ΤΟΠΙΚΑ

Νερό και αναπλάσεις στο Δ.Σ. Αγριάς

νερό-και-αναπλάσεις-στο-δ-σ-αγριάς-851206

Η ποιότητα του πόσιμου νερού και η τροποποίηση του Σχεδίου Πόλης ήταν μερικά από τα σημαντικότερα θέματα που απασχόλησαν την προχθεσινοβραδινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αγριάς.
Από την πλευρά της μειοψηφίας για το θέμα του νερού ετέθησαν ερωτήματα που αφορούν στις αναλύσεις του πόσιμου νερού, για τη λειτουργία της γεώτρησης στη θέση ΚΝΑΒΑΚΙ και η οποία, όπως υποστήριξε η μειοψηφία, δεν λειτουργεί, ενώ επεσήμαναν και για την τύχη της έκθεσης αυτοψίας της Διεύθυνσης Υγείας της Νομαρχίας από το 2005, όπου ενημερώθηκε ο Δήμος με το έγγραφο αρ.πρωτ. 5154/20.7. 2005 με βάση το οποίο, όπως σημείωσαν, έχει από 7.3. 2007 έγγραφο προς την Εισαγγελία για άσκηση ποινικής δίωξης.
Η πλειοψηφία, απαντώντας στους ισχυρισμούς της μειοψηφίας, αντέτεινε ότι γίνονται όλοι οι απαιτούμενοι και προβλεπόμενοι από την κείμενη νομοθεσία έλεγχοι για την ποιότητα του πόσιμου νερού, ενώ υποστήριξαν ότι λειτουργεί η γεώτρηση στη θέση ΚΝΑΒΑΚΙ.
Το Δημοτικό Συμβούλιο ανάλωσε αρκετό χρόνο και για το θέμα που αφορούσε στην ενημέρωση για το έργο ανάπλασης που θέλει να κάνει η Δημοτική Αρχή στην περιοχή «Συνοικισμός», στην είσοδο της Αγριάς από Βόλο. Στη συνεδρίαση παρέστησαν πολλοί κάτοικοι οι οποίοι αντιδρούν στην επιχειρούμενη «ανάπλαση», ενώ προσκόμισαν στο προεδρείο και έγγραφα του Οργανισμού Λιμένος και του Λιμενικού, τα οποία υποστηρίζουν ότι οι επιχειρούμενες παρεμβάσεις στην περιοχή είναι μη σύννομες.
Ακόμη στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου συζητήθηκαν και εγκρίθηκαν οι χώροι, όπου θα επιτρέπεται η προβολή των θέσεων των κομμάτων κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, ενώ εγκρίθηκαν ακόμη θέματα που αφορούν στην έγκριση δαπάνης για την προμήθεια και την τοποθέτηση χλοοτάπητα στο δημοτικό γήπεδο Αγριάς, την τροποποίηση του χρονοδιαγράμματος για το πρόγραμμα LEADER Πηλίου και Βορείων Σποράδων, την αποδοχή πίστωσης 300.000 ευρώ για την εφαρμογή του Σχεδίου Πόλης, την τροποποίηση του Σχεδίου Πόλης σε ορισμένα οικοδομικά τετράγωνα, την αποζημίωση ιδιοκτητών οικοπέδων που ρυμοτούνται από το Σχέδιο Πόλης, την επιχορήγηση του ΚΑΠΗ, την παράταση υλοτόμησης δημοτικού δάσους κ.α.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου