ΤΟΠΙΚΑ

Αρνήθηκε την εθνική συνεννόηση

αρνήθηκε-την-εθνική-συνεννόηση-851206

Το ερώτημα για τους κατοίκους αυτών των περιοχών, όπως είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, είναι ένα μεγάλο “γιατί”, το οποίο αφορά στο γιατί εκδηλώθηκαν οι πυρκαγιές, γιατί να χαθούν ανθρώπινες ζωές, γιατί να καταστραφούν οι περιουσίες τους και τα όμορφα δάση τους.
Ο κ. Παπανδρέου καταλόγισε στο κράτος “έλλειψη συντονισμού, ολιγωρία, αναποτελεσματικότητα και εγκληματική αμέλεια στη χρηματοδότηση της πρόληψης”. Ως αιτία όλων αυτών των αρνητικών δεδομένων, ο κ. Παπανδρέου ανέφερε τη “βάναυση κομματικοποίηση και πελατειακή αντίληψη των Σωμάτων Ασφαλείας και της πυρόσβεσης”.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι “καλλιέργησε τις προσδοκίες σε άνομα συμφέροντα και καταπατητές” με την προσπάθειά της “να αλλάξει το άρθρο 24 του Συντάγματος” για την προστασία των δασών. Επίσης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι με τροπολογίες που κατέθεσε στη Βουλή “προσπάθησε να νομιμοποιήσει αυθαίρετα και να παραδώσει τα παράλια και τα νησιά στην υπερεκμετάλλευση”.
Κατηγόρησε επίσης την κυβέρνηση ότι “αρνήθηκε την εθνική συνεννόηση και συνεργασία για την από κοινού αντιμετώπιση της μεγαλύτερης οικολογικής καταστροφής στην ιστορία της Ελλάδας”.
Πιο ανησυχητική όλων, ο κ. Παπανδρέου χαρακτήρισε τη στάση της κυβέρνησης, την οποία κατηγόρησε ότι “αρνείται να αναλάβει τις ευθύνες της και παριστάνει το θύμα”. Μια ακόμα κατηγορία του κ. Παπανδρέου κατά της κυβέρνησης ήταν εκείνη που αφορά στην προσπάθεια της κυβέρνησης “να μιλά με υπονοούμενα για συνομωσίες και οργανωμένα σχέδια, για να συγκαλύψει τις ευθύνες της”.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κάλεσε την κυβέρνηση “να μιλήσει συγκεκριμένα”, πράττοντας το καθήκον που έχει κάθε κυβέρνηση και να αναλάβει τις ευθύνες της.

Επίσκεψη στην Αρχαία Ολυμπία
O πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επισκέφθηκε αργά το βράδυ της Κυριακής προς Δευτέρα το χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας, που νωρίτερα το απόγευμα κινδύνεψε από τη μεγάλη πυρκαγιά και εξέφρασε την συμπαράστασή του στους πυροσβέστες που έδωσαν τη μάχη της προστασίας του χώρου.
Ο συμβολισμός της Ολυμπίας είναι μεγάλος για τον ελληνισμό, ανέφερε ο Γιώργος Παπανδρέου σε συνομιλία που είχε με τους πυροσβέστες, που επιχειρούσαν στην περιοχή και οι οποίοι – όπως ακούστηκε από τις τηλεοράσεις – του παραπονέθηκαν γιατί, όπως του είπαν, είχαν ζητήσει εγκαίρως να διατεθούν εναέρια μέσα για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στον ιερό χώρο και γιατί ο κόσμος ενίοτε δεν τους σέβεται και τους απαξιώνει.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε στους πυροσβέστες συνομιλητές του, όπως ακούστηκε από τις τηλεοράσεις, πως ο ελληνικός λαός αναγνωρίζει το έργο που κάνουν, γνωρίζει πως δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους στην προσπάθεια για την κατάσβεση των πυρκαγιών και πρόσθεσε ότι “σας επισκέφθηκα για να σας δώσω τη συμπαράστασή μου και να σας μεταφέρω το σεβασμό του κόσμου”. Για τις ευθύνες, είπε ο κ. Παπανδρέου στους πυροσβέστες, αυτό είναι άλλο ζήτημα, αλλά εσείς κάνετε ό,τι μπορείτε.
Πρόσθεσε ακόμη ότι χρειάζεται η πολιτεία να σας δίνει τα μέσα που χρειάζεστε και δεν είστε εσείς, οι πυροσβέστες, οι υπεύθυνοι για τα πολλά προβλήματα που έχουν φανεί τον τελευταίο καιρό.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου