ΤΟΠΙΚΑ

Eγκαλεί τον Παπατόλια o Γ. Πρίντζος

eγκαλεί-τον-παπατόλια-o-γ-πρίντζος-851206

Οκτώ μήνες από την ανάληψη των καθηκόντων του ο Νομάρχης κ. Παπατόλιας δεν έχει «ωριμάσει» και δεν αντιλαμβάνεται ότι ανεξάρτητα του πολιτικού χώρου στον οποίο ανήκει, είναι Νομάρχης όλων των πολιτών της Μαγνησίας.
Στην χρονική αυτή στιγμή, κατά την προεκλογική περίοδο, θα έπρεπε να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός, γιατί τελικά εκείνος θα είναι ο υπεύθυνος για τη διενέργεια των εκλογών στο Νομό.
Εκείνος όμως εξακολουθεί να επιτίθεται ως «ταύρος εν υαλοπωλείω» εναντίον των πάντων και για τα πάντα. Ρήξεις με τους Δημάρχους του Νομού, κακές σχέσεις με το Δήμαρχο Βόλου και Ν. Ιωνίας, άγριες κόντρες με τον Περιφερειάρχη, ρήξεις στις σχέσεις του με τους Νομάρχες Λαρίσης και Τρικάλων αλλά και με τους Προέδρους των Τεχνικών Επιμελητηρίων και οπωσδήποτε οι διαρκείς επιθέσεις κατά Υπουργών.
Παράλληλα στήνει με λόγια «μέτωπα» σε όλα τα θέματα, τα οποία στην πραγματικότητα δεν έχουν καμία πραγματική υπόσταση. Δεν διστάζει τις πολιτικές αντιπαραθέσεις να τις μεταφέρει σε προσωπικό επίπεδο με μοναδική ευκολία και ανευθυνότητα.
Επιτίθεται προσωπικά στον Πρόεδρο της ΝΟ.Δ.Ε, κ. Πέτρο Μπατζιάκα για τη θητεία του στη θέση του Αντινομάρχη, χαρακτηρίζοντάς την ως «ένδοξο, ρουσφετολογικό και πελατειακό παρελθόν». Εάν ο κ. Παπατόλιας έχει στοιχεία περί αυτού, οφείλει να τα καταθέσει. Αλλιώς για μια φορά ακόμη συκοφαντεί ανεύθυνα και πρέπει να ζητήσει συγνώμη.
Η ΝΟ.Δ.Ε Μαγνησίας κρίνει ότι ο κ. Παπατόλιας ως Νομάρχης, που σέβεται το συγκεκριμένο θεσμό που υπηρετεί, θα έπρεπε να κρατά αποστάσεις κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου και να μην εμφανίζεται ως κομματάρχης.
Αλήθεια, το ΠΑΣΟΚ και η κα. Γεννηματά είχαν την ανάγκη του κ. Παπατόλια να τους στηρίξει και να αποφανθεί ότι υπήρξε ωμή προεκλογική παρέμβαση του Αρείου Πάγου για τη μη ανακήρυξη της κα. Γεννηματά;
Η σύσταση της ΝΟ.Δ.Ε προς τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μαγνησίας σχετικά με την προετοιμασία για το Δ’ Κ.Π.Σ. είναι ότι δεν υπάρχει ολοκληρωμένη πρόταση στόχων με αυστηρή ιεράρχηση, η οποία θα πρέπει να διαμορφωθεί στο Νομαρχιακό Συμβούλιο, όπως έγινε και για το Γ’ Κ.Π.Σ με εφόδιο μάλιστα το στρατηγικό σχέδιο ανάπτυξης της Μαγνησίας, το οποίο συνέταξε η προηγούμενη Νομαρχιακή Αρχή. Η παραπάνω πολιτική απόφαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου θα αποτελεί το υπόβαθρο υποβολής προτάσεων ένταξης έργων, κατά την προκήρυξη των προγραμμάτων.
Όσον αφορά στη Νομαρχιακή του ΠΑΣΟΚ Μαγνησίας, αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι οι καταγγελίες της κατά της προηγούμενης Νομαρχιακής Αρχής ήταν διαρκείς. Τώρα όμως παίζει το ρόλο του μόνιμου υποστηρικτή του Νομάρχη και της νέας Νομαρχιακής Αρχής, με στόχο πάντα το κομματικό όφελος. Ας αφήσει τη «σπέκουλα» περί οδικού αποκλεισμού του Ν. Μαγνησίας από την Ε-65. Ο ισχυρισμός αυτός δεν έχει καμία βάση και προδίδει άγνοια και πιθανότερα σκοπιμότητα για εκλογικά οφέλη.
Σύντομα θα παρουσιάσουμε όλα τα στοιχεία, με τα οποία θα αποδεικνύονται τα παραπάνω. Τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή δε θέλουμε να επεκταθούμε περισσότερο. Ας αφήσουμε τους πολίτες της Μαγνησίας να ψηφίσουν με ηρεμία και νηφαλιότητα.
Συστήνουμε στον κ. Νομάρχη να λειτουργήσει αυτοδιοικητικά και όχι κομματικά και να είναι βέβαιος ότι θα κερδίσει απ’ αυτό και ο ίδιος και ο Νομός.
Τους θεσμούς τους καταξιώνουν τα άτομα, εάν λειτουργήσουν μέσα στο συγκεκριμένο θεσμικό τους πλαίσιο χωρίς εκτροπές και άλλες σκοπιμότητες.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου