ΤΟΠΙΚΑ

Αγέλη σκύλων επιτέθηκε σε ηλικιωμένο

αγέλη-σκύλων-επιτέθηκε-σε-ηλικιωμένο-206996

Θύμα επίθεσης από αγέλη σκυλιών, έπεσε σήμερα το πρωί ένας 90χρονος στην περιοχή Καλλιθέας Αναύρου στο Βόλο.

Ο ηλικιωμένος άντρας, πήγαινε για το καθημερινό του μπάνιο στη θάλασσα, όταν λίγο μετά τις 6:30 το πρωί, του επιτέθηκε αγέλη αδέσποτων σκυλιών, με αποτέλεσμα να του σκίσει το παντελόνι και να τον τραυματίσει στο πόδι.

Έντρομος ο 90χρονος μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Βόλου, όπου του παρασχέθηκαν οι απαραίτητες πρώτες βοήθειες,

Μιλώντας στην πρωινή ζώνη της ΕΡΑ Βόλου, ο γιος του ηλικιωμένου, δήλωσε πως στην περιοχή του Αναύρου υπάρχει μεγάλο πρόβλημα με αδέσποτα σκυλιά, τα οποία έχουν συστήσει αγέλη και προκαλούν φόβο στους κατοίκους και λουόμενους, που σε μεγάλο ποσοστό είναι ηλικιωμένοι και μικρά παιδιά.

Από την πλευρά του, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, κ. Απόστολος Παντσάς που ενημερώθηκε για το περιστατικό, δήλωσε στην ΕΡΑ Βόλου πως θα γίνει άμεσα η απομάκρυνση κάποιων σκυλιών από τον Αναυρό, ώστε να «σπάσει» η συγκεκριμένη αγέλη, τα οποία θα μεταφερθούν προσωρινά, στο καταφύγιο αδέσποτων ζώων.

Επανέλαβε τις περιορισμένες δυνατότητες της δημοτικής Αρχής να αντιμετωπίσει ριζικά και άμεσα το πρόβλημα, τόσο λόγω των ισχνών οικονομικών δυνατοτήτων, όσο και λόγω της αυστηρής ευρωπαϊκής νομοθεσίας που δεν επιτρέπει μακροχρόνιο εγκλεισμό των ζώων.

Ωστόσο – όπως είπε – τον τελευταίο ενάμισυ χρόνο έχουν γίνει σημαντικές ενέργειες για τον περιορισμό του προβλήματος, καθώς, έχουν στειρωθεί 600 σκυλιά και πλέον, κι έχουν απομείνει περί τις 20 αγέλες από τα 1.200 αδέσποτα σκυλιά που υπήρχαν όταν ανέλαβε καθήκοντα η παρούσα δημοτική Αρχή. Ο κ. Παντσάς έκανε γνωστό ότι από τον επόμενο μήνα θα εκπαιδευτούν δημοτικοί αστυνομικοί και θα τους δοθεί η αρμοδιότητα επιβολής προστίμων για όσους έχουν οικόσιτα ζώα και δεν τα φροντίζουν όπως πρέπει (τοποθέτηση τσιπ κ.λ.π), καθώς – όπως είπε – το πρόβλημα έλαβε αυτές τις διαστάσεις από τη νοοτροπία ορισμένων κακώς νοουμένων ζωόφιλων, οι οποίοι παίρνουν ένα σκυλάκι και το αντιμετωπίζουν ως … playmobil, εγκαταλείποντάς το, όταν διαπιστώσουν ότι δεν μπορούν να το φροντίσουν.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου