ΤΟΠΙΚΑ

Αλλάζει όψη το Οικοτροφείο της Μητρόπολης

αλλάζει-όψη-το-οικοτροφείο-της-μητρόπ-851206

Σε φάση ανακατασκευής βρίσκεται το κτίριο του παλιού Οικοτροφείου της Μητροπόλεως, στην συμβολή των οδών Κ. Καρτάλη και Αναλήψεως, με την προοπτική της μελλοντικής εμπορικής χρήσης. Συγκεκριμένα, ενδέχεται να αποτελέσει είτε εμπορικό κέντρο είτε να αποκτήσει άλλες συναφείς χρήσεις, καθώς τμήμα του κτιρίου ενοικιάζεται ήδη από γνωστή φίρμα ηλεκτρικών ειδών. Τα έσοδα που θα προκύψουν από την ενοικίαση, θα διατίθενται για την ενίσχυση του έργου της Μητροπόλεως. Οι εργασίες ανακατασκευής γίνονται δι αυτεπιστασίας από την ίδια την Μητρόπολη Δημητριάδος, στην οποία ανήκει εξάλλου το κτίριο, προβλέπεται δε να ολοκληρωθούν σε ένα εξάμηνο περίπου. Οπως αναφέρει στο σημείο αυτό ο Σεβασμιότατος κ. Ιγνάτιος “η Επιτροπή Αξιολόγησης της Εκκλησιαστικής Περιουσίας αποφάσισε ότι πρέπει να αποκτήσει νέα χρήση το συγκεκριμένο κτίριο, προκειμένου να δημιουργηθούν πάγια έσοδα στην Μητρόπολη. Δηλαδή, εξηγεί, θα ενοικιαστεί το κτίριο, το οποίο αυτή την στιγμή ανακατασκευάζεται, προκειμένου να αποτελέσει ίσως εμπορικό κέντρο ή να δοθεί για άλλες χρήσεις, ενώ τα έσοδα από την ενοικίαση, θα διατεθούν για το κοινωνικό έργο της Μητροπόλεως”. Παράλληλα ο κ. Ιγνάτιος υπογραμμίζει ότι “δεν υπήρχε πλέον κανένας λόγος υπάρξεως οικοτροφείου, διότι τα παιδιά που σπουδάζουν στο Εκκλησιαστικό Λύκειο φιλοξενούνται στο ίδιο το Λύκειο, που βρίσκεται δίπλα στον Ιερό Ναό της Ανάληψης”. Παράλληλα, προσθέτει ότι “το συγκεκριμένο σημείο δεν προσφέρεται ουσιαστικά για φιλοξενία και διανυκτέρευση, λόγω των θορύβων που προκαλούνται από την διέλευση των τροχοφόρων μέσω των πολυσύχναστων οδών Αναλήψεως και Κ. Καρτάλη”.
Στο πλαίσιο των υπό εξέλιξη εργασιών ανακατασκευής, το κτίριο “επαναθεμελιώνεται ευθύς εξ αρχής, σύμφωνα με τους αντισεισμικούς κανόνες που διέπουν σήμερα τα κτίρια αυτού του είδους και θα είναι πολύ σύγχρονων προδιαγραφών”, όπως επισημαίνει ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Δημητριάδος. Μόλις ολοκληρωθεί ο κύκλος εργασιών στην μία πτέρυγα του κτιρίου, θα μεταφερθεί εκεί η εταιρία ηλεκτρικών ειδών που νοικιάζει τον χώρο, προκειμένου να συνεχιστούν και στο υπόλοιπο κτίριο οι εργασίες ανακατασκευής. Το έργο ανακατασκευάζεται ιδίοις πόροις από την Μητρόπολη και για τον λόγο αυτό “γίνεται σταδιακά ώστε να είμαστε σε θέση να ανταποκριθούμε στο κόστος” επισημαίνει ο κ. Ιγνάτιος.
Σε ό,τι αφορά στο πολυόροφο κτίριο που βρίσκεται στην συμβολή των οδών Γαλλίας και Γλάδστωνος και πρόκειται να “φιλοξενήσει” το κοινωνικό έργο της Μητροπόλεως, “έχει ετοιμαστεί ο ισόγειος χώρος όπου θα δημιουργηθεί η πρώτη τράπεζα ενδύσεως, τροφίμων και παιχνιδιών και το υπόλοιπο θα ανεγερθεί με βάση την σύμβαση που έγινε μεταξύ εκκλησίας και κράτους, ως κτίριο που θα φιλοξενήσει όλες τις κοινωνικές μας υπηρεσίες” αναφέρει ο κ. Ιγνάτιος. Σημειώνεται, τέλος, ότι με βάση τα προαναφερθέντα, το έργο αυτό, θα δημοπρατηθεί προσεχώς, από την Μη Κυβερνητική Οργάνωση της Εκκλησίας της Ελλάδος “Αλληλεγγύη”.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου