ΤΟΠΙΚΑ

Στην Ευρώπη η Λάρισα… έχει έδρα το Βόλο

στην-ευρώπη-η-λάρισα-έχει-έδρα-το-βόλ-851206

Στην Ευρώπη η Λάρισα έχει έδρα το Βόλο, αφού στο «Πανθεσσαλικό» θα δώσει οριστικά η ΑΕΛ τον πρώτο αγώνα με την Μπλάκμπερν για τον πρώτο γύρο του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ. Η αναμέτρηση που θα γίνει στις 20 Σεπτεμβρίου θα αρχίσει στις 18.00 για τηλεοπτικούς λόγους, καθώς τρία ελληνικά κανάλια έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για να τον μεταδώσουν.

Φυσικά η ΑΕΛ θα διαπραγματευθεί και με αγγλικούς τηλεοπτικούς σταθμούς, οι οποίοι θα καλύψουν τη συνάντηση. Όσον αφορά τη ρεβάνς της 4ης Οκτωβρίου στο «Ιγουντ Παρκ», θα αρχίσει στις 22.00 και πιθανότατα θα καλυφθεί τηλεοπτικά στην Ελλάδα, αφού ήδη υπάρχουν ενδιαφερόμενοι.
Οι «βυσσινί» επιστρέφουν στο γήπεδο όπου στις 5 Μαΐου είχαν σηκώσει το κύπελλο Ελλάδος, στον τελικό κόντρα στον Παναθηναϊκό. Το γήπεδο αναμένεται να είναι κατάμεστο από 16.000 Λαρισαίους.

Πάντως, παρουσιάστηκε κωλυσιεργία στα έργα που έπρεπε να γίνουν στο «Αλκαζάρ», προκειμένου το γήπεδο να πληροί τις προϋποθέσεις της ΟΥΕΦΑ. Παρότι ήταν γνωστό από τα μέσα Μαΐου πως οι «βυσσινί» θα συμμετείχαν στον πρώτο γύρο του ΟΥΕΦΑ, οι απαραίτητες εργασίες άρχισαν μόλις τον Ιούλιο με αποτέλεσμα να μην έχουν ολοκληρωθεί ακόμη. Στο διάστημα αυτό, επιλύθηκε το πρόβλημα της πρόσβασης των Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες, τοποθετήθηκαν έξοδοι κινδύνου στις θύρες 10 και 11, ενώ ανακαινίστηκαν πλήρως τα αποδυτήρια. Εκκρεμεί ακόμη η διαμόρφωση των δημοσιογραφικών θεωρείων που αναμένεται να ολοκληρωθεί την επόμενη εβδομάδα.

Ακόμη κι οι τέσσερις Αγγλοι που βρέθηκαν στη Λάρισα, εξεπλάγησαν με το γεγονός ότι το πρώτο ματς δεν θα διεξαχθεί στο Αλκαζάρ, έδρα για την οποία είχαν ακούσει τόσα πολλά από τη στιγμή που η κληρωτίδα της UEFA έφερε τις δύο ομάδες αντιμέτωπες. Βέβαια, κατά την επίσκεψή τους στο «Πανθεσσαλικό», δεν έκρυψαν την ικανοποίησή τους με μοναδική ένσταση την ελλιπή καθαριότητα στη εξωτερική πλευρά του γηπέδου.

Για τις ανάγκες των Λαρισαίων φιλάθλων, 16.000 εισιτήρια θα τεθούν από σήμερα Πέμπτη (6/9) στην κυκλοφορία με τιμές 20, 35, 50 και 70 ευρώ. Οι Άγγλοι ζήτησαν αρχικά 700, αλλά στη σύσκεψη για τα μέτρα ασφαλείας διευκρίνισαν πως οι φίλοι των «Ρόβερς» που θα ταξιδεύσουν στον Βόλο θα είναι από 300 έως 500. Όσο για τη ρεβάνς, η ΑΕΛ δικαιούται 7.500 εισιτήρια, αριθμός που βέβαια καλύπτει και με το παραπάνω τις ανάγκες των οπαδών της. Εως τώρα, οι πρώτες εκτιμήσεις αναφέρουν πως περίπου 2.500 Ελληνες φίλαθλοι θα παρακολουθήσουν το ματς του «Ιγουντ Παρκ», αλλά μέσα σε έναν μήνα πολλά αλλάζουν. Άλλωστε, θα παίξει ρόλο και η έκβαση του πρώτου αγώνα.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου