ΤΟΠΙΚΑ

Περισσότεροι άποροι στο «Δος ημίν»

περισσότεροι-άποροι-στο-δος-ημίν-203631

Αυξητική τάση παρουσιάζει ο συνολικός αριθμός των μερίδων φαγητού που διανέμονται σε καθημερινή βάση από το «Δος ημίν» και υπολογίζεται ότι υπερβαίνουν τις 300 ημερησίως, έναντι των 220 περίπου της χειμερινής περιόδου. Η σαφής αύξηση της παρούσας περιόδου αποδίδεται στο γεγονός ότι ο χώρος σίτισης απόρων που λειτουργεί στην κατακόμβη του Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Νικολάου είναι η μοναδική δομή που παραμένει ανοιχτή καθ’ όλη την διάρκεια του χρόνου και του καλοκαιριού, για την εξυπηρέτηση των αναξιοπαθούντων. Τα υπόλοιπα Σπίτια Γαλήνης της Μητροπόλεως, που παραμένουν κλειστά στην διάρκεια του Αυγούστου, θα ανοίξουν και πάλι τις πύλες τους, από την 1η Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με τα δεδομένα που ισχύουν επί σειρά ετών, ενώ υπάρχουν σκέψεις για δημιουργία κέντρου σίτισης απόρων και στην περιοχή της Νεάπολης.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Γλυκερία Υδραίου

Στην παρούσα φάση και σύμφωνα με τα δεδομένα που ισχύουν κάθε χρόνο, οι άποροι της περιοχής μας, άνθρωποι κάθε ηλικίας, αλλά και οικογένειες που έχουν έλθει αντιμέτωπες με το φάσμα της ανεργίας, εξυπηρετούνται από το «Δος ημίν», το οποίο είναι, όπως προαναφέρθηκε, το μοναδικό κέντρο σίτισης της τοπικής μας Εκκλησίας, που λειτουργεί αδιαλείπτως και στην διάρκεια του καλοκαιριού. Κατά συνέπεια, είναι διαρκώς αυξανόμενες οι καθημερινές ανάγκες και όπως αναφέρει στο σημείο αυτό ο προϊστάμενος του Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Νικολάου και πρόεδρος του «Δος ημίν» π. Χαρίλαος Παπαγεωργίου «παρόλη την κρίση, ευτυχώς έχουμε προσφορές από τους πιστούς, διότι σε διαφορετική περίπτωση θα ήταν δύσκολο να συνεχιστεί η λειτουργία του κέντρου σίτισης απόρων του Αγίου Νικολάου. Πρόκειται για μια δομή, υπογραμμίζει ο π. Χαρίλαος, που στηρίζεται στην αγάπη του κόσμου και είναι ένα έργο από τον λαό, για τον λαό». Σε εποχές κρίσης, οι Βολιώτες καταθέτουν το υστέρημα της αγάπης τους στο «Δος ημίν» και παράλληλα προσφέρουν διάφορα είδη, για την παρασκευή των γευμάτων που προσφέρονται καθημερινά στους απόρους.

Στην παρούσα φάση είναι δύσκολο έως αδύνατο να γίνουν ασφαλείς προβλέψεις για τις εξελίξεις που ενδεχομένως θα υπάρξουν στην διάρκεια του χειμώνα, αλλά υπάρχει πάντα ετοιμότητα από την τοπική Εκκλησία, προκειμένου να αντιμετωπιστεί κάθε πιθανό πρόβλημα. Στην διάρκεια της περσινής χρονιάς εξάλλου, τέθηκαν σε λειτουργία δύο νέα σπίτια Γαλήνης, στον Αγιο Κοσμά και τον Αγιο Νεκτάριο, ενώ στο μεταξύ βρίσκεται σε φάση προετοιμασίας το νέο σπίτι γαλήνης στην περιοχή των Αλυκών. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι στην σκέψη του Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, είναι η δημιουργία αντίστοιχης δομής και στην περιοχή της Νεαπόλεως. Όπως έχει κατ’ επανάληψη επισημάνει ο κ. Ιγνάτιος, μακροπρόθεσμος στόχος είναι η δημιουργία σπιτιών γαλήνης σε όλες τις ενορίες της Μητροπολιτικής περιφέρειας, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες που δημιουργεί η κρίση. Η προοπτική περαιτέρω αύξησης των μερίδων φαγητού που διανέμονται από όλα τα σημεία σίτισης της Μητροπολιτικής περιφέρειας είναι, σημειωτέον, ορατή και γι’ αυτό τον λόγο έχει ληφθεί μέριμνα, προκειμένου να εξυπηρετηθούν όλοι όσοι έχουν ανάγκη.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου