ΤΟΠΙΚΑ

Συστράτευση για 13 μεγάλα έργα…

συστράτευση-για-13-μεγάλα-έργα-851206

Μία σειρά από σημαντικά έργα στο Νομό, τα οποία εκκρεμούν και τα οποία απαιτούν κοινή συστράτευση, συμπεριλαμβάνονται στο υπόμνημα που απέστειλε χθες ο Νομάρχης Μαγνησίας Απ. Παπατόλιας προς όλους τους υποψήφιους βουλευτές, ενόψει και της συνεδρίασης της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής που συγκαλείται την ερχόμενη Τετάρτη.
Ειδικότερα στο υπόμνημα του Νομάρχη σημειώνονται τα εξής:
«Σε λίγες μέρες διεξάγονται οι βουλευτικές εκλογές που θα αναδείξουν την κυβέρνηση της επόμενης 4ετίας στη χώρα μας.
Δυστυχώς η κεντρική προεκλογική αντιπαράθεση περιορίζει σε μεγάλο βαθμό τη δυνατότητα ανάδειξης των προτεραιοτήτων της Μαγνησίας, καθώς και των εκκρεμοτήτων που υπάρχουν στην ολοκλήρωση βασικών υποδομών για την περιοχή μας.
Η προεκλογική περίοδος προσφέρει ωστόσο την ευκαιρία να αναδείξουμε τα προβλήματα του Νομού μας και τις αδικαιολόγητες καθυστερήσεις που χρόνια τώρα ταλαιπωρούν τους συμπολίτες μας. Συγχρόνως, μας δίνει τη δυνατότητα να δεσμευτούμε ότι αμέσως μετά τις εκλογές θα ενώσουμε και πάλι τις δυνάμεις μας, απαιτώντας από την κεντρική διοίκηση την αντιμετώπιση των πολλαπλών εκκρεμοτήτων, που θα σηματοδοτήσει την ολοκλήρωση του παλαιού κύκλου ανάπτυξης και την απαρχή μιας νέας πορείας για τον τόπο μας.
Η Μαγνησία είναι ένας Νομός με παρελθόν πρωταγωνιστικής παρουσίας σε εθνικό επίπεδο, συνδυάζοντας αρμονικά την ανάπτυξη του αγροτικού τομέα, της βιομηχανίας και των υπηρεσιών, με αιχμή του δόρατος τον τουρισμό. Η δυναμική της πορεία μπορεί και πρέπει να συνεχιστεί. Αυτή είναι η ευθύνη όλων των πολιτικών και αυτοδιοικητικών φορέων της περιοχής. Αυτός είναι ο βασικός λόγος που οφείλουμε διαρκώς να προτάσσουμε τα μεγάλα ζητήματα που απασχολούν τους κατοίκους της Μαγνησίας.

Αναφέρουμε επιγραμματικά:
1) Περιφερειακός πολεοδομικού συγκροτήματος Βόλου
Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό έργο για τη Μαγνησία και ιδιαίτερα για το πολεοδομικό συγκρότημα. Ο Βόλος είναι η τελευταία μεγάλη πόλη της χώρας που δεν διαθέτει περιφερειακή οδό, με αποτέλεσμα την ταλαιπωρία των κατοίκων και των επισκεπτών της περιοχής, αφού η κυκλοφορία των οχημάτων «οδηγείται» στο κεντρικό ιστό της πόλης, προκαλώντας την υποβάθμιση της ποιότητας της ζωής των κατοίκων.
Το έργο, παρότι ήταν ενταγμένο στα ολυμπιακά έργα, δεν έχει δοθεί ακόμη σε κυκλοφορία. Σύμφωνα μάλιστα με το αισιόδοξο σενάριο, θα δοθεί σε χρήση στο τέλος του 2008, μόνο το τμήμα από την οδό Λαρίσης μέχρι την είσοδο της Αγριάς. Για τα υπόλοιπα τμήματα, τα οποία παρακάμπτουν το Βόλο από την πλευρά των Αλυκών, καθώς και για την παράκαμψη της Αγριάς, όπου υπάρχουν προμελέτες, παρατηρείται επικίνδυνη στασιμότητα.

2) Κατασκευή του ταμιευτήρα της Κάρλας –Επανασύσταση της παλαιάς λίμνης
Πρόκειται για το μεγαλύτερο έργο περιβαλλοντικής αποκατάστασης που γίνεται στην Ελλάδα, με πολλαπλά οφέλη για την περιοχή μας (περιβαλλοντική αναβάθμιση, αντιπλημμυρική προστασία, ύδρευση Βόλου και Ν. Ιωνίας κλπ.). Οι ειδικοί κρούουν τον κώδωνα του κίνδυνου για την υφαλμύρωση του υδροφορέα και την ερημοποίηση της περιοχής. Η κατασκευή του έργου «καρκινοβατεί». Ενώ έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή του ταμιευτήρα κι έχει ιδρυθεί και ο φορέας διαχείρισης, τα νερά που περισσεύουν στη λεκάνη της Κάρλας συνεχίζουν να διοχετεύονται στον Παγασητικό. Ο ταμιευτήρας παραμένει ένα απέραντο λιβάδι κι ο φορέας διαχείρισης ουσιαστικά να είναι ανύπαρκτος. Η ανάγκη να ολοκληρωθεί και να λειτουργήσει ο ταμιευτήρας της Κάρλας κρίνεται επιτακτική.

3) Αεροδρόμιο Αγχιάλου
Ο συνολικός σχεδιασμός προβλέπει την κατασκευή: α) χώρου στάθμευσης αεροπλάνων και συνδετήριου τροχόδρομου, β) κτιρίου αεροσταθμού και γ)κατασκευή δικτύου οδικών προσβάσεων.
Από το τέλος του 2004, έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή του πρώτου έργου, ενώ η ολοκλήρωση των υπολοίπων διαρκώς αναβάλλεται. Έτσι, διαρκώς μετατίθεται στο άδηλο μέλλον και η λειτουργία ενός σύγχρονου αεροδρομίου στην κεντρική Ελλάδα με πολλαπλά οφέλη για την περιοχή μας.

4) Αεροδρόμιο Σκιάθου
Ο συνολικός σχεδιασμός προβλέπει την κατασ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου