ΤΟΠΙΚΑ

Παρά θιν αλός

παρά-θιν-αλός-851206

Εξι μέρες συνεχούς τηλεοπτικής μετάδοσης από όλα τα μέτωπα των πυρκαγιών, από όλα τα κανάλια, ήταν φυσικό να ακούσουμε και να παρακολουθήσουμε τους πάντες και τα πάντα.
Ακούσαμε τους απλούς ανώνυμους, καμένους και χτυπημένους πολίτες από τους τόπους καταστροφής, ακούσαμε και τους επώνυμους. Τους ψύχραιμους και τους πανικόβλητους, τους συγκροτημένους και τους αμετροεπείς.

Ακούσαμε δε και τον Γ.Γ. του ΥΠ.ΠΟ. να χαρακτηρίζει σε τηλεφωνική σύνδεση με κανάλι ως «μυθεύματα» τα όσα μεταδίδονταν για ζημιές στο χώρο της Αρχαίας Ολύμπίας. Χωρίς να ξέρει ο δυστυχής ότι ταυτοχρόνως το κανάλι μετέδιδε… τις εικόνες που έδειχναν ανάγλυφα όλη την καταστροφή! Αλαζόνας είπατε; Και λίγο είναι…

Επειδή θα ήταν μέγα πολιτικό και επικοινωνιακό ολίσθημα να ανακληθεί ο χαρακτηρισμός της «ασύμμετρης απειλής» που πλάσαρε πρώτος ο Πολύδωρας, ανέλαβε η Ντόρα να δώσει μία πιο «στρογγυλεμένη» ερμηνεία.

Πρώτα η ΝΕΤ και μετά ο ALPHA έπαιζαν σε συνεχή επανάληψη το βίντεο ντοκουμέντο από ερασιτεχνική λήψη, που έδειχνε δύο εμπρηστές στον Υμηττό την ώρα που έβαζαν φωτιά! Αποδείχθηκε ότι ήταν κομμάτι βίντεο από την παρουσία 100 εθελοντών δασοπυροσβεστών που περιπολούσαν στο βουνό!

Απλώς, η επίμονη προβολή της θεωρίας ότι δεχόμαστε επίθεση εμπρηστών προκαλεί ένα αμόκ κυνηγιού και εντοπισμού εμπρηστικών μηχανισμών (μέχρι και αναρρίχηση σε δένδρο έγινε για να συλληφθεί ένας… υαλοκαθαριστήρας τελικά). Οπως προκαλεί και περιστατικά αυτοδικίας εναντίον αθώων, όπως εκ των υστέρων αποδεικνύεται. Το κατάλαβε και ο 15χρονος Αλβανός που τον τουλούμιασαν στο ξύλο…

Ομως η χθεσινή δημοσκόπηση (του ALPHA σημειώνουμε), δείχνει ότι η θεωρία περπατάει στους ψηφοφόρους…

Αυτές είναι προσφορές. Αντί δείπνου στη ΔΕΘ η κυβέρνηση θα προσφέρει απλό χάμπουργκερ στους καλεσμένους της πρωθυπουργικής ομιλίας και τα λεφτά θα πάνε στους πυροπαθείς. Οπως και η τοπική Εκκλησία από το υστέρημά της θα προσφέρει ένα πεντοχίλιαρο (το οποίο μάλλον θα αναπληρωθεί από τους γνωστού δίσκους).

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου