ΤΟΠΙΚΑ

Η Μεσόγειος εμπνέει τον Πασχάλη Αγγελίδη

η-μεσόγειος-εμπνέει-τον-πασχάλη-αγγελ-851206

Η έκθεση έργων ζωγραφικής του Πασχάλη Αγγελίδη, που θα εγκαινιαστεί το βράδυ της Παρασκευής στις 8 μ.μ., σηματοδοτεί την αφετηρία δράσης ενός νέου χώρου πολιτισμού, που βρίσκεται στο Τελωνείο Βόλου, στο πλαίσιο της διεκδίκησης των Μεσογειακών Αγώνων του 2013. “Στον ορίζοντα της Μεσογείου” κινούνται οι φιγούρες του δημιουργού, ο οποίος, σημειωτέον, παρουσιάζει για πρώτη φορά έργα του σε χώρο της πόλης όπου ζει και δημιουργεί επί 23 συναπτά έτη. Η έκθεση που θα παραμείνει ανοιχτή για το κοινό επί τριήμερο, δηλαδή έως την Κυριακή, διοργανώνεται κατόπιν συνεργασίας της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Βόλου με την Ελληνική Επιτροπή Διεκδίκησης για τους Μεσογειακούς Αγώνες του 20013. Οπως εξηγεί στο σημείο αυτό ο αντιδήμαρχος πολιτισμού του Δήμου Βόλου, Απόστολος Φοινικόπουλος “την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου θα έρθουν στο Βόλο τα μέλη της Ελληνικής Επιτροπής Διεκδίκησης των Μεσογειακών Αγώνων του 2013 με τον πρόεδρο Ισίδωρο Κούβελο, προκειμένου να παρουσιάσουν την δράση που έχουν αναπτύξει όλον αυτό τον καιρό που διεκδικούμε τους Μεσογειακούς Αγώνες. Επίσης, συνεχίζει ο κ. Φοινικόπουλος, θα έρθουν εκπρόσωποι από την Διεθνή Μεσογειακή Επιτροπή, εκπρόσωποι του τύπου και θα είναι ουσιαστικά μια τελευταία δημόσια εμφάνιση πριν την καθοριστική διαδικασία της ψηφοφορίας που θα διεξαχθεί στην Πεσκάρα στις 27 Οκτωβρίου, όπου και θα ανακοινωθεί η ανάληψη της Μεσογειάδας, του 2013”.
“ Είναι μια σημαντική εκδήλωση, όπως αναφέρει ο κ. Φοινικόπουλος, όπου είναι καλεσμένοι όλοι οι πολίτες του Βόλου, για να την παρακολουθήσουν, προς τιμή της επιτροπής. Το απόγευμα της ίδιας μέρας, προσθέτει, θα εγκαινιαστεί η έκθεση ζωγραφικής του Πασχάλη Αγγελίδη, σε ένα νέο χώρο πολιτισμού, που έχει αναλάβει να διαμορφώσει ο Δήμος Βόλου, μετά από συνεννόηση του τελωνείου του Βόλου, στην παλιά αποθήκη Β στον χώρο του Τελωνείου, η οποία μετατρέπεται σε ένα χώρο πολιτιστικών εκδηλώσεων. Δηλαδή, εξηγεί, περιέρχεται στην διαχείριση του Δήμου Βόλου, μετά από συμφωνία με το λιμάνι και το τελωνείο”. Η θεματολογία των έργων που θα παρουσιαστούν είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με την Μεσόγειο και “ είναι μια σημαντική προσπάθεια που νομίζουμε ότι θα αποκτήσει ενδιαφέρον ανάλογο με τις προθέσεις μας, επισημαίνει ο κ. Φοινικόπουλος. Θα ακολουθήσει δεξίωση για τον κόσμο καθώς και συναυλία με συγκρότημα τζαζ μουσικής. Είναι μια πρώτη παρουσίαση, την οποία θα πρέπει να δει ο κόσμος και παράλληλα, καταλήγει, να δει ένα νέο χώρο πολιτισμού, που στο μέλλον θα αξιοποιηθεί με πολλές, ανάλογες δραστηριότητες”.

Διεθνής καλλιτέχνης
Ο διεθνής Πασχάλης Αγγελίδης, δηλώνει ικανοποιημένος διότι “παρότι ζω και δημιουργώ επί είκοσι τρία χρόνια στο Βόλο, όπως ομολογεί στον “Τ”, παρουσιάζω για πρώτη φορά έργα μου σε δημοτικό χώρο ή κατόπιν πρόσκλησης του Δήμου Βόλου. Είμαι ευχαριστημένος, προσθέτει, διότι παρουσιάζω τα έργα μου, την νέα μου δουλειά, σε μια εκδήλωση του Δήμου Βόλου, η οποία είναι συνυφασμένη με το γεγονός της διεκδίκησης των Μεσογειακών Αγώνων, που νομίζω ότι μας αφορά άμεσα και εύχομαι να τα καταφέρουμε και να αναλάβουμε την διοργάνωση των Μεσογειακών Αγώνων του 2013”. Οι επίσημοι επισκέπτες και το φιλότεχνο κοινό θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν είκοσι πέντε περίπου έργα σεβαστών διαστάσεων, που αποτυπώνουν την καινούργια δουλειά των δύο τελευταίων χρόνων, όπου εξελίσσονται τα κιλίμια της Μεσογείου, και προστίθενται τα σκαριά, αλλά και η ανθρώπινη παρουσία, στο πλαίσιο μιας συλλογής έργων με νέα δυναμική.
“Τα έργα μου, εξηγεί ο δημιουργός, αναφέρονται στην Μεσόγειο, στην Αργώ, δεν είναι τυχαίο που επελέγησαν, είναι δικές μου ιδέες, που συμπορεύτηκαν με τις ιδέες κι αυτά που συμβαίνουν στο Δήμο Βόλου και χωρίς να το έχω συνειδητοποιήσει, κινούμαι “Στον Ορίζοντα της Μεσογείου” σύμφωνα με τον τίτλο της έκθεσης”. “Η σειρά αυτή, συνεχίζει ο ίδιος, που πραγματεύεται τον έρωτα, την κατασκευή των καινούργιων σκαριών, παρουσιάζεται για πρώτη φορά. Ο σκελετός, του σκάφους που χτίζεται, αποσπάσματα από ένα σκάφος ή ολόκληροι σκελετοί από σκάφη, καθώς και μια

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου