ΤΟΠΙΚΑ

Διερεύνηση γραμμής κρουαζιέρας Βόλου-Σμύρνης

διερεύνηση-γραμμής-κρουαζιέρας-βόλο-206590

Στο πλαίσιο της ευρείας ελληνικής αποστολής στη Σμύρνη με συμμετοχή βουλευτών, δημάρχων, φορέων και επιχειρηματιών που οργανώνει η ΔΕΘ στο τέλος Αυγούστου προκειμένου να γίνει ένα πρώτο σημαντικό βήμα για την ανάπτυξη τουριστικών, εμπορικών κι άλλων επιχειρηματικών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας συμμετέχει και ο Δήμος Βόλου αλλά και το Επιμελητήριο και ο Οργανισμός Λιμένος Βόλου.

Ήδη ο δήμος συγκάλεσε στις 3 Αυγούστους σύσκεψη με τη συμμετοχή όλων των φορέων για την καλύτερη οργάνωση της αποστολής καθώς στόχος είναι η διμερής συνεργασία με υπευθύνους σε θέματα ακτοπλοΐας, κρουαζιέρας, τουριστικών ανταλλαγών, σύνδεσης με το αεροδρόμιο της Ν. Αγχιάλου, δικτύωσης σε θέματα τουρισμού, βιομηχανίας, αγροτικής παραγωγής και πολιτισμού κ.α. Όπως ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΑ Βόλου ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΒ Γιάννης Πρίγκος, στις συναντήσεις που τους ομολόγους τους στη Σμύρνη θα συζητηθεί η προοπτική διοργάνωσης μιας γραμμής κρουαζιέρας μεταξύ Βόλου-Θεσσαλονίκης, Καβάλας, Κωνσταντινούπολης και Σμύρνης.

«Όλα αυτά σε πολύ αρχικό στάδιο καθώς η πρόθεση υπάρχει, αλλά θα πρέπει να υπάρξει συνεργασία με τους σχεδιαστές δρομολογίων των μεγάλων εταιρειών κρουαζιέρας που έχουν τα δικά τους κριτήρια για τη δημιουργία μιας νέας γραμμής.

Ήδη κάποια κρουαζιερόπλοια που έχουν εντάξει το Βόλο στα επισκέψιμα λιμάνια, έχουν ως επόμενους σταθμούς την Καβάλα, τη Θεσσαλονίκη ή την Κωνσταντινούπολη. Θα προτείνουμε και τη Σμύρνη και τη δημιουργία μιας σταθερής γραμμής κρουαζιέρας» ανέφερε ο κ. Πρίγκος.

Στο μεταξύ προσπάθειες αύξηση των αφίξεων κρουαζιεροπλοίων από το Ισραήλ, επιχειρείται ήδη και από το Δήμο Βόλου, τον ΟΛΒ και το Επιμελητήριο. «Οι Ισραηλινοί στο πλαίσιο των καλών πολιτικών σχέσεων με τη χώρα μας ενδιαφέρονται για την περιοχή μας, αλλά θα πρέπει να ξεμπλοκάρουν και κάποια άλλα θέματα σε επίπεδο πρεσβειών για να προχωρήσει ο σχεδιασμός τουλάχιστον σε ότι αφορά την αύξηση των επισκεπτών κρουαζιέρας» τόνισε ο κ. Πρίγκος.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου