ΤΟΠΙΚΑ

Απλήρωτοι για 20 μήνες μένουν οι φυσικοθεραπευτές του Νομού Μαγνησίας

απλήρωτοι-για-20-μήνες-μένουν-οι-φυσικοθ-191837

Μέσα στην εβδομάδα θα πραγματοποιήσουν συναντήσεις με τους βουλευτές του Νομού

Με σύνθημα «Αν θέλεις να είσαι υγιής, μείνε δραστήριος σε όλη σου τη ζωή», με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Φυσικοθεραπείας», πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί στον πεζόδρομο μπροστά από την εκκλησία του Αγίου Νικολάου, στην Ερμού, ενημερωτική εκστρατεία από τα μέλη του Περιφερειακού Τμήματος Μαγνησίας.

Ενώ στο πλαίσιο της κοινωνικής προσφοράς θα προσφέρουν 1.000 φυσικοθεραπείες δωρεάν σε ανασφάλιστους και απόρους, σε συνεργασία με το Δήμο Βόλου και την Μητρόπολη.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Αθηνά Τσιργή

Παράλληλα με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα οι Φυσικοθεραπευτές του Περιφερειακού Τμήματος Μαγνησίας θα προχωρήσουν μέσα στην εβδομάδα σε σειρά συναντήσεων με τους βουλευτές του Νομού Μαγνησίας, που σκοπό θα έχουν να τους ενημερώσουν για την άσχημη οικονομική κατάσταση στην οποία έχει περιπέσει ο κλάδος αφού παραμένουν απλήρωτοι για είκοσι μήνες.

Συγκεκριμένα χθες πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ του βουλευτή Μαγνησίας ΔΗΜΑΡ κ. Πάρι Μουτσινά με ομάδα φυσικοθεραπευτών από το Περιφερειακό Τμήμα Μαγνησίας, ενώ μέσα στην εβδομάδα θα πραγματοποιήσουν συναντήσεις με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Μεϊκόπουλο, τον βουλευτή την ΝΔ κ. Νάκο, τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής κ. Ηλιόπουλο και την βουλευτή των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» κ. Χρυσοβελώνη.

Επίσης συνάντηση θα πραγματοποιηθεί μέσα στις επόμενες ημέρες και με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Αγοραστό.

Χαρακτηριστικά όπως δήλωσε ο πρόεδρος Φυσικοθεραπευτών Π.Τ. Μαγνησίας κ. Στέλιος Σιουμουρέκης, τα προβλήματα που υπάρχουν στον κλάδο είναι κυρίως οικονομικής φύσεως γι’ αυτό αποφασίσαμε τα Περιφερειακά Τμήματα Θεσσαλίας να ενώσουμε τις φωνές μας και να δράσουμε από κοινού, πραγματοποιώντας συναντήσεις με τους βουλευτές των Νομών μας προκειμένου να βρεθεί μια λύση να μας δοθούν τα χρήματα που μας οφείλονται από τα ασφαλιστικά ταμεία.

Το μόνο ευτύχημα που παρατηρείται στον κλάδο μας αυτήν την εποχή είναι ότι δεν έχουμε ανεργία».

Συγκεκριμένα το Περιφερειακό τμήμα του Νομού Μαγνησίας αριθμοί 110 μέλη Φυσικοθεραπευτών από τα οποία τα 52 διαθέτουν δικά τους Φυσικοθεραπευτήρια, οι υπόλοιποι εργάζονται σε άλλα ιδρύματα.

«Για την ώρα ο κλάδος μας δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα ανεργίας, το ποσοστό ανεργίας θα μπορούσα να πω ότι είναι πολύ χαμηλό. Αυτό είναι και το μόνο ενθαρρυντικό και θετικό που παρατηρούμε σε αυτήν την δύσκολη εποχή.

Οι μόνοι που ίσως δεν εργάζονται είναι αυτοί που τελείωσαν φέτος, δηλαδή οι νέοι φυσικοθεραπευτές», σημείωσε ο κ. Σιουμουρέκης.

Μάλιστα προχθές οι από το Περιφερειακό τμήμα Μαγνησίας απέστειλαν επιστολή τους βουλευτές της Μαγνησίας με την οποία ζητάνε να τους απαντήσουν στο πώς μπορούν να αντιδράσουν μπροστά στο γεγονός ότι είναι 20 μήνες απλήρωτοι:

«Πώς θα αντιδρούσε ένας δημόσιος λειτουργός, όπως εσείς, αν του κόβονταν ο μισθός για 20 μήνες;

Ανακοινώσεις διαβάσαμε και ακούσαμε πολλές. Κοινωνική πολιτική και προσφορά δωρεάν υγείας για το λαό, με απλήρωτους Φυσικοθεραπευτές οι οποίοι τιμούν τις συμβάσεις τους δεν γίνεται.

Πως θα επιβιώσουμε εμείς, οι οικογένειές μας, τα εργαστήριά μας, οι υπάλληλοί μας και οι οικογένειές μας, εφαρμόζοντας την πολιτική του δωρεάν όντας, 20 μήνες απλήρωτοι. Αυτή τη στιγμή ο κλάδος έχει περιέλθει σε απόγνωση», αναφέρουν χαρακτηριστικά στην επιστολή τους.

Στη συνέχεια της επιστολής αναφερόμενοι στο ταμείο του ΟΠΑΔ, καταγγέλλουν ότι καταπατώντας το νόμο δεν προχωρά στην πληρωμή με πρόχειρη εκκαθάριση του 90% του ποσού της δαπάνης, όπως επίσης καταπατά την ευρωπαϊκή οδηγία 2011/7/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και Συμβουλίου της 16ης Φεβρουαρίου 2011 για την καταπολέμηση των καθυστερήσεων πληρωμών στις εμπορικές συναλλαγές, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στο εδάφιο για τους παρόχους υγείας, ενώ όπως αναφέρουν την ίδια τακτική ακολουθεί τώρα και ο ΕΟΠΥΥ. Χαρακτηριστικά στην επιστολή τους αναφέρουν:

«Ο καινούργιος ασφαλιστικός φορέας, ο ΕΟΠΥΥ, δια στόματος του πρώην Υπουργού Υγείας κου Λοβέρδου και των Πρόεδρου κου Βουδούρη και Αντιπροέδρου κου Σουλιώτη, οι οποίοι μιλούσαν βαρύγδουπα για τα καλά του ΕΟΠΥΥ, κάλεσαν τους Φυσικοθεραπευτές να μπουν στο ταμείο και να παρέχουν τις υπηρεσίες τους, δεσμευόμενοι για γρήγορη, εντός 45 ημερών, πληρωμή του 90% του ποσού, σύμφωνα με την παράγραφο 16, εδάφιο iii.

Έχουν περάσει 8 μήνες και έχουμε πληρωθεί μόνο τους 4 και μόνο στο 65% του ποσού και αυτό βέβαια, ύστερα από αλλεπάλληλες πιέσεις και διαμαρτυρίες», καταλήγουν κατά την επιστολή τους οι Φυσικοθεραπευτές.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου