ΤΟΠΙΚΑ

Αποφυλακισμένος με όρους ο ληστής της ηλικιωμένης!

αποφυλακισμένος-με-όρους-ο-ληστής-της-204794

Είχε λάβει αναστολή υπολοίπου ποινής ο 42χρονος Αλβανός

Την απόπειρα ληστείας σε βάρος της 82χρονης γυναίκας στο σπίτι της, στην οδό Ιατρού Τζάνο στο Βόλο, η οποία γλύτωσε από τα χέρια του κακοποιού, χάρη στην επίσκεψη του γιου της που κυνήγησε τον δράστη, εξιχνίασε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας.

Χθες η Αστυνομία ανακοίνωσε ότι ύστερα από συνεχιζόμενες εντατικές έρευνες και κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών προέκυψε ότι ο δράστης είναι 42χρονος αλλοδαπός υπήκοος Αλβανίας.

Ο δράστης, ο οποίος μέχρι χθες το βράδυ τουλάχιστον παρέμενε ασύλληπτος, είχε καταδικαστεί προ πενταετίας σε ποινή κάθειρξης 12 ετών για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών (αγορά, κατοχή, μεταφορά, διάθεση, απόπειρα πώλησης), ενώ έχει αποφυλακιστεί με αναστολή υπολοίπου ποινής και περιοριστικούς όρους το έτος 2010.

Οι έρευνες με σκοπό τον εντοπισμό και τη σύλληψη του δράστη συνεχίζονται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Βόλου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας.

Ο 42χρονος κατάφερε να ξεφύγει από τον 52χρονο γιο της ηλικιωμένης, ο οποίος τον βρήκε μέσα στο σπίτι της μητέρας του και τον κυνήγησε.

Ο ληστής είχε τρυπώσει από παράθυρο στην ισόγεια κατοικία της 82χρονης, και ασκώντας σωματική βία την ακινητοποίησε και της φίμωσε το στόμα με ταινίας συσκευασίας δεμάτων. Καταφέροντας χτυπήματα στην ανήμπορη να αντιδράσει γυναίκα, ζητούσε να του υποδείξει που είχε χρήματα ή τιμαλφή.

Στο πάνω από το σπίτι της διαμέρισμα διαμένει ο γιος της ηλικιωμένης, ο οποίος επιστρέφοντας εκείνη την ώρα, χτύπησε την πόρτα της μητέρας του για να δει εάν χρειαζόταν τίποτε. Όταν αντιλήφθηκε ότι κάτι κακό συμβαίνει, πήδηξε και εκείνος από το παράθυρο μέσα στο σπίτι και κυνήγησε τον ληστή, ο οποίος κατάφερε να ξεφύγει τρέχοντας.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου