ΤΟΠΙΚΑ

Zητούν τα λεφτά για τις απαλλοτριώσεις

zητούν-τα-λεφτά-για-τις-απαλλοτριώσεις-851206

Το σίριαλ του περιφερειακού κινδυνεύει να έχει συνέχεια στην Αγριά… Κάτοικοι της περιοχής δήλωσαν χθες την πρόθεσή τους να σταματήσουν τις εργασίες της κοιλαδογέφυρας μετά την ΑΓΕΤ, εάν δεν κατατεθούν τα χρήματα που αντιστοιχούν στις απαλλοτριώσεις των οικοπέδων τους.
Η καθυστέρηση τις διαδικασίας έχει ξεσηκώσει τις αντιδράσεις οικοπεδούχων, οι οποίοι απειλούν τώρα με μπλοκάρισμα του έργου. Το πρόβλημα αφορά περίπου 70 ιδιοκτήτες εκτάσεων στην περιοχή. Επιτροπή τους χθες συναντήθηκε με τον αντινομάρχη Ηλ. Ξηρακιά, μεταφέροντας τις έντονες διαμαρτυρίες για την καθυστέρηση και προαναγγέλλοντας «κόκκινο» για το έργο, εάν η εκκρεμότητα δεν τακτοποιηθεί σύντομα.
Όπως εξήγησε μετά τη συνάντηση ο κ. Ξηρακιάς τα χρήματα των απαλλοτριώσεων έχουν παρακατατεθεί μόνο για ορισμένους.
Για το μεγαλύτερο μέρος των εκτάσεων έγινε επανακήρυξη της απαλλοτρίωσης, παρήλθε το χρονικό διάστημα των 18 μηνών για κατάθεση των χρημάτων αποζημίωσης, ωστόσο τα ποσά δεν έχουν κατατεθεί ακόμη στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.
Η μη κατάθεση των χρημάτων είχε ως αποτέλεσμα την ακύρωση της απαλλοτρίωσης, με αποτέλεσμα να απαιτείται εξ αρχής η ίδια διαδικασία. Ωστόσο, παρά τις σχετικές ανακοινώσεις, ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ δεν υπέγραψε ακόμη την κήρυξη της νέας απαλλοτρίωσης.
Σύμφωνα με τον αντινομάρχη, το πρόβλημα ξεκινά από τις υπηρεσίες του υπουργείου, οι οποίες εδώ και ενάμιση χρόνο δεν έχουν διορθώσει και επικυρώσει τους κτηματολογικούς πίνακες, ώστε στη συνέχεια να γίνει δικαστικά η αναγνώριση των τίτλων και οι δικαιούχοι να πληρωθούν.

Εργολαβία-σκούπα
Στο μεταξύ, τέλος Αυγούστου εγκαταστάθηκε η ανάδοχος εταιρία της εργολαβίας-σκούπα, που θα κλείσει όλες τις εκκρεμότητες στο έργο του περιφερειακού.
Οι εργολάβοι κλήθηκαν να συνεννοηθούν με την Αρχαιολογική Υπηρεσία για τη στερέωση του τάφου.
Προχθές, πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση με αρχαιολόγους, στο σημείο του θολωτού τάφου, ενώ υπήρξε επικοινωνία με τον διευθυντή Αναστήλωσης, ο οποίος ζήτησε από μηχανικό της εταιρείας να συντάξει τεχνική έκθεση, που θα καταγράφει με ποιον τρόπο θα υποστηλωθεί προσωρινά ο τάφος.
«Το έργο ξεκινά, ενώ με τη βοήθεια του δήμου Βόλου βρέθηκε χώρος ιδιοκτησίας του για τη στέγαση του εργοταξίου», ανέφερε ο κ. Ξηρακιάς.
Προτεραιότητα θα δοθεί στη βόρεια σύνδεση, ώστε έως το τέλος του 2007 να μπορέσει επιτέλους να παραχωρηθεί σε κυκλοφορία από τη Λαρίσης μέχρι τη Νέα Δημητριάδα.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου