ΤΟΠΙΚΑ

Τριάντα τόνοι βοήθεια στους πυρόπληκτους

τριάντα-τόνοι-βοήθεια-στους-πυρόπληκ-851206

Συγκινητική είναι η προσφορά του κόσμου στο κάλεσμα της Μητρόπολης υπέρ της στήριξης των πυροπαθών, γεγονός που μεταφράζεται συνολικά, στην συγκέντρωση τριάντα και πλέον τόνων ανθρωπιστικής βοήθειας στους ιερούς ναούς της περιοχής. Τα είδη που συγκεντρώθηκαν περιλαμβάνουν είδη ένδυσης, κλινοσκεπάσματα, είδη σπιτιού και τρόφιμα μακράς διαρκείας, που προσφέρθηκαν με περισσή γενναιοδωρία από το υστέρημα κοινωνικά ευαίσθητων ανθρώπων. Χθες απεστάλη στις πληγείσες περιοχές μέρος της ανθρωπιστικής βοήθειας, ενώ το μεγαλύτερο τμήμα θα αποσταλεί αύριο, Παρασκευή. Τα είδη που προορίζονται για τους σκληρά δοκιμαζόμενους πυροπαθείς της Πελοποννήσου και της Εύβοιας, συγκεντρώθηκαν στο κτίριο των Κοινωνικών Υπηρεσιών της Μητροπόλεως, το οποίο βρίσκεται στην συμβολή των οδών Γλάδστωνος και Γαλλίας, προκειμένου να γίνει ο τελικός έλεγχος στα είδη ρουχισμού και τα κλινοσκεπάσματα, τα οποία πλένονται, σιδερώνονται από εθελόντριες και πακετάρονται εκ νέου, προκειμένου να αποσταλούν εν συνεχεία στις πληγείσες, από την πύρινη λαίλαπα, περιοχές.
Στο μεταξύ, έχει δημιουργηθεί το αδιαχώρητο στον εσωτερικό αλλά και τον εξωτερικό χώρο του κτιρίου της οδού Γλάδστωνος από τον τεράστιο όγκο των κιβωτίων που έχουν συσσωρευθεί και μαρτυρούν την αγάπη του κόσμου. Οπως υπογραμμίζει ο υπεύθυνος ιερέας π. Βασίλειος Τσουρλής, “τα λόγια είναι πολύ φτωχά για να περιγράψουν τις συγκινητικές εικόνες που αντικρίζουμε όλες αυτές τις μέρες. Πλήθος ανθρώπων, με δάκρυα στα μάτια έρχονται εδώ, προκειμένου να φέρουν διάφορα είδη προς ενίσχυση των πυροπαθών. Είναι συγκλονιστική η αγάπη του κόσμου αλλά και των ηλικιωμένων, οι οποίοι έσπευσαν από την πρώτη στιγμή να συνδράμουν την προσπάθεια της Μητρόπολης με όσες δυνάμεις και οικονομικά μέσα διαθέτουν. Είναι συγκλονιστική η εικόνα του ηλικιωμένου που ήρθε με το ποδήλατό του, κρατώντας μια σακούλα με είδη πρώτης ανάγκης, για να τα προσφέρει στους πυροπαθείς” προσθέτει ο π. Βασίλειος.
Οσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στην προσφορά αγάπης, ζωής και ελπίδας, μπορούν “να φέρνουν τα είδη που προορίζονται για τους πυροπαθείς αδελφούς μας, εδώ, στο κτίριο κτίριο των Κοινωνικών Υπηρεσιών της Μητροπόλεως, που βρίσκεται στην συμβολή των οδών Γλάδστωνος και Γαλλίας” υπογραμμίζει ο π. Βασίλειος. Ο ίδιος απευθύνει έκκληση σε όσους επιθυμούν να συνδράμουν, να λάβουν υπόψη ότι “τα είδη που έχουν απόλυτη ανάγκη οι πληγέντες είναι τρόφιμα μακράς διαρκείας, παιδικές τροφές, είδη για τον καθαρισμό σπιτιού, λεκάνες, σκούπες, σφουγγαρίστρες, απορρυπαντικά για πλύσιμο ρούχων, σαμπουάν, σαπούνια, άλλα είδη ατομικής υγιεινής και είδη σπιτιού”. Το τηλέφωνο του π. Βασίλειου Τσουρλή, 6976257413, είναι στην διάθεση των ενδιαφερομένων, ενώ “όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στην συγκέντρωση βοήθειας για τους πυροπαθείς, μπορούν από σήμερα να φέρνουν τα προαναφερθέντα είδη στο κτίριο της Μητροπόλεως, που βρίσκεται στην συμβολή των οδών Γλάδστονος και Γαλλίας, πρωί και απόγευμα».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου