ΤΟΠΙΚΑ

Διαμαρτύρονται επαγγελματίες της παραλίας

διαμαρτύρονται-επαγγελματίες-της-πα-851206

Να αποσυρθούν τα μεταλλικά κιγκλιδώματα που τοποθετήθηκαν κάθετα στην οδό Αργοναυτών προκειμένου να αποφεύγεται η παράνομη στάθμευση Ι.Χ. και δικύκλων ζητούν από το Δήμο Βόλου οι επαγγελματίες της Αργοναυτών.

Έχοντας συγκεντρώσει περισσότερες από 150 υπογραφές και με την υποστήριξη των δύο ομοσπονδιών επαγγελματοβιοτεχνών, με το αίτημα αυτό οι επαγγελματίες της παραλίας εκφράζουν τη δυσφορία τους προς τη δημοτική αρχή για το μέτρο που ελήφθη χωρίς, όπως επισημαίνουν, τη συναίνεσή τους και ζητούν την ανάκληση εφαρμογής τους.

Οι θιγόμενοι στο κείμενο διαμαρτυρίας που δημοσιοποίησαν χθες επισημαίνουν ότι στις επιχειρήσεις της οδού Αργοναυτών απασχολούνται πάνω από 300 άνθρωποι, γι’ αυτό και η δημοτική αρχή θα πρέπει να σκύψει στο πρόβλημα και να αντιμετωπίσει, δίνοντας τη σωστή και δίκαιη λύση.

“Στην Αργοναυτών δραστηριοποιούνται δεκάδες επαγγελματίες που στηρίζουν την τοπική αγορά. Αυτές οι επιχειρήσεις, όπως τονίζεται, χρήζουν άμεσης ανάγκης φορτοεκφόρτωσης τόσο των εμπορευμάτων, όσο και της τροφοδοσίας των καταστημάτων τους, επισημαίνεται εξάλλου στο κείμενο διαμαρτυρίας.
Η προσβασιμότητα, σε συνδυασμό με το πλούσιο φυσικό κάλλος της περιοχής, πρέπει να δίνει τη δυνατότητα στους τουριστικούς επισκέπτες αλλά και τους Βολιώτες να προσεγγίσουν ελεύθερα και απρόσκοπτα τις επιχειρήσεις και τα καταστήματα, γι’ αυτό και εξαρχής είχε αποφασιστεί με την ανάπλαση της παραλίας ο δρόμος να είναι ήπιας κυκλοφορίας.”

Από την πλευρά τους οι Ομοσπονδίες Επαγγελματοβιοτεχνών σε αντίστοιχη ανακοίνωση κάνουν λόγο για οικονομικό μαρασμό και επισημαίνουν ότι “η μικρή κινητικότητα της τοπικής αγοράς δεν επιδέχεται κατασταλτικά μέτρα αλλά ευεργετικά, προκειμένου να στηριχθούν οι επιχειρήσεις.
“Οι επιχειρήσεις της τοπικής αγοράς, υπογραμμίζεται, θέλουμε να είναι ενεργά κύτταρα και όχι νεκρές επιχειρήσεις. Να είναι μοχλός οικονομικής ανάπτυξης και απασχόλησης στο Νομό μας. Σε θέματα που αφορούν στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις θα πρέπει, καταλήγουν οι Ομοσπονδίες, να ενημερωνόμαστε, προκειμένου να καταθέτουμε και εμείς τις δικές μας προτάσεις”.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου