ΤΟΠΙΚΑ

Διακοπές υπό προστασία στο Πήλιο η γραμματέας του Χριστοφοράκου

διακοπές-υπό-προστασία-στο-πήλιο-η-γρα-195216

Με αυξημένα μέτρα φρούρησης… κάνει τις διακοπές της στο Πήλιο τις τελευταίες μέρες η Αικατερίνη Τσακάλου, «μάρτυρας κλειδί» στην υπόθεση της SIEMENS και έμπιστη γραμματέας του ισχυρού άνδρα του γερμανικού Ομίλου Μιχάλη Χριστοφοράκου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ η 53χρονη οικονομολόγος που έγινε γνωστή στο πανελλήνιο όταν αποφάσισε να λύσει τη σιωπή της και να αποκαλύψει όσα γνώριζε για τη δράση της SIEMENS και είχε καταγράψει στις σελίδες του ημερολογίου της, από τις αρχές Σεπτεμβρίου παραθερίζει στον Κάλαμο.

Για την «φύλαξή της» μάλιστα, καθώς έχει χαρακτηριστεί βασικός μάρτυρας στην υπόθεση της SIEMENS , εκτός από τους δύο αστυνομικούς που απασχολούνται με απόφαση του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης, ζητήθηκε και απασχολείται τις βραδινές ώρες μέχρι και το πρωί και τρίτος αστυνομικός από το Αστυνομικό Τμήμα Μηλεών.

Αυτό ωστόσο έχει προκαλέσει σημαντικές αρρυθμίες στην λειτουργία της Υπηρεσίας, καθώς ουσιαστικά για ολόκληρη την περιοχή του Νοτίου Πηλίου υπάρχει μόνος ένας αστυνομικός για όλο το βράδυ σε υπηρεσία, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την αστυνόμευση της περιοχής.

Η Αικατερίνη Τσακάλου θεωρήθηκε από την πρώτη στιγμή «μάρτυρας – κλειδί» κατά τη διερεύνηση του σκανδάλου για τα μαύρα ταμεία της εταιρίας SIEMENS. Ήταν μάλιστα η «εξ απορρήτων γραμματέας» του κ. Χριστοφοράκου για περισσότερα από 15 χρόνια – που συμπίπτουν με την περίοδο της διακίνησης μαύρου χρήματος.

Το όνομά της στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης δημοσιοποιήθηκε για πρώτη φορά το καλοκαίρι του 2008. Τότε είχε γίνει γνωστό ότι είχε τεθεί σε «πρόγραμμα αμνηστίας» στην εταιρία. Η μάρτυρας όμως παρέμενε στη σκιά της δημοσιότητας, καθώς όλα τα «ραντεβού» με τον εισαγγελέα και τον ανακριτή γίνονταν -όπως επιτάσσει η δικονομία- κάτω από συνθήκες απόλυτης μυστικότητας.

Η ίδια μάλιστα φέρεται εξαρχής να έχει ζητήσει να ληφθούν μέτρα για την προστασία της, καταγγέλλοντας δημοσίως και μέσα στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής ότι έχει δεχθεί απειλές για τη ζωή της.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου