ΤΟΠΙΚΑ

«Μέσα» έξι στους 10 υποψηφίους της Μαγνησίας

μέσα-έξι-στους-10-υποψηφίους-της-μαγνη-851206

Οι ονομαστικές καταστάσεις των εισακτέων σε ΑΕΙ και ΤΕΙ για το 2007, οι οποίες αναρτήθηκαν χθες σε όλα τα Λύκεια της χώρας, αποτέλεσαν το «κλειδί» για την είσοδο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης για έξι στους δέκα υποψηφίους –φετινούς απόφοιτους και αποφοίτους προηγούμενων ετών- Γενικών Λυκείων της Μαγνησίας.
Ιδιαίτερα υψηλό είναι το ποσοστό των υποψηφίων του νομού, που ανέβηκαν το σκαλοπάτι της ανώτατης εκπαίδευσης: το 62,5% εισήχθη σε Ανώτατα και Τεχνολογικά Ιδρύματα της χώρας.
Συγκεκριμένα, από τους 1.803 υποψηφίους των Λυκείων (1.414 τελειόφοιτοι και 389 απόφοιτοι προηγούμενων ετών), οι οποίοι διαγωνίστηκαν στις πανελλαδικές εξετάσεις, θα συνεχίσουν τις σπουδές τους στη βαθμίδα της ανώτατης εκπαίδευσης 1.127.
Την εισαγωγή τους σε ΤΕΙ πέτυχαν επιπλέον 60 υποψήφιοι των Τεχνικών Επαγγελματικών Εκπαιδευτηρίων, οι οποίοι έλαβαν μέρος στις ειδικές εισαγωγικές εξετάσεις.

119 φοιτητές στην πόλη τους
Ένας μεγάλος αριθμός των υποψηφίων από Γενικά Λύκεια της Μαγνησίας, για τους οποίους τα αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν έδωσαν το «εισιτήριο» για την τριτοβάθμια εκπαίδευση δεν θα χρειαστεί να αναζητήσουν φοιτητική στέγη, ούτε να μπουν στη διαδικασία της μετακόμισης…
Και αυτό διότι πέτυχαν την εισαγωγή τους σε ένα από τα τμήματα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στο Βόλο. Πρόκειται για 119 υποψηφίους, οι οποίοι θα παραμείνουν στην πόλη τους και θα συνεχίσουν τη μόρφωσή τους στα έδρανα του τοπικού ακαδημαϊκού ιδρύματος.

Ηλεκτρονική αποστολή
Οι πανελλήνιες εξετάσεις 2007 έκλεισαν χθες οριστικά, με την ανακοίνωση των βάσεων και των ονομάτων των εισακτέων σε ΑΕΙ και ΤΕΙ. Η αποστολή των ονοματικών καταστάσεων από το υπουργείο Παιδείας στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας έγινε χωρίς καμία καθυστέρηση και δίχως να παρουσιαστεί στο σύστημα κανένα απολύτως πρόβλημα.
Τα αποτελέσματα παρελήφθησαν ηλεκτρονικά νωρίτερα από κάθε άλλη φορά, στις 10 το πρωί, με ηλεκτρονικό τρόπο διανεμήθηκαν σε όλα τα Λύκεια, όπου αναρτήθηκαν λίγο αργότερα από τους διευθυντές.
Ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κ. Αλεξογιάννης ευχήθηκε καλές σπουδές στους εισαχθέντες, επισημαίνοντας ότι για όσους δεν κατάφεραν να περάσουν αυτή τη φορά σε ΑΕΙ ή ΤΕΙ σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι έχουν αποτύχει. Η προσπάθεια, είπε, δεν τελειώνει εδώ και μπορούν να επιχειρήσουν, έχοντας καλύτερη προετοιμασία.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου