ΤΟΠΙΚΑ

Ζητά εξηγήσεις για την «Αργώ»

ζητά-εξηγήσεις-για-την-αργώ-851206

Από τον επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου κ. Κυρ. Μήτρου κατατέθηκε η παρακάτω πρόταση στο Προεδρείο:
«Κύριε Πρόεδρε,
το τελευταίο διάστημα τόσο από δημοσιεύματα του τοπικού Τύπου, όσο και από αναφορές του υπευθύνου του προγράμματος της «ΑΡΓΟΥΣ» κ. Κούρτη, διαφαίνεται ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα ως προς την υλοποίηση του προγράμματος. Έχω ήδη ζητήσει ενημέρωση από τον υπεύθυνο του προγράμματος, αλλά θεωρώ επιβεβλημένη την συζήτηση του συγκεκριμένου θέματος στο Δημοτικό Συμβούλιο. Για τους λόγους αυτούς προτείνω όπως στην προσεχή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου συμπεριληφθεί ως κύριο θέμα της Ημερησίας Διατάξεως «η πορεία της υλοποίησης του προγράμματος της «ΑΡΓΟΥΣ».
Επίσης ο πρώην Δήμαρχος Βόλου για το ίδιο θέμα έστειλε στον κ. Απ. Κούρτη υποναύαρχο (ε.α) που είναι και Πρόεδρος του Ινστιτούτου «ΝΑΥΔΟΜΟΣ» την παρακάτω επιστολή:
«Κύριε Πρόεδρε,
το τελευταίο διάστημα ήλθαν στο φως της δημοσιότητας σχόλια του τοπικού Τύπου (Θ. 28-08-07), όπως και δικές σας αναφορές σε συνέντευξη τοπικού τηλεοπτικού σταθμού, σχετικά με τη συνέχιση ή μη της λειτουργίας του προγράμματος της «ΑΡΓΟΥΣ». Επειδή, κ. Πρόεδρε του Ινστιτούτου ΝΑΥΔΟΜΟΣ, έχετε την ευθύνη του προγράμματος σε επιστημονικό και τεχνολογικό επίπεδο και επειδή σύμφωνα με τα όσα έχουν διαρρεύσει υπάρχουν προβλήματα, σας παρακαλώ, όπως σε σύντομο χρονικό διάστημα με ενημερώσετε εσείς προσωπικά λεπτομερώς για την πορεία του όλου Προγράμματος. Και αυτό γιατί από την ανάληψη της νέας δημοτικής αρχής και επί οκτώ μήνες ουδεμία ενημέρωση είχαμε για την υλοποίηση του όλου προγράμματος. Θα ήθελα επίσης να σας πληροφορήσω ότι επειδή τον τελευταίο καιρό διέβλεψα αδυναμίες και προβλήματα με αποκορύφωμα την επίσκεψη των μελών της ΝΑΣΑ στην ΑΡΓΩ και επειδή αισθάνομαι ιδιαίτερη ευαισθησία, αγωνία, αλλά και ανησυχία για την πορεία αυτού του τόσο σπουδαίου εγχειρήματος, προσπάθησα να την παρακολουθώ και να είμαι προσεκτικός σε οποιαδήποτε αναφορά προκειμένου να μη «τραυματίσω» την όλη προσπάθεια. Επειδή τα όσα ακούγονται και γράφονται με ανησυχούν και με προβληματίζουν, σας παρακαλώ να επισπευστεί η συνάντησή μας και η ενημέρωσή μου, προκειμένου τόσο εγώ, όσο και οι συνεργάτες μου, με την παρέμβασή μας βοηθήσουμε και συμβάλλομε στη συνέχιση και ολοκλήρωση του Οράματος της Πόλης που είναι η «αναβίωση» της Αργοναυτικής Εκστρατείας”.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου