Σκληρή κριτική Σκοτινιώτη σε Ζέττα Μακρή

Τελευταία ενημέρωση: 2012-09-04, 17:06:24
Σκληρή κριτική Σκοτινιώτη σε Ζέττα Μακρή

Ιδιαίτερα αιχμηρός απέναντι σε όσους διασπείρουν ψευδείς ειδήσεις που φοβίζουν και προβληματίζουν τους πολίτες εμφανίστηκε σήμερα ο δήμαρχος Βόλου και πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ Π. Σκοτινιώτης, δηλώνοντας ότι η διοίκηση της ΔΕΥΑΜΒ θα υπερασπιστεί την προσωπική και πολιτική αξιοπρέπεια των στελεχών της Διοίκησης και του προσωπικού της.

Παράλληλα ξεκαθάρισε ότι αν υπάρξουν νέες περιπτώσεις σπίλωσης της επιχείρησης θα προσφύγει στη δικαιοσύνη, τονίζοντας ότι «δεν πρόκειται να κωλώσω πουθενά, δε μ’ ενδιαφέρει η επανεκλογή μου ούτε οι δημόσιες σχέσεις.

Ο τσαρλατανισμός θα τελειώσει, απ’ όποιους τον κάνουν». Η κριτική του αφορούσε κυρίως τις θέσεις που εξέφρασε η επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Ζέττα Μακρή που δήλωσε, με αφορμή δημοσιοποίηση στοιχείων για ύπαρξη χλωριόντων στο πόσιμο νερό από τη ΔΕΥΑΜΒ, ότι πλέον θα προσφύγει στον Εισαγγελέα αφού πια δεν μπορεί να έχει τα στοιχεία από τη ΔΕΥΑΜΒ.

Ο κ. Σκοτινιώτης επισήμανε ότι ουδέποτε η κα Μακρή ζήτησε στοιχεία από την επιχείρηση, πολύ περισσότερο δε ψεύδεται ότι δεν της δόθηκαν. «Ο εισαγγελέας πρέπει να παρεμβαίνει όταν αποκρύπτονται στοιχεία, αλλά στις αρμοδιότητές του είναι και να παρεμβαίνει όταν υπάρχει διασπορά ψευδών ειδήσεων ή φημών που μπορούν να προκαλέσουν ανασφάλεια ή φόβο στους πολίτες. Και όταν με τέτοιο επιπόλαιο τρόπο διαχειριζόμαστε θέματα που αγγίζουν τη δημόσια υγεία, νομίζω ότι πολύ περισσότερη αρμοδιότητα έχει γι’ αυτό το θέμα ο εισαγγελέας» τόνισε.

Επιπλέον επισήμανε ότι «το λόμπι του νερού καιροφυλακτεί και απλώνει τα πλοκάμια του σ’ όλη την Ελλάδα. Θυμίζω ότι και παλιότερα έγιναν απόπειρες (όπως στα νερά της Δράκειας), για ιδιωτικοποίηση των νερών. Στο πακέτο των μέτρων των 11,5 δις € που δημοσιοποιήθηκε υπάρχει μια «περίεργη» διατύπωση στο κεφάλαιο που αφορά στην Τοπική Αυτοδιοίκηση που αναφέρει μεταρρύθμιση στην παροχή υπηρεσιών κοινής ωφέλειας.

Επειδή νομίζω ότι η πιο σοβαρή υπηρεσία κοινής ωφέλειας που παρέχουμε ως δήμοι είναι το νερό, θα παρακαλούσα και την κα Ζέττα Μακρή ως υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Εσωτερικών, που έχει την ευθύνη της Αυτοδιοίκησης, να μας πει τι εννοεί και αν προωθείται από την πλευρά της κυβέρνησης το θέμα της ενδεχόμενης ιδιωτικοποίησης των νερών».

Ο κ. Σκοτινιώτης επισήμανε επίσης ότι η ΔΕΥΑΜΒ δημοσιοποιεί στο διαδίκτυο όλα τα στοιχεία για την ποιότητα του πόσιμου νερού, όπως και η κάθε προμήθεια της επιχείρησης. «Όχι απλά δε θέλουμε να κρύψουμε τίποτα, αλλά η καλύτερη άμυνα για μας όλα να είναι στο φως. Έχουν γίνει τεράστια βήματα και το επόμενο διάστημα, θα γίνουν ακόμη περισσότερα.

Η σημερινή διοίκηση της ΔΕΥΑΜΒ και εγώ προσωπικά, έχουμε μεγάλη αντοχή στη δημοσιογραφική κριτική και την επιζητούμε, γιατί θεωρούμε ότι πολλές φορές μας ευαισθητοποιεί για θέματα τα οποία προκύπτουν στην καθημερινότητα. Είναι άλλο η δημοσιογραφική κριτική, ακόμη και η πιο αυστηρή, ακόμη και η πιο κακόπιστη, μερικές φορές και άλλο η συστηματική στοχοποίηση, που επιχειρείται μερικής φορές της ΔΕΥΑΜΒ, που πολλές φορές δημιουργεί ερωτηματικά για τα κίνητρα.

Τη ΔΕΥΑΜΒ και τον δημόσιο και κοινωφελή χαρακτήρας της θα τον υπερασπιστούμε με όλες τις δυνάμεις μας, όπως επίσης θα υπερασπιστούμε την προσωπική και πολιτική αξιοπρέπεια των στελεχών της Διοίκησης και του προσωπικού της».

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
9
+
8
=