ΤΟΠΙΚΑ

Θέλουμε ο πολίτης να απαιτεί και όχι να επαιτεί

θέλουμε-ο-πολίτης-να-απαιτεί-και-όχι-να-851206

Κεντρικός στόχος του ΠΑΣΟΚ είναι «ο πολίτης να αισθάνεται ασφαλής όπου και αν βρίσκεται, όποια ηλικία και αν έχει», υποστήριξε ο Κώστας Καρτάλης στην εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ για την παρουσίαση των υποψηφίων βουλευτών. Ο Κώστας Καρτάλης σημείωσε ότι οι προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για την αποκατάσταση των καταστροφικών πυρκαγιών στην Ηλεία, όπως παρουσιάστηκαν από τον Πρόεδρο του Γ. Παπανδρέου, αποτυπώνουν ένα όραμα για το μέλλον, καθώς δεν εξαντλούνται στην καταβολή των αποζημιώσεων για το παρόν, αλλά επιχειρούν την μακροπρόθεσμη ανασυγκρότηση της περιοχής. Αυτή είναι και η θεμελιώδης διαφορά μεταξύ ΠΑΣΟΚ και Νέας Δημοκρατίας. Το ΠΑΣΟΚ θέλει τον πολίτη να απαιτεί ενώ η Νέα Δημοκρατία να επαιτεί.

Ο Κώστας Καρτάλης υποστήριξε επίσης:
«Αντίθετα με ό,τι πολλοί πιστεύουν, πιστεύω ότι η πολιτική μπορεί να παράγει λύσεις υπέρ των πολιτών. Σημασία έχει ο καθαρός πολιτικός λόγος, η διάθεση για τομές αλλά και μία νέα πολιτική ηθική που θα καταδικάζει αυτούς που με τις συμπεριφορές τους στρέφουν τους πολίτες μακριά από την πολιτική. Οφείλουμε να δουλέψουμε για ένα νέο κράτος με λιγότερους και ισχυρότερους δήμους, για μία δημόσια διοίκηση που είναι αποτελεσματική και κοντά στον πολίτη, για μία σταθερή πολιτική που θα προστατεύει τα δημόσια αγαθά της υγείας και της παιδείας και θα σέβεται το περιβάλλον, για μία πολιτική για την εργασία που θα ενισχύει τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας.

Πιστεύω ότι το ΠΑΣΟΚ είναι το μόνο κόμμα που μπορεί να δρομολογήσει ουσιαστικές τομές στη χώρα μας: το νέο Καποδίστρια που θα δημιουργήσει 300 ισχυρούς δήμους, την ενίσχυση της τοπικής αυτοδιοίκησης με την καταβολή μέρους της φορολογίας εισοδήματος απευθείας στον οικείο δήμο, την αλλαγή του εκλογικού συστήματος ώστε σταδιακά να καταργηθεί η σταυροδοσία που συχνά εγκλωβίζει υποψηφίους σε συμφέροντα και υπόγειες διαδρομές, τη διενέργεια βουλευτικών εκλογών κάθε 4 έτη ώστε οι πολίτες να μη χειραγωγούνται από τις προθέσεις των Κυβερνήσεων για τη διενέργεια πρόωρων εκλογών, κ.α. Πιστεύω επίσης σε ένα νέο πολιτικό ήθος στην πολιτική και σε μία νέα σχέση ειλικρίνειας με τους πολίτες που σήμερα αποστασιοποιούνται με ραγδαίους ρυθμούς από την πολιτική. Το ΠΑΣΟΚ και οι υποψήφιοί του έχουν την υποχρέωση στις επόμενες δύο εβδομάδες να αφυπνίσουν τις «βουβές» κοινωνίες ανενεργών πολιτών που έχουν διαμορφωθεί σε όλη την Ελλάδα. Είμαι σίγουρος ότι στις 16 Σεπτεμβρίου ο λαός θα μας εμπιστευθεί για να εφαρμόσουμε το πρόγραμμα μας για μία δίκαιη κοινωνία».

Ο Κώστας Καρτάλης συμμετείχε στο κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ που επισκέφθηκε τη Ζαγορά. Στην ομιλία του αναφέρθηκε στις ανάγκες των ορεινών περιοχών και στις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για την ανασυγκρότηση της υπαίθρου:

1. Κίνητρα για την παραμονή των νέων μέσω της επιδότησης για τη δημιουργία μικρών επιχειρήσεων.
2. Ενίσχυση των Κέντρων Υγείας και στελέχωση τους με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό ώστε ο κάτοικος μίας ορεινής περιοχής να αισθάνεται ασφάλεια.
3. Βελτίωση των σχολικών υποδομών.
4. Προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και ειδικό πρόγραμμα για την προστασία των δασών με έμφαση στην πρόληψη.
5. Βελτίωση του οδικού δικτύου ώστε να αρθεί το αίσθημα της απομόνωσης.
6. Ειδικά κίνητρα για την προσέλκυση νέων επιστημόνων αλλά και για την ενίσχυση νέων ζευγαριών με κίνητρα παραμονής.
7. Ενίσχυση των τοπικών οικονομιών με την ανάδειξη παραδοσιακών προϊόντων.
8. Μέτρα για την επέκταση της τουριστικής περιόδου.

Ειδικότερα ο Κώστας Καρτάλης επεσήμανε τις καθυστερήσεις που καταγράφονται τα τελευταία 3.5 έτη σε όλα τα έργα που είναι αναγκαία για την ανάπτυξη της Ζαγοράς και έθεσε ως βασικές προτεραιότητες την αναβάθμιση του οδικού δικτύου, τη στελέχωση του Κέντρου Υγείας Ζαγοράς, την ολοκλήρωση των εγγειοβελτιωτικών έργων και ειδικότερα του κλειστού συστήματος άρδευσης, την ενίσχυση του τουρισμού ώστε να επεκταθεί η τουριστική περίοδος, την υποστήριξη των αγροτών της περιοχής στο πρόβλημα της μικροκαρπίας, την ολοκλήρωση του κλειστού γυμναστηρίου Ζαγοράς, την ενίσχυση και α

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου