ΤΟΠΙΚΑ

On line καταγράφονται οι κινήσεις των απορριμματοφόρων του Δήμου

on-line-καταγράφονται-οι-κινήσεις-των-απορρ-188825

Σημαντικό εργαλείο στην υπηρεσία της Διεύθυνσης Καθαριότητας αποτελεί το σύστημα εντοπισμού και παρακολούθησης του στόλου απορριμματοφόρων του Δήμου Βόλου που έχει τεθεί σε λειτουργία από τον Απρίλιο του 2011.

Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο σύστημα οργάνωσης και παρακολούθησης της κίνησης των οχημάτων, το οποίο τοποθετήθηκε με στόχο την μείωση του κόστους λειτουργίας τους. Όπως τονίζει ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ. Χ.Τσαμπάζη, «το σύστημα αυτό αποτελεί ολοκληρωμένη λύση για την on line διαχείριση, παρακολούθηση και ασφάλεια των 47 οχημάτων του στόλου, σε πραγματικό χρόνο, καθώς η υπηρεσία είναι προσβάσιμη ανά πάσα στιγμή από το γραφείο ή το κινητό τηλέφωνο».

Ειδικότερα, το σύστημα παρέχει στην υπηρεσία τη δυνατότητα να παρακολουθεί τις καθημερινές μετακινήσεις και εργασίες των οχημάτων περισυλλογής απορριμμάτων, να καταγράφει τους χρόνους στάσης και στάθμευσης, καθώς και τα διανυθέντα χιλιόμετρα για κάθε όχημα σε καθημερινή βάση. Επίσης, καταγράφει τις υπερβάσεις ταχύτητας και τα δρομολόγια που έχει ακολουθήσει το κάθε όχημα.

Με τη λειτουργία του Γραφείου Κίνησης και της Αποθήκης Ανταλλακτικών, εξάλλου, θα τεθούν σε λειτουργία και συμπληρωματικές υπηρεσίες του συστήματος που αφορούν τη διαχείριση των καυσίμων. Συγκεκριμένα, στο άμεσο μέλλον θα γίνεται έλεγχος της κατανάλωσης καυσίμων και παρακολούθηση της διαδικασίας προμήθειας καυσίμων από το πρατήριο του Δήμου. Με τον τρόπο αυτό η υπηρεσία Καθαριότητας θα καλύψει την ανάγκη λεπτομερούς καταγραφής του ανεφοδιασμού και της ασύρματης μέτρησης της κατανάλωσης καυσίμου σε εν κινήσει οχήματα (με κατάλληλο αισθητήρα μέτρησης ροής) σε πραγματικό χρόνο, ελέγχοντας τον αριθμό λίτρων καυσίμων που προμηθεύεται και καταναλώνει το κάθε όχημα.

Επιπλέον με τις νέες υπηρεσίες θα επιτυγχάνεται:

-Πολύ γρήγορα παραγωγή μαζικών αναφορών για όλα τα οχήματα.
-Απεικόνιση σε πραγματικό χρόνο ανά 6 δευτερόλεπτα ή σε λιγότερο αν υπάρχει στροφή.
– Άμεση προβολή των χιλιομέτρων του κάθε οχήματος.
– Άμεση προβολή εργασιών, ΚΤΕΟ, λάστιχα, πυροσβεστήρας, λάδια.

-Διαχείριση των σέρβις και των ανταλλακτικών κάθε οχήματος, από την οποία θα προκύπτει το κόστος του στόλου οχημάτων σε ετήσια βάση.

Το σύστημα έχει τη δυνατότητα καταγραφής δεδομένων για διαδρομές και στάσεις σε χρονικό διάστημα 1 έτους.

ert.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου