ΤΟΠΙΚΑ

Κλειστό το κεντρικό υποκατάστημα της COSMOTE στη Δημητριάδος

κλειστό-το-κεντρικό-υποκατάστημα-της-cos-187788

Η απόλυση ενός συναδέλφου τους κινητοποίησε τους εργαζόμενους στο κεντρικό υποκατάστημα της COSMOTE στο Βόλο στην οδό Δημητριάδος και σήμερα πραγματοποίησαν 24ωρη απεργία ζητώντας την επαναπρόσληψή του.

Ανήρτησαν πανό που γράφει «Καμία απόλυση στην Cosmote” και μοίρασαν ενημερωτικό φυλλάδιο στους διερχόμενους πολίτες. Την κινητοποίησή τους στηρίζει το Τ.Δ.Σ. της Περιφέρειας Θεσσαλονίκης Εργαζομένων στην εταιρεία, στο οποίο υπάγεται το συγκεκριμένο κατάστημα.

Όπως αναφέρουν οι εργαζόμενοι στο φυλλάδιο που διένειμαν, η οικονομική κρίση, η εργασιακή αβεβαιότητα, η οικονομική στενότητα και όλα αυτά που συνεπάγονται από αυτή την κατάσταση είναι βίωμα του καθένα από εμάς.

«Έχοντας λοιπόν πελάτες κι εργαζόμενοι να αντιπαλέψουν με όλα αυτά, έχοντας οι εργαζόμενοι να αντιμετωπίσουν και την εντατικοποίηση της εργασίας, με τα μηνιαία πλαφόν και νόρμες που θεσπίζει η εταιρεία, πολλές φορές φθάνουν όλοι, πελάτες κι εργαζόμενοι στα ψυχολογικά, νευρικά και σωματικά όρια, και ενώ επί της ουσίας είναι στην ίδια πλευρά, καταλήγουν να βρίσκονται ο ένας αντιμέτωπος με τον άλλον. Κάτω από αυτό το πρίσμα, πρέπει να εκτιμηθεί το όποιο περιστατικό, και βέβαια και η περίπτωση του συναδέλφου σ το κατάστημα του Βόλου, στον οποίον η εταιρεία, εξάντλησε όλη της την αυστηρότητα, για ένα παράπτωμα. Σκοπός αυτής της αναλγησίας της εταιρείας είναι να μη δοθεί έμφαση στις πραγματικές αιτίες που οδηγούν πολλές φορές, εργαζόμενους και πελάτες εντάσεις, αλλά να υπερασπιστεί το εμπορικό της προφίλ, το όνομα και βέβαια τα κέρδη της, εξαντλώντας όλη της την αυστηρότητα πάνω στον εργαζόμενο, εφαρμόζοντας το διευθυντικό δικαίωμα για απόλυση».

Οι εργαζόμενοι τονίζουν ότι, δε δέχονται να γίνουν οι αποδέκτες της έντασης που προκαλεί η οικονομική ένδεια στους πελάτες της εταιρείας. Παράλληλα απαιτούν σα σύλλογος εργαζομένων στην COSMOTE, η εταιρεία να ανακαλέσει την απόλυση του συναδέλφου τους και να εφαρμόσει τον εσωτερικό κανονισμό. Τέλος καλούν τους συναδέλφους τους να βρίσκονται σε ετοιμότητα για μαζική, οργανωμένη κι αποφασιστική απάντηση στην αυθαιρεσία της εταιρείας, αν η εταιρεία επιμείνει σε μονομερείς ενέργειες.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου