ΤΟΠΙΚΑ

50 μέρες πριν τη ψηφοφορία…

50-μέρες-πριν-τη-ψηφοφορία-851206

Αντιπροσωπεία της Ολυμπιακής Επιτροπής της Μάλτας θα βρίσκεται από σήμερα στο Βόλο, στο πλαίσιο επισκέψεων των εκλεκτόρων εν όψει της τελικής ψηφοφορίας στις 27 Οκτωβρίου στην Πεσκάρα της Ιταλίας, για την επιλογή της πόλης που θα διοργανώσει τους Μεσογειακούς Αγώνες του 2013.
Οι δύο εκλέκτορες από τη Μάλτα που αποτελούν διακεκριμένα μέλη της Ολυμπιακής οικογένειας, θα επισκεφθούν τις αθλητικές εγκαταστάσεις την Αργώ, ενώ επίσης θα παρακολουθήσουν την εκδήλωση του απολογισμού της Οργανωτικής Επιτροπής Διεκδίκησης των Μεσογειακών Αγώνων με επικεφαλής των Ισίδωρο Κούβελο που θα γίνει αύριο τη 1 το μεσημέρι στο Δημαρχείο του Βόλου και είναι ανοιχτή στο κοινό.

Ο δήμαρχος Βόλου Αλέκος Βούλγαρης χθες σε συνέντευξη Τύπου με αφορμή την επίσημη εκδήλωση για τον απολογισμό της επιτροπής 50 μέρες πριν την ψηφοφορία, εξέφρασε την αισιοδοξία του για την καλή έκβαση των υπόθεσης διεκδίκησης, επισημαίνοντας ωστόσο ότι “ο αγώνας που ξεκινήσαμε θα συνεχιστεί μέχρι και την τελευταία μέρα και θα κριθεί ψήφο με ψήφο στις 27 Οκτωβρίου στην Πεσκάρα”.
Ο κ. Αλ. Βούλγαρης απηύθυνε κάλεσμα σε όλους τους Βολιώτες αλλά και όλους τους εκπροσώπους των πολιτικών, κοινωνικών φορέων, τους ανθρώπους του αθλητισμού και όλους τους συμπολίτες που ενδιαφέρονται για τους Αγώνες, να παραβρεθούν στην εκδήλωση για να καταδείξουν όπως είπε έμπρακτα για μία ακόμη φορά την έντονη υποστήριξή τους στο μεγάλο αυτό στόχο και επιδίωξη της πόλης.

Ο αντιδήμαρχος Δημ. Δερβένης αναφέρθηκε αναλυτικά στο πρόγραμμα της επίσκεψης της αντιπροσωπείας της Μάλτας, ενώ ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού κι Αθλητισμού Απ. Φοινικόπουλος αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες που ανέλαβε ο Βόλος στο πλαίσιο της Πολιτιστικής Μεσογειάδας αλλά και στη μεγάλη έκθεση ζωγραφικής του Πασχάλη Αγγελίδη με 25 νέα έργα με θαλασσινή θεματολογία, που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή το βράδυ, στο πέτρινο κτίριο του ΟΛΒ που η χρήση του παραχωρήθηκε στο Δήμο Βόλου για πολιτιστικές δράσεις από τον ΟΛΒ για τρία χρόνια.
Παράλληλα στον ίδιο χώρο θα λειτουργήσει για πρώτη φορά και η μόνιμη έκθεση με παλιά αντικείμενα που ανήκουν στο Τελωνείο του Βόλου, όπως η σημαία του Τελωνείου της Σμύρνης το 1922 που έφερε στο Βόλο κάποιος από τους πρόσφυγες, όπως και η πρώτη γραφομηχανή από την εποχή του Όθωνα, με την οποία εγράφησαν τα πρώτα επίσημα έγγραφα, μετά την απελευθέρωση της Θεσσαλίας.

Είμαστε στην τελική ευθεία…
Ολοκληρώνεται μία προσπάθεια περίπου ενός χρόνου από τότε που ανέλαβε ουσιαστικά ο κ. Ισίδωρος Κούβελος Πρόεδρος της Επιτροπής Διεκδίκησης, επισήμανε χθες ο κ. Αλ. Βούλγαρης.
Στο διάστημα αυτό έγιναν πολλά τόσο από την Επιτροπή όσο και από το Δήμο Βόλου.
Πολλά και ουσιαστικά γιατί έφεραν την υποψηφιότητα σε πολύ καλύτερη θέση από ότι ξεκινήσαμε.
Από τώρα μπαίνουμε στην τελική ευθεία. Σε 50 μέρες θα κριθεί η υποψηφιότητα.
Είμαστε αισιόδοξοι αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να πούμε ότι έχουμε εξασφαλίσει την πρόκριση.
Ο αγώνας θα συνεχιστεί ψήφο- ψήφο μέχρι την ημέρα της ψηφοφορίας.
Αυτά που θα γίνουν μέχρι τις 27 Οκτωβρίου θα παρουσιαστούν επίσης την Παρασκευή.
Η εκδήλωση έχει ιδιαίτερα σημασία που γίνεται στην πόλη μας συμπλήρωσε ο δήμαρχος, αφού στο Βόλο θα βρεθούν προσωπικότητες- μέλη της Επιτροπής Διεκδίκησης, θα υπάρξει προβολή στα κεντρικά ΜΜΕ και μέσω αυτών στο εξωτερικό, θα ενημερωθούν οι τοπικοί φορείς και οι πολίτες για το σημαντικό αυτό στόχο της πόλης.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου