ΤΟΠΙΚΑ

Τρεις δεσμεύσεις Γ. Παπανδρέου στη Λάρισα

τρεις-δεσμεύσεις-γ-παπανδρέου-στη-λάρ-851206

Μίλησε για μείωση του ΦΠΑ και… τον αύξησε στο 19%. Τα καύσιμα αυξήθηκαν 25% και το ηλεκτρικό ρεύμα ακρίβυνε 15%. Αυτή είναι η Ν.Δ».

Βαρόμετρο η Θεσσαλία
Χαρακτηριστικό της βαρύτητας που δίνει η Χαριλάου Τρικούπη στη Θεσσαλία είναι ότι ο Γιώργος Παπανδρέου έκανε αναφορά και στα αποτελέσματα των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών στη Θεσσαλία που άλλαξαν τον πολιτικό χάρτη, καταφέρνοντας ένα καίριο πλήγμα στην Κυβέρνηση.
‘Το κλίμα ανατροπής στη Θεσσαλία σηματοδοτήθηκε στις νομαρχιακές και τις δημοτικές εκλογές του περασμένου Οκτωβρίου και τώρα προσλαμβάνει εκρηκτικές διατάξεις. Δεν χωράει η δεξιά στου αγρότη την καρδιά» βροντοφωνάζει ο κάμπος, υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Φτάνει πια. Φτάνει πια ο εμπαιγμός του αγρότη και της αγρότισσας. Στις 17 του Σεπτέμβρη, πιάνουμε δουλειά Για την ανασυγκρότηση της χώρας.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έκανε και ιδιαίτερες αναφορές σε σοβαρά προβλήματα της Λάρισας και κατήγγειλε την Κυβέρνηση για την αδειοδότηση βιομηχανιών για τη χρήση πετ κοκ, υπογραμμίζοντας ότι «το ΠΑΣΟΚ είναι υπέρ της πράσινη ανάπτυξης» που θα στηρίζεται σε μια άλλη ενεργειακή πολιτική.

Κυβέρνηση στον κατήφορο…
«Δεύτερη ευκαιρία για τον κ. Καραμανλή σημαίνει χαμένη ευκαιρία για την Ελλάδα και κατήφορος για την πατρίδα. Δεν του αξίζει και δεν θα την έχει», επεσήμανε στη συγκέντρωση ο κ. Παπανδρέου, υπενθυμίζοντας ότι ακόμα και τώρα, εννιά μέρες πριν από τις κάλπες και η ΝΔ δεν έχει ακόμα παρουσιάσει το πρόγραμμά της!
Ο ίδιος, άλλωστε, αναφέρθηκε στην «κρυφή ατζέντα» που έχει ο κ. Καραμανλής, όπως την εκ νέου αύξηση του ΦΠΑ στο 21%, την επίθεση στα ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων και την κατάρρευση των ασφαλιστικών ταμείων, την ολοκλήρωση της κομματικοποίησης του κράτους, την ολοκλήρωση της περιβαλλοντικής καταστροφής με το άρθρο 24, με τη συγκάλυψη και άλλων σκανδάλων.
Ο κ. Παπανδρέου, παρουσίασε και τα βασικά σημεία του Προγράμματος του ΠΑΣΟΚ σε όλα τα επίπεδα στάθηκε ωστόσο ιδιαίτερα στους αγρότες και δεσμεύτηκε για ανασυγκρότηση ολόκληρου του αγροτικού τομέα σε οικονομία αιχμής αλλά και ριζική μετεξέλιξη του αγρότη από το επίπεδο του παραδοσιακού καλλιεργητή στο επίπεδο του επιχειρηματία αγροτικής εκμετάλλευσης.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ αυτό θα επιτευχθεί μέσα από τρεις δέσμες πολιτικών του προγράμματος του ΠΑΣΟΚ.
Η πρώτη δέσμη αποβλέπει στο να εξοπλίσει τον αγρότη-επιχειρηματία με εκείνες τις γεωργικές και εμπορικές γνώσεις που θα του επιτρέψουν να καθορίσει αυτός την τιμή των προϊόντων του.
Η δεύτερη δέσμη πολιτικών αφορά την υπεράσπιση της εθνικής μας αγροτικής παραγωγής στις Βρυξέλλες.
Η τρίτη δέσμη πολιτικών αφορά στην δημιουργία σιγουριάς, ασφάλειας και προοπτικής στους αγρότες.
Παλμός στη συγκέντρωση
Συγκέντρωση νίκης, που έστειλε μήνυμα σε ολόκληρη την Ελλάδα για τη νέα αλλαγή, χαρακτήρισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τη μεγαλειώδη, όπως είπε, πανστρατιά στην κεντρική πλατεία της Λάρισας.
«Απόψε Λάρισα μίλησε, απόψε η Θεσσαλία αποφάσισε για τη νέα πορεία στέλνοντας το μήνυμα της νίκης σε ολόκληρο τον ελληνικό λαό», είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ που επισήμανε ότι η Ν.Δ. σε εννιά μέρες φεύγει και απαντώντας στα συνθήματα των οπαδών του ΠΑΣΟΚ πολλές φορές μίλησε για τη Νέα Αλλαγή, τη Νέα Εποχή με αναφορές εξάλλου και στον ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Παπανδρέου.

Εκβιάζει συνειδήσεις
Την εκτίμηση ότι ο πρωθυπουργός, θέτοντας το δίλημμα «αυτοδυναμία ή νέες εκλογές» επιχειρεί να εκβιάσει συνειδήσεις εξέφρασε ο Γ. Παπανδρέου, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δήλωσε ότι ζητά ισχυρή κυβέρνηση, ενώ τάχθηκε υπέρ των συνεργασιών.
Ο πρωθυπουργός ζητά αυτοδυναμία, ενώ δεν έχει δείξει ότι μπορεί να αναλάβει τις ευθύνες για την καταστροφή από τις πυρκαγιές και άλλα σοβαρά θέματα, επισήμανε ο Γ.Παπανδρέου.
Θέλει αυτοδυναμία για να συνεχίσει ποιο έργο; αναρωτήθηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και πρόσθεσε: Και όταν την είχε, δεν μπόρεσε να έχει μια ισχυρή κυβέρνηση και οδήγησε τη χώρα στην ακυβερνησία.
Παράλληλα, ο

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου