρόκειται για μια ενδιαφέρουσα πολιτική πορεία που ξεκίνησε πριν την δικτατορία όταν δραστηριοποιήθηκα στο φοιτητικό κίνημα των Ελλήνων της Γερμανίας και στην τότε Ένωση Κέντρου και την ΕΔΗΝ και συνεχίστηκε με την συμμετοχή μου στην ίδρυση του ΠΑΣΟΚ το ΄74 σε όλες τις Βουλευτικές εκλογές μέχρι το 1990. Στο διάστημα αυτό είχα την τιμή να συμμετέχω τρεις φορές στις κυβερνήσεις του Ανδρέα Παπανδρέου ως υφυπουργός στα Υπουργεία Βιομηχανίας, Οικονομικών και Γεωργίας.
Η συναρπαστική αυτή πορεία συμπληρώθηκε με δύο θητείες Δημάρχου στο Βόλο. Συνολικά συμμετείχα σε εφτά βουλευτικές και τρεις δημαρχιακές εκλογές.
Μια σπάνια εμπειρία και προσφορά σε όλα τα επίπεδα της πολιτικής συγκροτεί το τεράστιο πολιτικό κεφάλαιο που μπορώ να προσφέρω για μια ακόμη φορά μετά τις εκλογές της 16ης Σεπτεμβρίου.

1) ΕΡΩΤ: Πολλοί είπαν ότι με την ανακοίνωση από το ΠΑΣΟΚ της υποψηφιότητάς σας, το τοπικό ψηφοδέλτιο του κόμματος απέκτησε μια άλλη βαρύτητα. Καθυστέρησε όμως αρκετά αυτή η ανακοίνωση.

ΑΠΑΝΤ: Θα συμφωνήσω μαζί σας ότι η συμμετοχή μου έδωσε σ΄ ένα μεγάλο αριθμό πολιτών αυτό που ζητούσαν για να είναι το ψηφοδέλτιο πληρέστερο. Αυτό όμως ήρθε την τελευταία στιγμή, γιατί πράγματι δεν το επεδίωξα, αλλά πείσθηκα να συμπληρώσω το ψηφοδέλτιο όταν με έκπληξη συνειδητοποίησα σε λίγες ώρες ότι ήταν επιθυμία και απαίτηση χιλιάδων φίλων μας στελεχών και ανώνυμων συμπολιτών μας και φυσικά της ηγεσίας μας και του ίδιου του Προέδρου Γ. Παπανδρέου.

2) ΕΡΩΤ: Ξεκινήσατε τελευταίος την προεκλογική σας εκστρατεία, όταν άλλοι υποψήφιοι του συνδυασμού σας είχαν στη διάθεσή τους αρκετούς μήνες για να κινηθούν. Φαίνεται σαν να έχετε μπροστά σας το δυσκολότερο εκλογικό αγώνα που έχετε αντιμετωπίσει.

ΑΠΑΝΤ: Πρόκειται για τον πιο σύντομο προεκλογικό αγώνα που έχω κάνει. Συνάντησα όμως μια καθολική αποδοχή που καλύπτει όλες τις γενιές που έχουν ενταχθεί κατά εποχές στο ΠΑΣΟΚ και ακόμη έπεισαν αρκετούς να βρούνε και πάλι περιεχόμενο στον αγώνα αυτό να αποκτήσουν θάρρος και αισιοδοξία.

3) ΕΡΩΤ: Στις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές η Μαγνησία ανέτρεψε το έως τότε πολιτικό σκηνικό, ειδικά σε επίπεδο Νομαρχίας και Δήμου Βόλου. Πιστεύετε ότι πρόκειται για δείγμα μιας δυναμικής που θα εκφραστεί και σε επίπεδο βουλευτικών εκλογών; Μπορεί το ΠΑΣΟΚ να ανατρέψει τους συσχετισμούς δυνάμεων που είχαν διαμορφωθεί από τις προηγούμενες εκλογές;

ΑΠΑΝΤ: Το ΠΑΣΟΚ κέρδισε πρόσφατα τις εκλογές στη Νομαρχία και στους μεγαλύτερους Δήμους. Η δική μου συστράτευση στοχεύει να επιτύχουμε την μεγάλη ανατροπή και στις επικείμενες εκλογές πείθοντας και κινητοποιώντας και τους τελευταίους αναποφάσιστους και όχι μόνο.

4) ΕΡΩΤ: Στο πρόσφατο παρελθόν, παρεμβήκατε αρκετές φορές στα τοπικά πολιτικά πράγματα με κριτική και καταγγελίες για αποφάσεις και χειρισμούς της προηγούμενης δημοτικής αρχής Βόλου. Είχατε μιλήσει για μία πολιτική πρακτική και λογική εξυπηρέτησης συμφερόντων. Αυτό νομίζετε ότι διαχέεται σήμερα σε όλο το νομό;

ΑΠΑΝΤ: Αυτό αποτελεί την αδιαπραγμάτευτη στάση μου στα θέματα της διαχείρισης των δημοσίων πραγμάτων, γεγονός π

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου