Ανοιγμα Σάλλα στους αγρότες

Τελευταία ενημέρωση: 2012-09-14, 14:48:16
Ανοιγμα  Σάλλα στους αγρότες

Ο Όμιλος Πειραιώς-ATEbank θα συνεχίσει να στηρίζει τον Έλληνα αγρότη, ενώ πρόθεση της τράπεζας είναι να περιορίσει τις υποθήκες αγροτικής γης. Τη διαβεβαίωση παρείχε ο πρόεδρος του Ομίλου Μιχάλης Σάλλας από τη Λάρισα, παρουσιάζοντας τις προτάσεις του για τη στήριξη των επιχειρηματιών, των αγροτών και των κτηνοτρόφων.

Ο κ. Σάλλας μίλησε σε Θεσσαλούς επιχειρηματίες στο ξενοδοχείο Larisa Imperial, ενώ στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε εστίασε στο αναπτυξιακό ενδιαφέρον του τραπεζικού ομίλου στη Θεσσαλία.

Το ενιαίο δίκτυο Πειραιώς και Αγροτικής στη Θεσσαλία διαθέτει 48 καταστήματα και έχει 370.000 πελάτες, τόνισε ο κ. Σάλλας ξεκαθαρίζοντας ότι θα τηρηθούν οι αρχικές δεσμεύσεις για τη διατήρηση όλων των θέσεων εργασίας.

Ο κ. Μιχάλης Σάλλας επεσήμανε ότι το ενιαίο τραπεζικό δίκτυο Πειραιώς και ΑΤΕ θα συνεχίζει να αγκαλιάζει τον Έλληνα αγρότη, παρέχοντας αναβαθμισμένες υπηρεσίες. Έμφαση θα δοθεί στην καινοτομία, το e-banking κ.α. Μέσα στο επόμενο διάστημα θα παρουσιαστούν νέα προϊόντα για τη στήριξη του αγροτικού κόσμου, με στόχο και την ενίσχυση της προστιθέμενης αξίας και εξωστρέφειας των παραγόμενων προϊόντων, ενώ επιβεβαίωσε την πρόθεση της τράπεζας να περιορίσει τις υποθήκες αγροτικής γης, στις περιπτώσεις που έχει διαπιστωθεί ότι είναι υπερβολικές σε σχέση με το ύψος των δανειακών υποχρεώσεων.

Ο πρόεδρος της Τράπεζας εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι θα περιοριστούν οι υποθήκες των αγροτών, ενώ τις επόμενες εβδομάδες θα ανακοινωθούν προγράμματα στήριξης, κυρίως των νέων αγροτών, στα γεωργικά προϊόντα που έχουν προστιθέμενη αξία και στις εξαγωγές.

Ερωτηθείς για την αναστροφή του κλίματος στην οικονομία ο κ. Μιχάλης Σάλλας προέβλεψε αναστροφή εντός του έτους και επισήμανε ότι η έξοδος από την ύφεση θα σηματοδοτήσει και την ανάκαμψη της κτηματαγοράς.

«Η χώρα μας έχει κάνει κολοσσιαίες προσπάθειες. Η ύφεση λάβωσε την Ελλάδα. Όλα πλέον δείχνουν ότι μπαίνουμε σε αντίθετη κατεύθυνση», υπογράμμισε ο κ. Σάλλας.

Μέχρι το τέλος του Οκτωβρίου θα πρέπει να έχει τουλάχιστον ολοκληρωθεί η διαδικασία για το με ποιους όρους θα γίνει η ανακεφαλαιοποίηση του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, εκτίμησε ο πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς.

Ανέφερε πως αυτή τη στιγμή είναι τέσσερις οι τράπεζες που θεωρούνται συστημικές και αυτές θα αποτελέσουν τον «κορμό» του ελληνικού τραπεζικού συστήματος. «Εάν και αυτές με τη σειρά τους θα προχωρήσουν σε συγχωνεύσεις, αυτό είναι κάτι που θα υπαγορευτεί από την αγορά», σημείωσε.

Πάντως επανέλαβε την τοποθέτησή του υπέρ μεγαλύτερων τραπεζικών σχημάτων, που δημιουργούν μεγαλύτερες αντοχές, υπενθύμισε ωστόσο ότι το ελληνικό τραπεζικό σύστημα άντεξε στο πρώτο κύμα της παγκόσμιας κρίσης -μάλιστα έγιναν και αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου, στην πρώτη κορύφωση της κρίσης- και τόνισε πως τα προβλήματα προέκυψαν και από την υποστήριξη της ελληνικής οικονομίας, ιδίως των ομολόγων.

Ο Όμιλος Πειραιώς ξεκίνησε τη νέα καμπάνια για μια πρώτη παρουσίαση του καινούριου σχήματος από τη Λάρισα, παρουσιάζοντας και το καινούριο λογότυπο, που φέρει τα ονόματα και της Τράπεζας Πειραιώς και της Αγροτικής. Δίνοντας το «στίγμα» των κινήσεων του νέου τραπεζικού σχήματος, ο κ. Σάλλας υποστήριξε πως η ΑΤΕ για δεκαετίες αγκάλιασε τον Έλληνα αγρότη και «η νέα τράπεζα θα κάνει ακριβώς το ίδιο, η μόνη διαφορά είναι πως θα προστεθούν η τεχνογνωσία, οι υπηρεσίες και τα προϊόντα και της Πειραιώς». Όλες οι υπηρεσίες των πρώην δύο τραπεζών που είναι πλέον ένα συγχωνευμένο σχήμα θα είναι στη διάθεση του αγροτικού και του επιχειρηματικού κόσμου.

Πριν την άφιξή του στη Λάρισα ο κ. Σάλλας έκανε στάση στο Βόλο και επισκέφθηκε τα καταστήματα της Πειραιώς στο Βόλο και τη Ν. Ιωνία, καθώς και το κεντρικό κατάστημα της Αγροτικής. Ο πρόεδρος του Ομίλου συνοδευόταν από τον αναπληρωτή διευθύνοντα σύμβουλο Χριστ. Αντωνιάδη, τον γενικό διευθυντή Κων. Γεωργίου και τον περιφερειακό διευθυντή Θεσσαλίας Ν. Μαγριπή.

Χθες πραγματοποίησε ολιγόωρη επίσκεψη στα Τρίκαλα και σε σύντομες δηλώσεις του ανέφερε ότι τα τοπικά υποκαταστήματα του Ομίλου θα συνεχίσουν τη λειτουργία τους, καθησυχάζοντας και το προσωπικό για την παραμονή στις θέσεις τους.

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
5
+
2
=