ΤΟΠΙΚΑ

Μύλος… το παζάρι του Βόλου

μύλος-το-παζάρι-του-βόλου-218831

Επεισόδια σε πάγκους και φυγή άρον-άρον των επισκεπτών χθες το βράδυ

Εκρυθμη κατάσταση, παράγκες που ζητήθηκε να κλείσουν άρον-άρον, σφοδρές αντιδράσεις πωλητών και βιαστική φυγή επισκεπτών υπό την απειλή σοβαρότερων επεισοδίων σκίασαν χθες το βράδυ τη λειτουργία στο παζάρι του Βόλου.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Βάσω Σαμακοβλή

Οι καταγγελίες για την προχειρότητα της διαδικασίας χορήγησης των αδειών του παζαριού –παρά το γεγονός ότι έμεινε ένα χρόνο εκτός λειτουργίας για την καλύτερη προετοιμασία του και το αποτέλεσμα προβλήθηκε με πομπώδη τρόπο από τη δημοτική αρχή- έφτασαν στον Εισαγγελέα. Χθες το βράδυ και ενώ πλήθος κόσμου είχε κατακλύσει τους χώρους του παζαριού, η έφοδος αντρών της δημοτικής αστυνομίας, μετά από εισαγγελική εντολή, για έλεγχο των αδειών χάλασε το κλίμα.

Οι δημοτικοί αστυνόμοι ζήτησαν από κάθε πωλητή την επίδειξη της άδειάς του, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν είχε εκδοθεί στο όνομά του ή εάν είχε υπενοικιαστεί κατά παράβαση, όπως άλλωστε ήθελαν οι πληροφορίες. Η εντολή, σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, την ώρα της μεγάλης αναταραχής, γύρω στις 10 το βράδυ, ήθελε να ζητείται επιτόπου να κλείσει ο πάγκος και να επιβάλλεται πρόστιμο 1.000 ευρώ σε κάθε παραβάτη.

Οι πωλητές ξεσηκώθηκαν και οι διάδρομοι του παζαριού μετατράπηκαν σε …πίστα με «συγκρουόμενα» με τους άντρες της δημοτικής αστυνομίας. Οι διαμαρτυρίες έγιναν εξαγριωμένες φωνές και οι φωνές εξελίχθηκαν σε ορισμένες περιπτώσεις σε επιθέσεις. Μαλλιά-κουβάρια έγιναν σε χώρους του παζαριού και μπροστά στα σοβαρά επεισόδια που απειλήθηκαν με εκατοντάδες επισκέπτες μάρτυρες της κατάστασης να έχουν σαστίσει, και έτσι ζητήθηκε η συνδρομή της αστυνομίας.

Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, φέρεται να έγιναν προσαγωγές ατόμων που δεν συμμορφώθηκαν στον έλεγχο ή αντέδρασαν έντονα απέναντι στους δημοτικούς αστυνόμους. Επισκέπτες του παζαριού χθες το βράδυ, πάντως, εξέφραζαν την απορία τους για το λόγο που οι έλεγχοι-σκούπα στους πάγκους έγιναν σε ώρα αιχμής της λειτουργίας της εμποροπανήγυρης.

Οι επισκέπτες, στην πλειοψηφία τους με μικρά παιδιά στην παρέα τους, αναγκάστηκαν να τραπούν σε φυγή, φοβούμενοι να παραμείνουν στο χώρο μέσα στην έκρυθμη κατάσταση που είχε δημιουργηθεί.

Όλα αυτά μία ημέρα μετά την παραπομπή από τον δήμο Βόλου των καταγγελιών για το παζάρι στην Εισαγγελία.

Οι καταγγελίες έγιναν στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου από τον δημοτικό σύμβουλο της μείζονος μειοψηφίας Γ. Σπηλιόπουλο και αφορούσαν τη χορήγηση των αδειών συμμετοχής για τις θέσεις στο παζάρι του Βόλου και πιο συγκεκριμένα την υπενοικίασή τους.

Η αντιδήμαρχος Νατάσα Οικονόμου δημοσιοποιώντας προχθές την απόφαση της δημοτικής αρχής να διαβιβάσει τις καταγγελίες για εισαγγελική διερεύνηση, επαναλάμβανε ότι η Δημοτική Αρχή Βόλου κατέβαλε τεράστια προσπάθεια ώστε το παζάρι να λειτουργήσει από φέτος βάσει συγκεκριμένων κανόνων που διασφαλίζουν τη νομιμότητα και τη διαφάνεια, δίνοντας τέρμα σε συνήθειες και νοοτροπίες του παρελθόντος.

Ωστόσο, από τα αποτελέσματα της χθεσινής εφόδου της δημοτικής αστυνομίας, φαίνεται ότι η προσπάθεια δεν είχε τα επιθυμητά αποτελέσματα, αφού υπήρξαν πολλές περιπτώσεις που οι άδειες ήταν σε άλλα χέρια.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου