ΤΟΠΙΚΑ

Ο Γ. Σούρλας κοντά στους επαγγελματοβιοτέχνες

ο-γ-σούρλας-κοντά-στους-επαγγελματοβι-851206

Στην Νεάπολη βρέθηκε χθες ο Γ. Σούρλας συνεχίζοντας τις επισκέψεις του σε εμπορικά καταστήματα, βιοτεχνίες και άλλες επιχειρήσεις του πολεοδομικού συγκροτήματος Βόλου. Στις συναντήσεις που είχε με τους επαγγελματοβιοτέχνες και τους εργαζόμενους ενημερώθηκε για την μετά πλημμυρών εποχή και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.
Ο κ. Σούρλας, που είχε επισκεφθεί όλες τις επαγγελματικές μονάδες κατά την περίοδο των καταστροφών του περασμένου Οκτωβρίου και είχε συνεχή επικοινωνία μαζί τους, διαπίστωσε ότι οι επαγγελματίες ξαναβρήκαν το ρυθμό που είχαν προ των πλημμυρών, γεγονός που οφείλεται στη βοήθεια που προσέφερε η πολιτεία αλλά κυρίως στις δικές τους προσπάθειες.
Οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες της Νεάπολης εξέφρασαν προς τον κ. Σούρλα το φόβο επανάληψης ανάλογων φαινόμενων, αφού ακόμη δεν έχουν γίνει τα απαραίτητα για την αποτροπή τους, έργα υποδομής. Παρατήρηση την οποία ιδιαιτέρως σημείωσε ο κ. Σούρλας, διαβεβαιώνοντάς τους ότι θα βρίσκεται στις άμεσες προτεραιότητές του.
Ο Γ. Σούρλας αναφερόμενος στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που αποτελούν το 99% των ελληνικών επιχειρήσεων είπε ότι συμβάλουν στην αύξηση της απασχόλησης, στην ανάπτυξη της περιφέρειας, στην αξιοποίηση των τοπικών πόρων και στην βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της εθνικής οικονομίας. Η κυβέρνηση της Ν.Δ., τόνισε, στηρίζει την επιχειρηματικότητα, την ανταγωνιστικότητα, την εξωστρέφεια και την ανάπτυξη των ΜμΕ.
Στο πλαίσιο αυτό θέσπισε και εφάρμοσε μέτρα που στοχεύουν:
– στην εξασφάλιση ευνοϊκού θεσμικού περιβάλλοντος, απαλλαγμένου από γραφειοκρατικά εμπόδια
– στον εκσυγχρονισμό των επιχειρήσεων και στην βελτίωση της ανταγωνιστικότητάς τους
– στην ποιοτική αναβάθμιση των προϊόντων και των υπηρεσιών τους
– στην εξασφάλιση άνετης χρηματοδότησης, αλλά και επαρκών υποδομών
– στην εξασφάλιση υγιούς ανταγωνισμού, μέσα από την ομαλή λειτουργία της αγοράς

Τέλος ο Γ. Σούρλας συνεχίζοντας επικοινωνία αυτή με τους επαγγελματοβιοτέχνες θα επισκεφθεί σήμερα την συνοικία των Παλαιών.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου