ΤΟΠΙΚΑ

Aνακαλούνται διπλώματα – μαϊμού

aνακαλούνται-διπλώματα-μαϊμού-851206

Η Διεύθυνση Μεταφορών της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Μαγνησίας συνεχίζει το «ξεσκαρτάρισμα» των αδειών ικανότητας οδήγησης-μαϊμού, από την… αμαρτωλή παρτίδα των 2.000 ρωσικών διπλωμάτων.

Χθες με ισάριθμες αποφάσεις που υπέγραψε ο αρμόδιος αντινομάρχης Ν. Ντίτορας ανακάλεσε 20 ακόμη επαγγελματικά διπλώματα οδήγησης, τα οποία μέσα από την έρευνα που συνεχίζει η υπηρεσία αποδείχθηκε ότι ήταν πλαστά.
Οι αποφάσεις ανάκλησης υπογράφονται το τελευταίο χρονικό διάστημα η μία μετά την άλλη, καθώς η παρέλευση πενταετίας από την έκδοσή τους οδηγεί τους κατόχους των διπλωμάτων στη διαδικασία αναθεώρησης, δίνοντας τη δυνατότητα στις εμπλεκόμενες υπηρεσίες να ελέγξουν τη γνησιότητα ή μη εγγράφων και υπογραφών.
Από τις αρχές του 2007 υπολογίζεται ότι οι άδειες ικανότητας οδήγησης που έχουν ανακληθεί ξεπερνούν τις 100.
Ορισμένα από τα τελευταία 20 διπλώματα, τα οποία ανακλήθηκαν, η θεώρησή τους, τον Οκτώβριο του 2000, φερόταν να έχει γίνει από Διοικητικό Γραμματέα του Γενικού Προξενείου της Ελλάδος στη Μόσχα. Η υπάλληλος, όμως, όπως πρόσφατα διευκρίνισε το υπουργείο Εξωτερικών, δεν υπηρετούσε τη συγκεκριμένη περίοδο στην Πρεσβεία και κατά συνέπεια η θεώρηση των αδειών που έφεραν την υπογραφή της θεωρείται πλαστή.
Σε άλλες περιπτώσεις διαπιστώθηκε ότι η θεώρηση διπλωμάτων στην Πρεσβεία της Ελλάδας στη Γεωργία είναι καθ’ ολοκληρίαν πλαστή, σύμφωνα με πρόσφατο έγγραφο της Πρεσβείας.
Τέλος, για άλλη κατηγορία διπλωμάτων η απόφαση ανάκλησης περιγράφει ότι η θεώρηση οδήγησης έγινε στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδος στη Μόσχα, ενώ οι άδειες οδήγησης προερχόταν από τη Γεωργία, όπου εδρεύει Ελληνική Προξενική Αρχή. Όμως, σύμφωνα με το υπουργείο Μεταφορών, «έγγραφα που προέρχονται από χώρες, στις οποίες λειτουργούν Ελληνικές Προξενικές Αρχές και έχουν ημερομηνία θεώρησης μεταγενέστερη αυτής της έναρξης λειτουργίας τους δεν γίνονται δεκτά εφ’ όσον είναι θεωρημένα από άλλες αρχές». Έτσι, και σε αυτή την περίπτωση οι άδειες οδήγησης ανακλήθηκαν.
Η αρμόδια υπηρεσία συνεχίζει την έρευνα και τον εξονυχιστικό έλεγχο κάθε επαγγελματικού διπλώματος από την συγκεκριμένη παρτίδα αδειών οδήγησης, που μετά την παρέλευση της πενταετίας έρχεται για αναθεώρηση, ανέφερε ο κ. Ντίτορας.
Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για την υπόθεση των 2.000 διπλωμάτων που εκδόθηκαν από τη Διεύθυνση Συγκοινωνιών της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Μαγνησίας την περίοδο 1998-2002 σε ομογενείς από χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, οι οποίοι κατοικούσαν κατά κύριο λόγο στη Βόρεια Ελλάδα.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου