ΤΟΠΙΚΑ

ΖΕΤΤΑ ΜΑΚΡΗ: Η Μεταρρύθμιση της Ν.Δ. στον τομέα της υγείας

ζεττα-μακρη-η-μεταρρύθμιση-της-ν-δ-στο-851206

Από το πολιτικό Γραφείο της υπ. Βουλευτού της Νέας Δημοκρατίας του Νομού Μαγνησίας κας Ζέττας Μ. Μακρή ανακοινώθηκε ότι:
Αναφερόμενη στην Μεταρρύθμιση στην Υγεία κατά την διακυβέρνηση της χώρας από την Ν.Δ., η κα Μακρή κάνει γνωστό ότι:
Η μεταρρύθμιση του Εθνικού Συστήματος Υγείας και Κοινωνικής Φροντίδας αποτελεί μια από τις πιο σημαντικές πολιτικές και κοινωνικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η χώρα μας.
Κρίσιμες δράσεις βελτίωσης της καθημερινότητας υλοποιήθηκαν έως σήμερα, με σημαντικότερη την κατάργηση των ράντζων. Ακόμη, η Κυβέρνηση προωθεί σημαντικές διαρθρωτικές αλλαγές όπως το νέο σύστημα προμηθειών, το νέο χωρικό μοντέλο διαχείρισης των κοινοτικών πόρων, οι συμπράξεις δημοσίου και ιδιωτικού τομέα. Το νέο σύγχρονο σύστημα προμηθειών διασφαλίζει:
Κεντρικό σχεδιασμό και ορθολογικό προγραμματισμό αναγκών.
Σύγχρονη εφοδιαστική αλυσίδα και κατάργηση των υψηλών αποθεμάτων.
Ευέλικτο πλαίσιο αρμοδιοτήτων και αξιοποίηση υφιστάμενων δομών στο πλαίσιο του ΕΣΥ.
Θεμελίωση αυστηρών, ευέλικτων και αποτελεσματικών μηχανισμών ελέγχου και αξιολόγησης σε επιχειρησιακό αλλά και επιτελικό επίπεδο.
Οι αλλαγές αυτές δίνουν την δυνατότητα τόσο για καλύτερη αξιοποίηση των κατανεμημένων πόρων, όσο και για την εξασφάλιση νέων, σημαντικών οικονομικών πόρων.
Ακόμη, τα τελευταία τρία χρόνια, η Κυβέρνηση έλυσε σημαντικά προβλήματα στο χώρο της Υγείας, το οποία πελαγοδρομούσαν για χρόνια:
Εφαρμόσαμε το σύστημα Εναλλασσόμενης Καθημερινής Εφημερίας (υπό τον έλεγχο του ΣΟΤΥ-ΕΚΕΠΥ) και επιτύχαμε μείωση των επικουρικών κλινών (ράντζων) κατά 95%.
Υλοποιήσαμε την προεκλογική μας δέσμευση για την ανάπτυξη ενός σύγχρονου, διάφανου και αποτελεσματικού συστήματος παροχής φαρμακευτικής περίθαλψης με επίκεντρο τον πολίτη με στόχο την προστασία της Δημόσιας Υγείας, τη διασφάλιση της ισότιμης πρόσβασης, στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών και στην οικονομική βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος.
Αντιμετωπίσαμε με σημαντικό όφελος για το Δημόσιο τις υψηλές οφειλές των νοσοκομείων της περιόδου 2001-2004, ρυθμίζοντας τα χρέη των νοσοκομείων που άγγιζαν τα 3 δις. €.
Αναδιοργανώσαμε τις Υπηρεσίες Αιμοδοσίας και δημιουργήσαμε ένα ολοκληρωμένο σύστημα ελέγχου το οποίο αντιλαμβάνεται τις ανάγκες αίματος, τις διαθέσιμες ποσότητες και τους υποψηφίους δότες. Ιδρύσαμε το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας που αποτελεί τον πυρήνα του συντονισμού, ελέγχου και εποπτείας του συστήματος.
Ακόμη:
Αντιμετωπίσαμε με αξιοπιστία έκτακτους κινδύνους για τη δημόσια υγεία, όπως η γρίπη των πτηνών, και αναπτύξαμε αξιόπιστο μηχανισμό παρακολούθησης και παρέμβασης των μεταδοτικών ασθενειών.
Θεσμοθετήσαμε το Συνήγορο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ως σύμμαχο του πολίτη στην αντιμετώπιση φαινομένων κακοδιοίκησης.
Ιδρύσαμε το εθνικό κέντρο επιχειρήσεων υγείας με στόχο τον συντονισμό όλων των φορέων που έχουν την ευθύνη για την υλοποίηση δράσεων σχετικών με την δημόσια υγεία και την αντιμετώπιση έκτακτων συνθηκών. Αποτελεί συνέχεια του συντονιστικού οργάνου Τομέα Υγείας, που λειτούργησε με επιτυχία στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2004.
Δημιουργήσαμε Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών για θέματα Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης σε κάθε υγειονομική περιφέρεια, ώστε να αποφεύγεται η ταλαιπωρία του πολίτη.
Ιδρύσαμε την Ένωση Νοσηλευτών Νοσηλευτριών Ελλάδος η οποία κατοχυρώνει τα συνδικαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων, καθιστώντας τους ισότιμους με συναδέλφους τους στις άλλες χώρες τις ΕΕ.
Αναβαθμίσαμε το Εθνικό Συμβούλιο Δημόσιας Υγείας σε Ανεξάρτητη Αρχή με ευρύ φάσμα αρμοδιοτήτων και παρεμβάσεων στον τομέα της πρόληψης, αγωγής και προαγωγής της υγείας.
Καθορίστηκαν οι επιστημονικές και βιοηθικές προϋποθέσεις για την εφαρμογή της Τεχνητής Γονιμοποίησης και προϋποθέσεις για την ίδρυση και λειτουργία Μονάδων Τεχνητής Γονιμοποίησης στον Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα.
Προωθήσαμε την Κάρτα Λειτουργικότητας που στοχεύει στην συστηματοποίηση μίας ενιαίας διαδικασίας με τεκμηριωμένη επιστημονική αξιολόγηση και με σύσ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου