ΤΟΠΙΚΑ

Ληστεία όπως στην Αλόννησο…

ληστεία-όπως-στην-αλόννησο-209732

Kοινά στοιχεία μεταξύ των ληστειών Πάρου και Αλοννήσου το 2010 διαπιστώνουν οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ

Με προσεκτικές κινήσεις της Ελληνικής Αστυνομίας σφίγγει ο κλοιός για τους ληστές-δολοφόνους της Πάρου. Στην ΕΛ.ΑΣ. εξετάζουν κάθε στοιχείο, για τον εντοπισμό των κακοποιών, οι οποίοι την περασμένη Παρασκευή δολοφόνησαν εν ψυχρώ τον 54χρονο οδηγό ταξί Δημήτρη Μίχα, ύστερα από ληστεία σε υποκατάστημα της Νάουσας.

Το γεγονός ότι μέλος της σπείρας φέρεται να είναι ένας σεσημασμένος κακοποιός, που έχει «διαπιστευτήρια» ως… συνεργάτης του διαβόητου Κώστα Πάσσαρη και ως μέλος της συμμορίας των αδερφών Παλαιοκώστα, κάνει τους ειδικούς να είναι ακόμη πιο προσεκτικοί στις κινήσεις τους.

Μεταξύ των ληστειών, που συνδέουν με τη ληστεία της Πάρου, είναι η κινηματογραφική ληστεία που είχε γίνει στην Αλόννησο, τον Αύγουστο του 2011. Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. εντοπίζοντας πολλά κοινά στοιχεία στις δύο υποθέσεις, έχουν ενδείξεις ότι συνεργός του εγκεφάλου που συμμετείχε στη ληστεία της Πάρου, συμμετείχε και ως συνεργός στη ληστεία της Αλοννήσου.

Οι ένοπλοι κουκουλοφόροι ληστές, είχαν χτυπήσει στις 24 Αυγούστου 2010 την Εθνική Τράπεζα στην Αλόννησο, αρπάζοντας 1.000.000 ευρώ, δεν είχαν, όμως, προβλέψει το θάρρος 56χρονου κατοίκου του νησιού, ο οποίος αγνοώντας τα καλάσνικοφ εμβόλισε με το φορτηγάκι του το σκούτερ διαφυγής των δραστών.

Το καλοστημένο και με οργάνωση σχέδιο ληστείας τινάχτηκε στον αέρα. Η ανατροπή ήταν πλήρης και το κυριότερο ότι οι επικίνδυνοι πρωταγωνιστές της μεγάλης ληστείας έφυγαν με άδεια χέρια.

Οι ληστές, οι οποίοι είχαν μόλις επιβιβαστεί στο δίκυκλο –προϊόν κλοπής, όπως και το φουσκωτό με το οποίο στη συνέχεια εγκατέλειψαν το νησί- σωριάστηκαν στο έδαφος. Ο ένας, ίσως και ο δεύτερος, τραυματίστηκαν, αφήνοντας πίσω τους «ίχνη» ταυτότητας.

Ακολούθησε ανθρωποκυνηγητό, από ξηράς, θάλασσας και αέρος, αλλά οι ληστές να εγκαταλείψουν το νησί της Αλοννήσου.Το φουσκωτό εντοπίστηκε ακυβέρνητο λίγο αργότερα ανοιχτά μεταξύ Σκοπέλου και Εύβοιας.

Λίγες ημέρες αργότερα, από την έρευνα είχε διαπιστωθεί ότι ο ένας εκ των τριών δραστών της ένοπλης ληστεία στην Αλόννησο ήταν παλαιός γνώριμος των αστυνομικών αρχών και αδειούχος των φυλακών της Αγιάς Κρήτης.

Μπορεί να ξέφυγε από την καταδίωξη αστυνομικών, λιμενικών, δέκα πλωτών του λιμενικού και ενός ελικοπτέρου, όμως, αστυνομικοί της Ασφάλειας Αττικής τον συνέλαβαν στα Εξάρχεια.

Από τις φυλακές είχε πάρει 11ήμερη άδεια για να …θέσει σε εφαρμογή το σχέδιό του, που παρέπεμπε σε σενάριο χολιγουντιανής ταινίας και τελικά ναυάγησε.

Μαζί με τους δύο συνεργούς του είχαν σχεδιάσει με λεπτομέρεια την άφιξή τους στο νησί, την προσέγγιση στο τραπεζικό υποκατάστημα σε απόσταση ασφαλείας… από τα αστυνομικά βλέμματα, αφού είχαν φροντίσει με παραπλανητικό τηλεφώνημα να τους οδηγήσουν στην άλλη άκρη του νησιού, αλλά και την «απόδρασή» τους από την Αλόννησο με ταχύπλοο σκάφος.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου