ΤΟΠΙΚΑ

Λύση με μια μόνο υπογραφή

λύση-με-μια-μόνο-υπογραφή-851206

Σχέδιο ανασυγκρότησης με ειδικά αναπτυξιακά προγράμματα για κάθε πυρόπληκτο νομό, καταρτίζει η κυβέρνηση, όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής, μετά από συσκέψεις που πραγματοποιήθηκαν στο Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και στο Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών.
Ο πρωθυπουργός είπε ότι με την παρουσία του στο υπουργείο θέλει να δώσει το μήνυμα ότι “θα είμαστε συνεχώς δίπλα στους πυρόπληκτους”. «Όλοι οι Έλληνες οφείλουμε να είμαστε ενωμένοι. Να αποδείξουμε όπως και στο παρελθόν ότι μπροστά σε μια εθνική κρίση γινόμαστε μια ψυχή, μια γροθιά. Οφείλουμε να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να στηρίξουμε τους πολίτες που επλήγησαν από τις πυρκαγιές. Και επίσης πρέπει να κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας, ώστε οι νέοι άνθρωποι να μην απογοητευτούν. Να μείνουν στα χωριά τους, να χτίσουν τα σπίτια τους, να καλλιεργήσουν τα χωράφια τους. Αυτή είναι η απόλυτη προτεραιότητά μας», δήλωσε με έμφαση ο πρωθυπουργός.
Επίσης, ο κ. Καραμανλής είπε ότι παίρνονται όλα τα αναγκαία μέτρα για την ανακούφιση των πληγέντων από τις πυρκαγιές και ότι τα μέτρα αυτά πρέπει να εφαρμοστούν αμέσως, χωρίς καθυστερήσεις, χωρίς χρονοτριβές. “Με μια μόνη υπογραφή”, τόνισε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε «είναι αδιανόητο να ταλαιπωρούνται οι πολίτες που υπέστησαν τις δοκιμασίες. Δεν επιτρέπεται καμία καθυστέρηση όταν έχουμε να κάνουμε με ανθρώπους που υποφέρουν». Σας καλώ, είπε ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου, στους γενικούς και ειδικούς γραμματείς και στους ανώτερους υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών, «να μεταφέρετε στους συνεργάτες σας την αίσθηση του κατεπείγοντος και σας ζητώ αυτές τις μέρες να ξεπεράσουμε και να περιορίσουμε τις γραφειοκρατικές αντιλήψεις. Δεν είναι εύκολο, να αλλάξεις καταστάσεις βαθιά ριζωμένες επί δεκαετίες».
«Η ανείπωτη τραγωδία ας είναι τουλάχιστον αφορμή για μια νέα σχέση πολίτη και κράτους» κατέληξε ο πρωθυπουργός.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου