Μέρες ζωντάνιας έζησε η Ανάβρα

Τελευταία ενημέρωση: 2012-08-21, 12:19:14
Μέρες ζωντάνιας έζησε η Ανάβρα

Σαν μια πολύ ζωηρή και ανεξίτηλη ανάμνηση θα μείνει η παρουσία των 50 μελών του ΣΕΟ (Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού) με την ευκαιρία της Κατασκήνωσης Υπηρεσίας στην Ανάβρα στο διάστημα 1-11 Αυγούστου 2012. Το χωριό έζησε μέρες ζωντάνιας και δημιουργίας, μια πολύ ευχάριστη ανάπαυλα στην απραξία και την σιωπή των τελευταίων χρόνων. Ήρθαν στη μνήμη οι μέρες που επικρατούσε οργασμός έργων στο χωριό και η Ανάβρα άλλαζε όψη από τη μια μέρα στην άλλη, εξελισσόταν και είχε πετύχει πολύ μεγάλους ρυθμούς ανάπτυξης.

Η ομάδα αποτελούνταν από 40 μεγάλους οδηγούς (Γυμνάσιο - Λύκειο), αγόρια και κορίτσια, και 10 στελέχη από όλη την Ελλάδα: Βόλο, Αγριά Βόλου, Γιάννενα, Καρδίτσα, Ν. Ηράκλειο Αττικής. Τα έργα που έγιναν σε συνεργασία με την Εθελοντική Οργάνωση ΑΝΑΒΡΑ-ΖΩ είναι πολλά και σημαντικά, είναι έργα που φαίνονται και θα μείνουν (τοιχογραφία, έργα στο Πάρκο), αλλά είναι και έργα υποδομής και επένδυσης σε ανθρώπινο δυναμικό (βιβλιοθήκη, λαογραφικό μουσείο, επαφή με παιδιά) που θα φανούν στο μέλλον.

Όλη τους αυτή η δραστηριότητα παρουσιάστηκε στους κατοίκους του χωριού την Πέμπτη το βράδυ σε μια κατάμεστη αίθουσα πολλαπλών χρήσεων. Ήταν μια πολύ επιτυχημένη εκδήλωση με μουσική, τραγούδια με συνοδεία από 3 κιθάρες, μικρό θεατρικό δρώμενο (κουκλοθέατρο) που παρουσίασαν παιδιά του χωριού και Οδηγοί, και φυσικά με την παρουσίαση των όσων έγιναν τις μέρες αυτές στο χωριό.

Η Κατασκήνωση Υπηρεσίας των Μεγάλων Οδηγών στην Ανάβρα είναι ένα γεγονός που σημάδεψε πολλαπλά τη ζωή του χωριού. Γιατί, πέρα από τα έργα που έγιναν και θα μείνουν, έκανε και ένα ακόμη πολύτιμο δώρο: Τα μηνύματα από όλη αυτή τη δραστηριότητα. Την εργατικότητα, τη μεθοδικότητα, τη συνεργασία και την αποτελεσματικότητα από ανθρώπους που για πρώτη φορά συναντιόνταν, την ευγένεια και την καλή διάθεση, την αλληλεγγύη και πάνω από όλα την εθελοντική προσφορά με έργο, αντικείμενα και υπηρεσίες εκεί όπου υπάρχει ανάγκη, τόσο απαραίτητη στους δύσκολους καιρούς που περνά η χώρα μας.

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
9
+
2
=