ΤΟΠΙΚΑ

Προσφυγή στη Δικαιοσύνη για το παζάρι

προσφυγή-στη-δικαιοσύνη-για-το-παζάρι-215280

Μήνυση και αγωγή εναντίον του προέδρου των μικροπωλητών του παζαριού Π. Μωϋσίδη θα καταθέσει ο αντιδήμαρχος κ. Γιάννης Καουνάς. Ο αντιδήμαρχος «υποδείχθηκε» από τον Μωϋσίδη ως το πρόσωπο που έδωσε το πράσινο φως στους νόμιμους πωλητές να επινοικιάσουν τις παράγκες τους σε πρόσωπα που δεν είχαν φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα, ώστε να μην μείνουν άδεια τα κιόσκια και οδηγηθεί σε απόλυτη αποτυχία το παζάρι του Βόλου.

«Είχαμε πλήρη επίγνωση πως, όταν αποφασίζαμε να χαλάσουμε «συνήθειες» δεκαετιών, ήταν αναμενόμενο να υπάρξουν αντιδράσεις», αναφέρεται σε ανακοίνωση της δημοτικής αρχής.

«Η αναστάτωση που προκλήθηκε, ασυνήθιστη προφανώς για άλλες εποχές, οφείλεται αποκλειστικά και μόνο στην επιμονή της Δημοτικής Αρχής να τηρηθεί πιστά ο όρος της Κανονιστικής που αφορά στην ύπαρξη των νομιμοποιητικών εγγράφων, προκειμένου να έχει κάποιος ενδιαφερόμενος το δικαίωμα της συμμετοχής, και συγκεκριμένα της ασφαλιστικής και φορολογικής ενημερότητας.

Επίσης, στη διενέργεια ελέγχων εκ μέρους των αρμόδιων οργάνων για τη διαφύλαξη της νομιμότητας. Και αυτά, παρά τη μειωμένη συμμετοχή στο παζάρι και την απώλεια εσόδων που μοιραία συνεπαγόταν για το Δήμο αυτή η στάση», δήλωσε χθες η δημοτική αρχή με ανακοίνωσή της.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου