ΤΟΠΙΚΑ

Χαλκός και αλουμίνιο εντοπίστηκαν στους καταυλισμούς επαιτών που εκενώθηκαν

χαλκός-και-αλουμίνιο-εντοπίστηκαν-στ-208718

Επιχείρηση για την απομάκρυνση οργανωμένων ομάδων που είχαν κάνει κατάληψη σε εγκαταλελειμμένα δημόσια και ιδιωτικά ακίνητα και κοινόχρηστους χώρους του Δήμου Βόλου, πραγματοποιήθηκε σήμερα σε συνεργασία της ΕΛ.ΑΣ και της Δημοτικής Αστυνομίας.

Οι αστυνομικοί που έκαναν έφοδο σε τρία σημεία της πόλης, βρέθηκαν μπροστά σε οργανωμένες ομάδες που αναπτύσσουν παραβατική δραστηριότητα, «ρημάζοντας» δημόσιες υποδομές για να πάρουν το χαλκό και κυκλώματα επαιτείας που δραστηριοποιούνται στα φανάρια και έξω από κεντρικά κτίρια της πόλης.

Η πρώτη επιχείρηση στήθηκε στις 6.30 το πρωί στην οδό Αθηνών, σε σημείο που βρίσκεται απέναντι από τη Διεύθυνση Πρασίνου του Δήμου Βόλου. Σε έφοδο της ΕΛ.ΑΣ. και της Δημοτικής Αστυνομίας διαπιστώθηκε ότι δύο αθίγγανοι Βούλγαροι είχαν στήσει παράγκες και στην περιοχή είχε δημιουργηθεί εστία μόλυνσης.

Στην έφοδο των αστυνομικών δεν αντιστάθηκαν καθώς δεν πρόλαβαν να αντιδράσουν και οδηγήθηκαν στην Ασφάλεια Βόλου.

Οι παράγκες ξηλώθηκαν και η αστυνομία τους επέτρεψε να πάρουν μόνο το προσωπικά τους αντικείμενα, ενώ όλα τα υλικά του καταυλισμού μεταφέρθηκαν στον ΧΥΤΑ.

«Παραπλανούν τον κόσμο στα φανάρια παριστάνοντας τους ανάπηρους. Στην έφοδο διαπιστώθηκε ότι δεν είχαν καμία αναπηρία» δήλωσε ο Αντιδήμαρχος κ. Χ. Τσαμπάζης, ο οποίος ήταν παρών στις επιχειρήσεις.

Η επόμενη επιχείρηση πραγματοποιήθηκε μισή ώρα αργότερα στην περιοχή που βρίσκεται μεταξύ των νέων Σφαγείων και των εγκαταστάσεων βιολογικού καθαρισμού.

Στον καταυλισμό ζούσαν 22 άνθρωποι μέσα στα σκουπίδια, στα πρόσωπα των οποίων οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. και της Δημοτικής Αστυνομίας αναγνώρισαν επαίτες. Ο καταυλισμός ξηλώθηκε, τα πράγματά τους μεταφέρθηκαν στο χώρο υγειονομικής ταφής απορριμμάτων και οι ίδιοι οδηγήθηκαν στην Ασφάλεια.

Όπως έγινε γνωστό, λίγη ώρα μετά αφέθηκαν ελεύθεροι και έφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση. «Κανείς δεν αντιστάθηκε στην έφοδο και τους αφήσαμε να πάρουν μόνο τα προσωπικά τους αντικείμενα.

Εκεί ζούσαν τέσσερις οικογένειες και συνολικά εντοπίσαμε 22 άτομα, μεταξύ των οποίων και παιδιά που ζητιανεύουν στους δρόμους της πόλης», σημείωσε ο Αντιδήμαρχος. Η κύρια έφοδος έγινε λίγη ώρα αργότερα στην πρώην Οινοπνευματική, στη συνοικία των Αγίων Αναργύρων, όπου εντοπίστηκαν 12 άτομα που ζούσαν το τελευταίο διάστημα στα εγκαταλειμμένα κτίρια.

Στους χώρους εντοπίστηκε επίσης, μετά από έρευνα, χαλκός και ανακυκλώσιμο υλικό από αλουμίνιο, συνολικού βάρους περίπου 2 τόνων!.

Κατά τη διάρκεια της εφόδου στην Οινοπνευματική, επίσης δεν υπήρξε η παραμικρή αντίδραση από τους καταληψίες, ενώ οι 7 άνδρες και οι 5 γυναίκες οδηγήθηκαν στην Ασφάλεια και η Διεύθυνση Καθαριότητας του Δήμου Βόλου καθάρισε τους χώρους.

«Η επιχείρηση είχε σχεδιαστεί από μέρες, όλα κινήθηκαν συντονισμένα, ενώ θα ακολουθήσουν και άλλες ανάλογες επιχειρήσεις. Προέχει να περιορίσουμε τα κυκλώματα που δρουν ανεξέλεγκτα και τα οποία διακινούν ανθρώπους και μαύρο χρήμα, ενώ δημιουργούν μια άθλια εικόνα στην πόλη», τόνισε ο κ. Τσαμπάζης.

Στις τρεις επιχειρήσεις συμμετείχαν τέσσερις αστυνομικοί της ΕΛΑΣ, έξι Δημοτικοί Αστυνομικοί, υπάλληλοι της Διεύθυνσης Καθαριότητας και μηχανήματα καθαρισμού.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου