ΤΟΠΙΚΑ

Ρουσφέτι με το αζημίωτο…

ρουσφέτι-με-το-αζημίωτο-188052

Πρώην συμβασιούχος εργαζόμενος στην υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Βόλου εξαπάτησε πολίτη, ζητώντας του 150 ευρώ για να φροντίσει να τακτοποιήσει το παιδί του στην υπηρεσία, καθώς όπως ανέφερε είχε καλές σχέσεις με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Χαράλαμπο Τσαμπάζη.

Το περιστατικό δημοσιοποίησε χθες ο ίδιος ο κ. Τσαμπάζης, έπειτα από καταγγελίες πολίτη του Βόλου. Όπως ανέφερε, προχθές τον επισκέφθηκε πολίτης και τον ρώτησε αν γνώριζα το συγκεκριμένο πρώην εργαζόμενο που είχε απασχοληθεί στο Δήμο με διάφορες συμβάσεις. Όπως του εξήγησε, ο πρώην εργαζόμενος του ζήτησε 150 ευρώ με την προϋπόθεση ότι θα έβαζε το παιδί του στη δουλειά. Μάλιστα σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο επικαλέστηκε το όνομά του και τη στενή σχέση που έχει, κάτι που δεν ισχύει. «Το συγκεκριμένο άτομο, σημείωσε ο κ. Τσαμπάζης, το γνωρίζω όπως και όλους τους εργαζόμενους. Όταν ενημερώθηκα για όλα αυτά έπεσα από τα σύννεφα». Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο κ. Τσαμπάζης, ο εξαπατημένος πολίτης κατέθεσε αγωγή κατά του πρώην εργαζόμενου. Η συνομιλία με τον καταγγέλλοντα πολίτη έγινε σε γραφείο της Δημοτικής Αστυνομίας και όπως ανέφερε ο κ. Τσαμπάζης «του είπα ότι υπάρχουν μάρτυρες να υπερασπίσουν τις καταγγελίες του.

Όλα αυτά που ισχυρίστηκε ο πρώην εργαζόμενος είναι άδικα, ανακριβή και αναληθή. Αν μου το ζητήσει ο Εισαγγελέας, θα πάω να καταθέσω. Από συζητήσεις με άλλους εργαζόμενους έμαθα ότι ο άνθρωπος αυτός έχει δημιουργήσει και κάποιες άλλες ιστορίες, καθώς κατά καιρούς ζητούσε δανεικά γιατί αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα».

Μάλιστα ανέφερε ότι και ο ίδιος έδωσε πριν λίγες μέρες 50 ευρώ στον πρώην εργαζόμενο γιατί του τα ζήτησε για να καλύψει ιατρικά έξοδα της συζύγου του, καθώς έπασχε από καρκίνο, δηλώνοντας ότι θα του τα επιστρέψει. «Έμαθα ότι και στο παρελθόν έχει πάρει χρήματα από άλλους εργαζόμενους ή και Αντιδημάρχους, αλλά εγώ δεν γνώριζα απολύτως τίποτα μέχρι χθες, καθώς κανένας δεν μου έχει αναφέρει κάτι».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου