ΤΟΠΙΚΑ

Η προβολή των κομμάτων στο Βόλο

η-προβολή-των-κομμάτων-στο-βόλο-851206

To δημοτικό συμβούλιο Βόλου σε έκτακτη ολιγόωρη συνεδρίαση χθες το μεσημέρι ενέκρινε κατά πλειοψηφία (κατά η ΔΑΣ) τον καθορισμό του τρόπου χρήσης των χώρων που διατίθενται στα πολιτικά κόμματα ή στους συνασπισμούς συνεργαζομένων κομμάτων κατά την προεκλογική περίοδο και άλλων λεπτομερειών, όπως ορίζονται από τις κείμενες διατάξεις.

Ο δήμαρχος Βόλου Αλ. Βούλγαρης και όλο το δημοτικό συμβούλιο ευχήθηκαν καλή επιτυχία στους δύο δημοτικούς συμβούλους Βόλου κ.κ. Αργύρη Κοπάνα και Κων. Νίκου που είναι υποψήφιοι βουλευτές με τη Ν.Δ και το ΚΚΕ αντίστοιχα.

Ο κ. Βούλγαρης διάβασε στο Σώμα, προκειμένου να ληφθεί η απόφαση που είχε καθαρά τυπικό χαρακτήρα, το πρακτικό της επιτροπής στην οποία συμμετείχαν ως εκπρόσωποι των κομμάτων οι κ.κ. Kων/νος Σαρρής-εκπρόσωπος της Ν.Δ.. Δημήτρης Κουτσούκος- εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Αντώνης Παππάς – εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Μιχάλης Καστρινάκης, εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Σοφία Ντάγκαλου- εκπρόσωπος των Οικολόγων Πράσινων και Ν. Παπαθανασίου – εκπρόσωπος του ΕΝ.ΑΝΤΙ.Α και σύμφωνα με το οποίο καθορίζεται συγκεκριμένο πλαίσιο δράσης των κομμάτων για την προεκλογική περίοδο.
Υπογράμμισε εξάλλου τόσο ο ίδιος, όσο και ο κ. Μήτρου και οι κ.κ. Κων. Νίκου και Μαργ. Πατσιαντάς, ότι αυτό που προέχει είναι η αποφυγή ρύπανσης της πόλης και η διαφύλαξη της αισθητικής εικόνας.

Σύμφωνα με την απόφαση αυτή, για την προεκλογική περίοδο όσον αφορά στο Δήμο Βόλου ισχύουν τα εξής, σύμφωνα και με τη σχετική εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών για τη διενέργεια των εθνικών εκλογών.

-Oι χώροι διάθεσης για την πραγματοποίηση των ομιλιών των υποψηφίων βουλευτών είναι: Εκθεσιακό Κέντρο και το Θερινό Θέατρο. Οι παραπάνω θα διατίθενται από το Δήμο μετά από αίτηση των υποψηφίων με χρονολογική προτεραιότητα υποβολής.
-H προβολή των πολιτικών κομμάτων ή των συνασπισμών συνεργαζομένων κομμάτων σε μόνιμα και σταθερά πλαίσια του Δήμου (υπάρχουν 70 και μπορούν να διατίθενται επί ίσοις όροις και αναλογικά) ή σε κινητά πλαίσια που κατασκευάζουν τα κόμματα (σύμφωνα με την υπ. αρ. 4 παρ. της υπ. αρ. 11015/21.8.2007 εγκυκλίου). Οι συνδυασμοί μπορούν να κατασκευάζουν έως και 30 αριθμημένα (1-30) κινητά πλαίσια, τα οποία θα τοποθετηθούν σε διάφορες θέσεις του κέντρου της πόλης, χωρίς να παρεμποδίζουν την ασφαλή διέλευση πεζών και οχημάτων και γενικά την κυκλοφορία.
-Η τοποθέτηση καλαίσθητων περιπτέρων ή άλλων κατασκευών από τα κόμματα ή τους συνασπισμούς συνεργαζομένων κομμάτων στους διατιθέμενους χώρους σε διαστάσεις 2Χ2Χ2 μέτρα ( σύμφωνα με την παρ. 5 της υπ. αρ. 11015/21.8.2007 εγκυκλίου). Εννοείται ότι η τοποθέτηση θα γίνει μετά από σχετική αίτηση που θα υποβληθεί στο Δήμο και η θέση του δεν θα συμπίπτει με άλλη που έχει ζητηθεί από άλλο υποψήφιο. Οι θέσεις που προτείνονται είναι: Πλ. Αγίου Νικολάου, πλ. Ελευθερίας, Ερμού, Αργοναυτών –Ιάσονος (πεζ, Πανεπιστημίου), Ιάσονος-Φιλελλήνων-Δημητριάδος (πεζ, πρώην Green Park) και έγινε και η αντίστοιχη κατανομή, σύμφωνα με τα διατυπωμένα αιτήματα.
-Η Χρήση φωτεινών διαφανειών (σλάϊντς) σε ανοικτούς χώρους (επιφάνειες πολυκατοικιών) με την προϋπόθεση ότι δεν παρεμποδίζεται η κυκλοφορία πεζών και οχημάτων ( σύμφωνα με την υπ. αρ. παρ. 8 της 11015/21.8.2007 εγκυκλίου)
-Απαγορεύεται η ανάρτηση πανό, αεροπανό και πάσης φύσεως όμοιων αντικειμένων πάνω από δρόμους, πλατείες και λοιπούς χώρους (σύμφωνα με την υπ. αρ. 7 παρ. της 11015/21.8.2007 εγκυκλίου).
-Η χρήση πλαστικών σημαιών και γενικά προεκλογικού διαφημιστικού υλικού (πλαστικά) και η χρήση διαφημιστικών τρικ, εφόσον το υλικό δεν είναι ανακυκλώσιμο. Επίσης, η χρήση χρωστικών ουσιών, η αναγραφή συνθημάτων σε εξωτερικές επιφάνειες δημοσίων ή ιδιωτικών χώρων (σύμφωνα με την υπ. αρ. 9 παρ. της 11015/21.8.2007 εγκυκλίου).
-Η επικόλληση αφισών ή άλλων εντύπων σε πλαίσιο σύμφωνα με την παρ. 12 της 11015/21.8.2007 (σύμφωνα με την υπ. αρ. 10 παρ. της 11015/21.8.2007 εγκυκλίου).
Μετά τη διάθεση ή τη χρήση χώρων, όσων επιτρέπονται, τα κόμματα οφείλουν να προβούν στην πλήρη αποκατάσταση ή απόσυρση των κατασκευ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου