ΤΟΠΙΚΑ

Περιοδεία σε Αγιο Λαυρέντιο, Δράκεια και Αγριά

περιοδεία-σε-αγιο-λαυρέντιο-δράκεια-κ-851206

Το προεκλογικό πρόγραμμα του Υφυπουργού Εσωτερικών Θανάση Νάκου συνεχίστηκε χθες με επισκέψεις στον Αγιο Λαυρέντιο, στη Δράκεια και την Αγριά.
Επίκεντρο των ομιλιών του ήταν οι επιδόσεις της κυβέρνησης Καραμανλή από το Μάρτιο του 2004 έως σήμερα, ιδιαίτερα στον οικονομικό τομέα αλλά και η αυτοκριτική γι΄ αυτά που δεν έγιναν και πρέπει να γίνουν.
«Από το Μάρτη του 2004 έως σήμερα κάναμε σημαντικά βήματα. Μένουν βεβαίως να γίνουν πολλά ακόμη. Η ανταγωνιστικότητα της Οικονομίας βελτιώνεται και υπάρχουν αδιάψευστες αποδείξεις γι΄ αυτό, υπάρχουν οι πιστοποιήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης και άλλων διεθνών οργανισμών. Για πρώτη φορά είμαστε αξιόπιστοι συνομιλητές και διαπραγματευόμαστε επί ίσοις όροις με τους εταίρους μας στην ευρωπαϊκή οικογένεια.
– Οι ρυθμοί ανάπτυξης είναι από τους υψηλότερους στη ζώνη του ευρώ.
– Οι επενδύσεις σημειώνουν θεαματική άνοδο.
– Ο πληθωρισμός αποκλιμακώνεται.
– Η απασχόληση έφτασε, για πρώτη φορά, το 61% του ενεργού πληθυσμού.
– Η ανεργία έχει υποχωρήσει περίπου στο 8%, από το 11,3 % που παραλάβαμε.
-Το δημόσιο χρέος, ως ποσοστό του ΑΕΠ, περιορίστηκε σημαντικά.
– Το δημοσιονομικό έλλειμμα, για πρώτη φορά από την ένταξή μας στην ΟΝΕ, μειώθηκε κάτω από το όριο του 3%.
Όλα αυτά μπορούν να τεθούν υπό αμφισβήτηση;» αναρωτήθηκε ο κ. Νάκος και συνέχισε: «Τα βήματα που έγιναν στην οικονομία και η άρση της επιτήρησης από τη διαδικασία του υπερβολικού ελλείμματος μας επιτρέπουν να στραφούμε τώρα σε περισσότερο κοινωνικές πολιτικές, να στραφούμε περισσότερο στον άνθρωπο. Από τις 17 Σεπτεμβρίου, κινούμαστε πιο γρήγορα, πιο αποφασιστικά στην κατεύθυνση της ουσιαστικής στήριξης εκείνων που πραγματικά έχουν ανάγκη. Οι δεσμεύσεις ισχύουν στο ακέραιο».
Ο κ. Θανάσης Νάκος συνέχισε την ομιλία του με τα έργα που έχουν υλοποιηθεί τα τελευταία χρόνια στο Δήμο Αγριάς: «Η συνεργασία που είχα με τη δημοτική αρχή ήταν άριστη. Και όταν υπάρχει καλή συνεργασία δεν μπορεί παρά το αποτέλεσμα να είναι ικανοποιητικό. Πολλά είναι τα έργα που υλοποιούνται στο Δήμο Αγριάς με χρηματοδοτήσεις από το Υπουργείο Εσωτερικών και συγκεκριμένα από το πρόγραμμα ΘΗΣΕΑΣ. Θα ήθελα να αναφέρω τη χρηματοδότηση της μελέτης κατασκευής του βιολογικού καθαρισμού για του Δήμους Αγριάς, Αρτέμιδας και Μηλεών, την κατασκευή του κλειστού γυμναστηρίου, την αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης της Αγριάς, τις ασφαλτοστρώσεις οδών του σχεδίου πόλεως Αγριάς και Δράκειας, αλλά και τη χρηματοδότηση της μελέτης για την ολοκληρωμένη αξιοποίηση των πηγών του Δήμου Αγριάς, που θα υλοποιηθεί με τη μέθοδο των συμπράξεων δημοσίου και ιδιωτικού τομέα.
Όπως καταλαβαίνετε, ο κατάλογος των έργων είναι μεγάλος και φιλοδοξώ να γίνει ακόμα μεγαλύτερος κατά τη διάρκεια της δεύτερης τετραετίας της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και του Κώστα Καραμανλή».
Και ο Θανάσης Νάκος τελείωσε την ομιλία του λέγοντας: «Η ψήφος μας έχει σημασία. Είναι μια ψήφος που μπορεί να οδηγήσει σε σταθερή πορεία με σίγουρη προοπτική. Μια προοπτική που μπορεί να εγγυηθεί ο Κώστας Καραμανλής για την Ελλάδα και τη Μαγνησία».

Πρόγραμμα
επισκέψεων
Σήμερα Πέμπτη, ο κ. Θανάσης Νάκος θα επισκεφθεί τη Βρύναινα στις 6.00 μ.μ., το Κρόκιο στις 6.45 μ.μ., το Αϊδίνι στις 7.30 μ.μ., τις Μικροθήβες στις 8.00 μ.μ., τη Νέα Αγχίαλο στις 8.15 μ.μ. και τον Αλμυρό στις 9.15 μ.μ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου